8 bästa appar för mänsklig anatomi för Android år 2020

Mänsklig anatomi är en extremt komplicerad uppsättning av nerver och muskler. Men när du dyker djupare hittar du saker som du antagligen inte visste om din egen kropp. Det är därför att veta om din egen anatomi är mycket viktigt eftersom det kan föreslå sätt att leda en hälsosam livsstil och undvika saker som är skadliga för din kropp.

Tack vare utvecklingen av Android-plattformen behöver du inte längre långa böcker för att förstå människans anatomi. Det finns hundratals appar som erbjuder insikter om mänsklig anatomi, och ofta utan att ladda en krona. Så vi har bestämt oss för att sammanställa en lista över några av de bästa mänskliga anatomiapparna du kan hitta under 2020.

Så låt oss ta en titt.

8 bästa appar för mänsklig anatomi för Android år 2020

Anatomy Learning - 3D Atlas

Detta är en ganska mångsidig app som beskriver alla delar av människokroppen med 3D-bilder, vilket ger dig en mycket bra bild av de avgörande kroppsdelarna. Även om appen är relativt ny och antas vara under utveckling fortfarande, är bilderna och samlingen av foton här utmärkta för alla nya anatomielever. Det finns uppenbarligen en inlärningskurva med den här appen, det vill säga att det kan ta lite att vänja sig vid.

Tyvärr fungerar den här appen bara med en internetanslutning. Med tanke på att varje anatomi-bild innehåller massiva detaljer och pekare, kan dessa ta mycket plats på din telefon. Av just detta skäl har utvecklarna beslutat att inte göra 3D-bilder tillgängliga offline för användare av smartphone eller surfplatta.

För dig som tycker att 3D-bilderna inte är tillräckligt stora på sina smartphones kommer du gärna att veta att den här appen också stöder surfplattor. Användare kan alternativt kolla in företagets officiella webbplats (helst från en dator) för att få tillgång till 3D-anatomi-bilder på en större skärm. 3D Atlas är en gratis nedladdning i Google Play Store och har inga annonser. Det finns dock köp i appen.

3D-ben och organ (anatomi)

Detta är ett utmärkt alternativ att ha för dina konventionella anatomi-läroböcker. Det bästa här är att förutom att avslöja den grundläggande människans anatomi, får du också titta igenom olika ben och även organ i människokroppen. Detta kan vara ett mycket användbart verktyg för elever som just har kommit igång med sina medicinska karriärer. Appen erbjuder också en positionsquiz för att testa din kunskap om människans anatomi. Med tanke på hur mycket information som finns här har utvecklarna klokt beslutat att erbjuda en bokmärkesfunktion som gör att du kan gå tillbaka till önskad sida.

Appen erbjuder ljuduttal för varje namn, vilket är ganska avgörande för alla nya eller blivande läkare. Utvecklarna hävdar att informationen samlas in från Wikipedia och Grey's Anatomy textbook. Användare har också förmågan att rotera 3D-modeller och zooma in eller ut på ett visst organ eller ben i människokroppen. Denna app är helt gratis att ladda ner i Play Store, men kommer med annonser. Det finns dock inga köp i appen.

Lär mig anatomi

Som utvecklarna uttrycker det, är Teach Me Anatomy en app som kombinerar "anatomisk kunskap med högavkastande kliniska pärlor" för att ge eleverna den perfekta blandningen av akademisk kunskap och grundläggande patientvård. Appen består av över 250 omfattande skrivna artiklar om nästan alla aspekter av människans anatomi. Vidare har användare tillgång till mer än 800 högupplösta humana anatomiillustrationer samt kliniska bilder för referens. Detta är baserat på den prisbelönta webbplatsen, vilket gör den till en av de bästa och kompletta anatomiapparna där ute.

Vad användarna gillar med den här appen är det faktum att de kan lagra all data på sin enhet för visning offline. Detta kan kräva att du har lite ledigt utrymme på telefonen, eftersom helt återgivna anatomiska bilder kan vara ganska skrymmande i storlek. Användare får också tillgång till frågesporter som består av 800 flervalsfrågor. Dessa kan testa din kunskap om människans anatomi beroende på vad du hittills har lärt dig. Teach Me Anatomy är gratis att ladda ner i Google Play Store, men kommer med annonser och köp i appen. Denna app är kompatibel med enheter som kör Android 4.1 och senare.

Visuell anatomi gratis

Detta är en utmärkt app för anatomisk inlärning och har uttal för ljud, så att du kan få alla anatomiska namn rätt. Anatomimodellen har över 500 funktionspunkter, var och en med en beskrivande förklaring. Liksom de flesta anatomi-appar kommer den här med en frågesportfunktion som består av 23 flervalsfrågor. Användare får också 8 översiktsbilder från Grey's Anatomy, vilket är begränsat eftersom det här är den kostnadsfria versionen av appen. De som köper hela versionen kan komma åt alla 1 247 referensbilder.

