7 bästa telefonrengöringsappar för att frigöra utrymme på din Android-telefon

Med tanke på vilken typ av alternativ vi har på våra smartphones idag är det mer än troligt att de flesta av våra Android-telefoner går långsamt efter några månaders aktivering. Detta är inte nödvändigtvis felet för användaren eller tillverkaren, utan för vissa dåliga appar som äter upp för mycket av ditt RAM-minne. Tack vare mångsidigheten i Android-plattformen finns det appar där ute som hjälper dig att bli av med det onödiga skräpet från din smartphone eller surfplatta. Men det är alltid klokt att göra din due diligence innan du laddar ner en app. För som de flesta av er förmodligen vet, de flesta av dessa appar som erbjuder rensning av din enhet, i slutändan orsakar mer rörelse på din enhet. Med detta i åtanke är det viktigt att välja de bästa apparna där ute.

Vi kommer att prata om fem appar som hjälper dig att rensa din Android-enhet och rensa lite utrymme medan du är där. De onödiga filerna som fyller din telefon raderas för gott, vilket ger dig den välbehövliga sinnesfrid med din telefon.

Det är viktigt att komma ihåg att de flesta apparaterengöringsappar fungerar i stort sett på samma sätt, så det finns ingen verklig fördel med att ha en app över den andra. Men när du laddar ner alla appar och testar dem individuellt, först kan du göra skillnaden mellan dem.

Behöver du fortfarande en telefonstädningsapp idag?

För många år sedan var appar för telefonstädning en komplett nödvändighet. Det var mycket svårt att hålla din cache och lagring tydlig på grund av bland annat tillfälliga filer. Men med Android Pie nu tillgängligt när det kommer till många telefoner, är all lagringsrengöring nu automatisk och inbyggd i själva operativsystemet.

Som sagt, appar för telefonstädning behövs inte riktigt i dag, men om du vill ta en snabb svepning på din telefon för fall, eller för att dubbelkontrollera saker, kommer det verkligen inte att skada det. Så utan vidare, här är en handfull av våra favoritval:

7 bästa telefonrengöringsappar för att frigöra utrymme på din Android-telefon

CCleaner

CCleaner är ett av de främsta och gratis varumärkena för att städa upp din lagringsutrymme. Det rensar cachen på din enhet och torkar bort onödiga och tillfälliga filer på ditt system. Detta frigör din lagringsutrymme för andra saker, som ytterligare appar, fler foton, videor, musik etc.

Det finns några nya funktioner som också gör CCleaner värt att titta på. Nu kan du snabbt sluta köra uppgifter och rensa minnet med Task Killer. Det finns också en ny app-viloläge som kommer att hindra appar från att köras i bakgrunden tills du öppnar dem manuellt. Skaffa din kopia gratis för Android.

Norton Clean

Norton Clean är ett annat utmärkt alternativ, faktiskt agerar ganska lik CCleaner. Om du inte har tillräckligt med lagringsutrymme för att ta fler bilder, videor eller installera appar, kan du använda Norton för att rensa din cache och rensa din lagring för att återta vilka skräpfiler som har tagit över. Det är ett snabbt, gratis och snabbt sätt att rensa upp din lagring.

Denna app har faktiskt ett par processer som du kan aktivera individuellt. Du kan välja att antingen rensa och rensa cache, identifiera och ta bort tillfälliga filer, optimera minnesutrymmet och enkelt hantera appar och bli av med bloatware.

Ren mästare

Clean Master kommer från den populära utvecklaren Cheetah Mobile och hjälper dig att ge din enhet en omfattande sanering så att du inte behöver oroa dig för att någon av apparna eller filerna bromsar din telefon. Som en bonus kommer den också med en inbyggd antivirusfunktion och en privat fotofunktion, så att du kan dölja och kryptera dina bilder från nyfikna ögon. Detta är ett användbart tillägg på appen eftersom telefoner ofta delas med vänner eller familj. Appen erbjuder också WiFi-säkerhet som standard, varnar dig om ett nätverk du ska gå med är inte säkert eller har en falsk SSID. Appen erbjuder också batteribesparing och en "Boost" -funktion, som frigör RAM omedelbart för att påskynda din enhet.

Tillägget av alla dessa funktioner innebär att Clean Master är en omfattande lösning för alla dina enheter. Det är med dessa funktioner som Clean Master är känd som en av de bästa och mest populära apparna för rensning av antivirus + -apparater som finns tillgängliga i Play Store just nu. Om det finns ett negativt med appen är det att det kommer med annonser ombord. Appen är gratis att ladda ner och har inga inköp i appen. Clean Master har laddats ner nästan en miljard gånger i Play Store, så det är något som en majoritet av Android-befolkningen använder.

