7 bästa spel som Rimworld

Ludeon Studios arbetade mycket hårt på Rimworld under en längre tid. Spelet har faktiskt stannat med tidig tillgång i flera år nu, och så kan du tänka för dig själv att det här spelet har en fruktansvärd framtid. Tvärtom, Rimworld är levande och väl och har en ljus framtid. Det är delvis tack vare samhället runt det, med massor av modders och tillägg som kommer att hålla det här spelet levande och bra under lång tid. Men så småningom kan du bli trött på Rimworld och bestämma att du önskar något nytt.

Finns det spel som Rimworld där ute? Massor. Följ med nedan, eftersom vi har satt upp en lista med spel som kan intressera dig om du gillade Rimworld. Så utan vidare, här är de:

Dom: Apocalypse Survival

Trots det skrämmande namnet är dom en ganska unik och trevlig titel som sätter spelaren i mitten av apokalypsen. Du upptäcker flera överlevande, och du utarbetar en plan för att bygga ett fort bort från galenskapen, i ett försök att undkomma demonerna.

Du måste fortsätta en forskning för att hålla dig och ditt folk säkert och dolt för demonerna. dock se upp för ditt eget välstånd i den här världen - om du skulle bli så stor att du inte ska kunna hålla dig dold, kommer du snabbt att hitta och straffas av demonerna.

Köp det nu: Steam

Dwarf Fortress

Komplexiteten hos denna titel är extrem; men om det förstås kan det här spelet vara ett som du kommer att titta på på länge. Hantera ditt människors liv noggrant och du kanske bara tycker att Dwarf Fortress är mycket mer än bara ett komplicerat spel. Med alla guider och råd du kan hitta på internet bör du inte ha några problem.

Dwarf Fortress låter dig konstruera och bygga Dwarf-fästningar, för vilka dina dvärgfolk kommer att överleva och blomstra. Liksom rimworld och flera andra titlar i den här listan, bör du vara smart när du hanterar och använder dina resurser. Bygg in i djupet av jorden, utforma och konstruera en massiv citadell som kommer att överskugga någon annan fästning.

Skaffa det nu: Dwarf Fortress

Syre ingår inte

Syre som inte ingår är faktiskt mycket lik Rimworld. Syre som inte ingår kommer från ett annat perspektiv; emellertid är förutsättningen i stort sett densamma. Liksom Rimworld sätter Oxygen Not Included spelaren full kontroll över sin koloni. Fångad i en främmande värld måste du säkerställa att din koloni överlever och framöver.

Se till att du använder logik när du bygger din bas, eftersom det finns många variabler att ta hänsyn till, och sjukdom är bara en av dem. Svårigheten med det här spelet kan komma att läggas, men designen och tanken som gick in i det här underbara spelet är något som lätt kan uppskattas. Oxygen Not Inkluderar ger dig den underbara möjligheten att njuta av att hantera en ny koloni i alltför stor grad.

Köp det nu: Steam

Starship Theory

Med ett unikt koncept och trevlig mekanik kan du upptäcka att Starship Theory ger en mycket underhållande vändning till sci-fi-genren. När du reser genom det överväldigande stora mörker i rymden måste du fortsätta överleva och undkomma universums skräck.

Du måste också ständigt bygga och uppgradera ditt fartyg för att ta nya hot. När du reser, se till att samla resurser genom gruvdrift av asteroider via en gruvlaser. Med ett användargränssnitt som erbjuder ett stort antal alternativ kan du börja med lite förvirring, men när du fortsätter genom spelet bör du snabbt ta tag i och förstå Starship Theory.

Köp det nu: Steam

stad

I Civitatem har din by attackerats och allt användbart har satts i facklan. Utan annat hopp för överlevnad och inget hopp om att återvända reser du och de överlevande långt österut, med avsikt att bygga om ditt förlorade hem. Civitatem tar med sig en stadsbyggnadssim från medeltida stil som låter dig utforma och skapa din egen stad som du kan överleva för.

Hantera resurser och se till att du och ditt folk lagrar tillräckligt med mat för att hålla vintern, för säd kommer inte att växa på vintern, och du kommer inte heller hitta många djur som vandrar runt i kylan. Om du placeras i en allvetande position som liknar Rimworld, får du en fysisk avatar till skillnad från Rimworld. Samtidigt som den fortfarande utvecklas ser Civitatem lovande ut.

Köp det nu: Steam

Gnomoria

Gnomoria är ett annat sandlådebyhanteringsspel. Du har till uppgift att hjälpa till att leda en liten grupp nissar att hitta skydd, skapa en by och så småningom trivas in i ett livligt rike. Spelet är verkligen sandlåda, eftersom allt du ser kan brytas ner och byggas om någon annanstans - himlen är gränsen.

Du kommer att kunna göra mycket för att anpassa ditt eget kungarike - du kan skapa saker, bygga strukturer, sätta fällor och gräva djupt under jorden på jakt efter värdefulla resurser för att hjälpa dina gnomes överleva den hårda världen. Men var trött - du måste också försvara ditt rike mot invaderande fiender.

Gnomoria är en procedurellt genererad värld, så varje ny karta är annorlunda - de är inte desamma. Grafik är inte superdetaljerad eftersom de har mer av en retro stil till det.

Köp det nu: Steam

StarSector

StarSector är ett annat värt att titta på. Detta rymdsimulatorspel, som lanserades 2020, är ​​ett rymdkamp, ​​en spelare i öppen värld, enspelare, rollspel, utforskning och ekonomiskt spel. Du kommer att ta rollen som en rymdkapten som söker förmögenhet och ära - hur du uppnår dessa medel är allt upp till dig.

Spelet är fortfarande under utveckling, så det är verkligen inte helt klart. Du kan fortfarande spela det under tiden. Just nu är det några av de viktigaste funktionerna som finns tillgängliga:

  • Pilot ditt skepp i top-down 2D-strid
  • Beordra din flotta i taktiska strider
  • Få erfarenhet för att höja dina färdigheter
  • Detaljerad rymdkampmekanik
  • Anpassa ditt skepps laddning innan striden
  • Anställ officerare för att ge färdighetsbonusar, pilothjälpfartyg och övervaka dina operationer
  • Utforska krigsrivna stjärnsystem
  • Utnyttja evenemang för att handla varor för vinst
  • Vinn favörens favör eller hån
  • Upptäck nya världar och rädda förlorade försummelser

Det finns mycket åt det redan, mycket att hålla din upptagen - men förvänta dig fler uppdateringar i rörledningen som gör spelet ännu roligare.

Köp det nu: StarSector

Dom

Rimworld är inte alls död, och det är uppenbarligen inte att dö, eftersom det finns gott om spel där ute som har inspirerats av Rimworld för att skapa något fantastiskt, som ni kan se. Vi har visat dig några av våra favoriter, men har du favoritspel som Rimworld? Ljud av i kommentarerna nedan.