Det finns också en omfattande sökfunktion ombord, så att du manuellt kan söka efter en del av kroppen. Med den här funktionen kan du också använda den här appen som en ordentlig anatomisk ordbok. Sammantaget är det gratisversionen värd att kolla in för de funktioner som den packar. Det kommer med annonser ombord. Det finns dock inga köp i appen, och du måste helt enkelt köpa den betalda versionen när du är klar med att testa detta.

BioDigital Human - 3D-anatomi

Detta är en omfattande 3D-anatomi-app som gör att du kan lyfta fram och fokusera på vissa kroppsdelar, vilket gör det till ett idealiskt verktyg för elever. Det finns över 1 000 interaktiva visualiseringar på den här appen, så att du kan få en bättre uppfattning om hur saker fungerar i människokroppen. Trots att det är 3D-modeller, är rulla, zooma och panorera en vind här. Användare kan pröva sin anatomiska kunskap med det attraktiva flervalsfråget.

När du väl har ett organ som du vill lära dig mer om erbjuder appen möjligheten att dissekera dem individuellt för att få en närmare titt på dess funktion. Detta är ett område där denna app lyser och lämnar konkurrensen bakom. Appen har inga begränsningar för att ta skärmdumpar eller kommentera varje bild med dina egna pekare. Även om den här appen inte är designad för studenter eller läkare specifikt, känner vi i stort sett varje person kan dra nytta av en app som denna. Detta är en gratis app i Google Play Store. Det kommer med köp i appen, även om det inte finns några annonser.

Komplett Anatomy 19 för Android

Som namnet antyder kan detta vara den enda mänskliga anatomi-appen du behöver ha på din telefon. Med tanke på den stora databas som erbjuds här tar appen cirka 1, 5 GB utrymme vid nedladdningen. Så se till att ha lite ledigt utrymme på din telefon för att undvika överraskningar i sista minuten. Utvecklarna hävdar att den här appen används av cirka 250 av världens främsta universitet, vilket gör den till ett ganska populärt erbjudande där ute.

När det gäller funktioner får du tillgång till cirka 17 000 interaktiva strukturer och modeller, något som kan hjälpa elever i anatomi att förstå människokroppen bättre. Användare hittar också fullständiga kurser här från experter inom områden som Human Anatomy, Point of Care Ultrasound, Cadaveric Imagery, Clinical Correlates, och mer. Dessutom erbjuder Complete Anatomy 19 över 1 500 videoanimationer om kardiologi, tandvård, fitness, ögonläkare, ortopedi och mer. Detta är den kostnadsfria versionen av appen, även om nya användare får prova premiumfunktioner under en period av tre dagar. Denna app kräver smartphones eller surfplattor som kör Android 7.0 och senare.

Människokropp (manlig) VR 3D

Denna app är ganska begränsad i sin strategi eftersom den bara täcker den manliga kroppen. Men den innehåller all information om den manliga kroppen som spirande läkare och elever vill veta om. Utvecklarna hävdar att den här appen är lämpad för åldrarna 8 till 18 år, även om den kunskap som finns tillgänglig här kan vara värdefull för alla.

Appen fungerar sömlöst med pekskärmen och låter dig rotera 3D-figurer och zooma in på organ eller skelettet. Appen är också kompatibel med virtual reality-glasögon och har en dedikerad knapp i appen för att aktivera den här funktionen. Detta är en gratis app och har inga annonser eller köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.1 och senare.

Väsentlig anatomi 3

Även om alla appar som vi diskuterade på den här listan var gratis, är detta den enda som betalas. Men det är definitivt en av de bästa anatomiska appar som pengar kan köpa. Utvecklarna rekommenderar att du testar Essential Skeleton, som är en gratis app från samma utvecklare som ger dig en känsla av denna app. Förutom hjärnan och hjärtat erbjuder Essential Anatomy 3 också omfattande 3D-modeller för nerv, muskler, arterier, vener, bindväv och så vidare.

Eftersom nästan hela appen är baserad på 3D kan du sömlöst växla vinklar och rotera modeller i valfri riktning. Appen använder banbrytande 3D-teknik med tillstånd av 3D4Medicals senaste grafikmotor. Sist men inte minst får du också en detaljerad frågesportfunktion för att testa både din medicinska och anatomiska kunskap. Essential Anatomy 3 är en betald app, vilket innebär att du inte får annonser eller köp i appen. Den är kompatibel med enheter som kör Android 4.0.3 eller senare.