8 bästa appen för Song Finder för Android år 2020

Vi går alla igenom situationer där en melodi sitter fast i huvudet och vi kan inte riktigt klämma fast till vilken låt det är. För problem som detta har det funnits appar som hjälper dig att identifiera låten helt enkelt genom att lyssna på ljudspåret. Även om det finns flera av dessa i omlopp idag, kommer bara ett fåtal av dem att tänka på. Det är därför vi bestämde oss för att göra en lista över några av de bästa apparna för låtsökare för Android.

Medan vi täcker de flesta av de populära alternativen, har vi sett till att prata om några av de underskattade apparna som finns tillgängliga i Play Store idag. Så utan att vänta längre, låt oss titta närmare på dessa appar.

8 bästa appen för Song Finder för Android år 2020

Shazam

Utan tvekan en av de mest populära appen för musikmärkning i världen idag har Shazam fortsatt att dominera marknaden under de senaste åren. Företaget förstärktes avsevärt efter förvärvet av Apple Inc, även om appen har fortsatt att fungera oberoende på Android-plattformen. När det gäller funktioner kan Shazam lyssna på alla ljudspår i bakgrunden och identifiera det åt dig. Databasen är ganska stor och växer ständigt, vilket innebär att nästan varje låt listas här. Naturligtvis kan vissa av de ursprungliga spåren som laddas upp av YouTube-skapare saknas i databasen.

Förutom att identifiera musik kan Shazam hjälpa dig att sjunga med en dedikerad textflik som synkroniserar perfekt med vissa ljudspår. Du kan också identifiera TV-program med samma metod. Om du är på en fest och vill upptäcka nästan alla spår som spelas på platsen kommer den alltid lyssnande funktionen att märka låtar som spelar runt dig även om appen körs i bakgrunden. Detta kan dock göra att telefonens batteri tränar snabbare än vanligt. Som det har varit fallet länge är Shazam en gratis nedladdning och har inga annonser eller köp i appen.

Soundhound

Det här är ännu en attraktiv ljudtaggningsapp som har funnits ett tag. Appen har genomgått flera ändringar under åren, med nyare och bättre funktioner som läggs till vid varje efterföljande uppdatering. Möjligheten att söka efter låtar utan dina händer är också ganska cool. Allt du behöver göra är att säga "Ok Hound" följt av förfrågan, och appen kommer att arbeta med sin magi för att identifiera spåret för dig. När du har tagit en låt på SoundHound kan du välja att lägga till dessa spår direkt i din Spotify-spellista.

SoundHound erbjuder en musikkarta som låter dig kolla vad folk omkring dig lyssnar på. Appen har en stadig ström av nya låtar och album som för närvarande bryter listorna. Alla dina identifierade låtar kan nås när som helst från appen. Även om SoundHound är en gratis app måste kunder nöja sig med annonser. Det finns dock inga köp i appen.

Beatfind

Detta är en stilren app för musikidentifiering som har några visuella effekter som säkert kan förbättra din musikupplevelse. Den massiva blixtknappen på appen är den verkliga höjdpunkten, eftersom den inte bara kan identifiera spår, utan den kan visa strobelyseffekt i perfekt synkronisering med musiken som spelar omkring dig. De flesta appar erbjuder helt enkelt textsynkronisering, så det är bra att se någon gå ett steg längre för att erbjuda en unik upplevelse. Musikigenkänningstekniken på Beatfind drivs av ACRCloud som har en anständig databas med spår.

Vidare kan varje låt du har identifierat förhandsgranskas för att få en känsla av hur den faktiskt låter. När du väl har identifierat en låt är det ganska enkelt att lyssna på den officiella versionen från Spotify, YouTube eller Deezer. Alla låtar du har identifierat på Beatfind kan lätt nås från appen. Beatfind är en gratis nedladdning i Google Play Store, men kommer med annonser. Det finns inga köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.2 och senare.

Musixmatch

Detta är ännu en populär app för app för musikmärkning som har en stor databas med låtar, så att du i princip känner igen vilken låt som helst där ute. Musixmatch stöder också textsynkronisering med tjänster som Youtube, Spotify, Play Music, Pandora och andra. För låtar som inte är engelska kan användare välja att få översättningar för texterna i realtid så att du äntligen kan veta vad de sjunger om. Musixmatch erbjuder också en flytande textwidget som snabbt kan dra upp texterna till låten som spelas i bakgrunden.