Super Cleaner

Denna app är ganska lika i funktionalitet jämfört med appen vi pratade om ovan, men kommer med en något annan uppsättning funktioner ombord. Förutom att erbjuda funktioner som enhetsförstärkare och batterisparare, erbjuder Super Cleaner också ett standardapplås, så att du kan dölja alla appar du har på enheten. Det här är en utmärkt integritetsfunktion och går utöver funktionen för dolda foton. Appen erbjuder också något som kallas Game Booster, vilket gör att du kan påskynda belastningstider för spel samtidigt som du frigör lite minne. Naturligtvis städar det också din cache och skräppgifter, vilket ger dig det mycket nödvändiga lediga utrymmet på din telefon. Om du upptäcker att CPU: n överhettas, låter appen processorn svalna och befria dig från onödig rädsla.

Appen är kompatibel med enheter som kör Android 4.0+, vilket inte är särskilt problem med tanke på att de flesta Android-enheter kör den här versionen eller nyare. Liksom appen ovan är den här appen gratis att ladda ner men kommer med annonser. Detta är ett litet offer för att göra med tanke på vilken typ av funktioner utvecklarna erbjuder här.

Power Clean

Denna app erbjuder samma funktionalitet (igen), men har ett intuitivt användargränssnitt som låter dig känna den tillfälliga känslan av tillfredsställelse när du städar din enhet. Det kommer till och med att bli av med de återstående filer som finns kvar efter att en app har tagits bort, så det kan betraktas som en omfattande lösning på dina rengöringsproblem. Appen kan också hjälpa dig att optimera enhetslagring, vilket är ett bra verktyg om du vill rensa ut lite utrymme men inte vet vad du ska ta bort. Naturligtvis kommer appen att fråga dig innan du tar bort filerna, så att du inte behöver oroa dig för att förlora dina värdefulla filer.

Vi föreslår användare att flytta sina foton och videoklipp till molnet (Google Photos är ett bra alternativ), vilket ger dig friheten att radera allt på din enhet. Power Clean är gratis att ladda ner och stöds av annonser. Appen kräver enheter som körs på Android 4.1 eller högre för att fungera.

Super Speed ​​Cleaner

Denna högt rankade app gör ett utmärkt jobb med att bli av med skräpfilerna från dina Android-smartphones och låter dig andas lätt. De flesta moderna telefoner är kompatibla med den här appen, vilket gör detta till en av de bästa apparna att få just nu. När det gäller funktionalitet får du samma mängd funktioner - enhetsrensning, antivirus, CPU-kylning, RAM-rensning, applås etc. Med den här appen kan du också ta bort några av de oönskade apparna på din smartphone. Om du är som jag, har du fler appar på din telefon än du kan räkna. Den här funktionen är extremt användbar i det scenariot eftersom du kan ta bort appar som du sällan använder.

Appen kommer gratis men stöds av annonser. Utvecklarna erbjuder också köp i appen, vilket hjälper dig att bli av med annonserna. Du behöver en Android-enhet med Android 4.0.3 eller senare för den här appen.

Rengör min Android

Om du upptäcker att din telefon är extremt långsam på vissa dagar kan den här appen vara din bästa lösning. Den analyserar smart vilka appar som saktar ner din enhet och stänger dem helt av, vilket frigör lite dyrbart RAM-utrymme. Appen kommer också med antivirus, spelorienterade förbättringar och mer. Det bästa är dock att appen bara tar 3 MB utrymme på din Android-smarttelefon, vilket tyder på att det inte kommer att vara för tungt på din enhet. Detta är också användbart för användare av funktionstelefoner som inte har en tung uppsättning hårdvara ombord. En knapptryckningsknapp säkerställer att alla lagiga appar är stängda och snabbar upp din enhet avsevärt. Appen är gratis att ladda ner, även om du kommer att behöva nöja dig med annonser. Clean My Android är kompatibel med enheter som kör Android 4.1 och högre.

Dom

Här har vi markerat några av de bästa apparna som du kan använda för att rensa extra utrymme på din Android-enhet. Med den senaste versionen av Android - Android Pie - är rymdstädare som detta inte riktigt nödvändiga, med operativsystemet optimerat för att automatiskt se till att din enhet förblir så ren och effektiv som möjligt.

Som sagt, det gör aldrig ont att dubbelkontrollera och se till med en av apparna ovan. Har du en favorituppsättning appar för telefonstädning som du använder? Låt oss veta i kommentarerna nedan.