Appen låter dig också dela dina favorittexter med LyricsCard-funktionen och erbjuder fantastiska bakgrunder för texterna du vill dela. Användare kan välja att bli meddelade när nya texter från en av deras favoritartister blir tillgängliga. Alla låtar du har identifierat kan samlas i en dedikerad Spotify-spellista. Som ni ser är detta en otroligt funktionell app och är gratis tillgänglig i Play Store. Det kommer dock med annonser och köp i appen. Musixmatch fungerar med enheter som kör Android 4.1 och senare.

Geni

Genius 'bibliotek består av över 1, 7 miljoner låtar och räkningar, så det är mycket troligt att du kommer att hitta den låten som spelats i bakgrunden. Naturligtvis kan det också dra upp texter nästan direkt och synkronisera i realtid med musiktjänster som Spotify, Play Music, YouTube och så vidare. Identifiering här är ganska lik den vi ser på andra appar och drivs av ACRCloud. Appen kommer att begära åtkomst till dina aviseringar, men det är bara för att hjälpa dig att identifiera spår. Utvecklarna försäkrar sina användare att ingen av uppgifterna är lagrade, åtkomliga eller lästa.

Geni saknas något jämfört med några av de andra populära apparna för identifiering av musik där ute. Men om allt du vill göra är att helt enkelt identifiera musiken runt dig kommer Genius säkert att få jobbet gjort. För dem som söker upptäcktsfunktioner och information om nya artister, passar något som en Shazam eller SoundHound perfekt till propositionen. Genius är en gratis app i Google Play Store, men har annonser. Det finns inga köp i appen.

MusicID

Detta är en betydligt avancerad musikidentifieringstjänst som ger några viktiga funktioner utöver det grundläggande. Det viktigaste av allt är att varje låt du identifierar kan markeras med en plats samt en anteckning som hjälper dig att komma ihåg var du identifierade det coola spåret. När du har en anständig lista med identifierade låtar, låter MusicID dig identifiera andra låtar från samma eller liknande artister. Dessutom har varje artist vars spår du ID har en detaljerad sida om deras biografi och populära låtar.

Användargränssnittet är ganska enkelt och inte för komplicerat att förstå. Det finns en framträdande röd stapel på toppen av appskärmen som kan knackas för att identifiera låtar som spelas i bakgrunden. Detta är en utmärkt app för upptäckt av musik utöver standardmärkning av musik. Denna app är helt gratis att ladda ner och saknar annonser och köp i appen. MusicID fungerar med alla enheter som kör Android 4.4 eller högre. Även om appen inte har uppdaterats på ett tag fungerar den fortfarande som den ursprungligen skulle.

Musikdetektor

Namnet lämnar ingen tvetydighet när det gäller appens funktioner, och det ser till och med ut som några av de populära apparna för taggning av musik. Uppgifterna här samlas in från ACRCloud, som är en av de mest pålitliga källorna för musikinformation på internet. Appen följer ett blått färgschema och en blixtknapp på skärmen, som när den trycks ned aktiverar musikidentifiering. Om du tycker att den här appen ser oerhört lik Shazam ut är du inte ensam.

Appen kommer också med en historikfunktion som lagrar alla låtar du har identifierat i appen. Som du kan förvänta dig fungerar det med alla typer av musik oavsett var det spelas. Men det kanske inte fungerar så bra med levande musik vid en konsert eller andra inställningar. Music Detector är gratis att ladda ner i Play Store. Denna app kommer med annonser och köp i appen. Den körs på telefoner och surfplattor som kör Android 4.2 eller högre.

Lyrics Mania

Även om texter är huvudfokus för denna app kommer den också med möjligheten att ID-låtar i realtid och visa texter till singalong. Appen levereras också med en integrerad musikspelare med en smart synkroniseringsfunktion om texten ombord. Även om du lyssnar på en låt på en annan spelare som Spotify eller Play Music, kan Lyrics Mania på ett smart sätt upptäcka texterna för dem också. Min favoritfunktion är naturligtvis möjligheten att snabbt tagga låtar som spelas i bakgrunden, även om tillägget av texter ökar upplevelsen avsevärt.

Tänk på att hålla musik-ID på länge kan påverka din smarttelefons batteritid. Detta är en gratis app men har annonser och köp i appen för att köpa ytterligare funktioner. Se till att kolla in det.