7 bästa sociala appar för att få vänner och träffa människor med liknande intressen

Ingen slår ett öga på ett nygift par som träffats på internet. När allt kommer omkring är våra verkliga sociala kretsar begränsade, och det tar mycket att hitta någon som man kan tänka sig att spendera hela livet. Men det relativt lilla antalet människor vi träffar dagligen gör det också svårt att få nya vänner och träffa människor med liknande intressen.

Med vår lista över 7 bästa sociala appar för din Android-smartphone eller surfplatta kan du enkelt hitta likasinnade människor antingen i ditt lokala område eller över hela världen. Nästa gång ditt favoritband är i stan och din make hellre vill stanna hemma och titta på Netflix, bara skjut upp din sociala app som du väljer och hitta någon som skulle vara stolta över att åka dit med dig. Du vet aldrig, kanske att en kväll blir en livslång vänskap.

Facebook

Facebook har mycket snabbt blivit världens största sociala medieplattform. Människor över hela världen använder Facebook och söker ofta efter saker på Facebook med mycket specifika intressen. Som sagt, Facebook gör det superlätt för dig att engagera dig med andra människor som är intresserade av samma saker som du är med en enkel sökning i sökfältet.

Appen gör det faktiskt enkelt för dig att träffa människor i allmänhet, så att du kan hitta sätt att engagera dig i ditt lokala samhälle och även söka efter evenemang som händer nära dig. Idag erbjuder Facebook som helhet massor av kontextuell information, vilket gör det lättare att hitta likasinnade människor!

Couchsurfing Resor

Couchsurfing Travel är nästa gång och är mer ett unikt val när det gäller att hitta likasinnade människor. Det är faktiskt ett bra sätt att bo med lokalbefolkningen när du är på språng.

Du kan bläddra bland miljoner lokala värdar som erbjuder en plats att bo i tusentals städer runt om i världen, vilket gör att du kan stanna på deras "soffa" under dina resor. Du kan söka efter specifika saker om lokala värdar för att se till att du bor hos människor som har liknande intressen som du. Du kan få livslånga vänner på detta sätt!

Alternativt kan du välja att öppna ditt hem för soffsurfare. Fyll i en profil, förhandsgranska vem som vill stanna på din soffa och visa dessa resenärer runt om i stan!

möte

Meetups taglinje, Gör mer, fångar perfekt andan i den ledande sociala appen för Android. Appen ger sina användare möjlighet att göra mer av det de älskar mest. Oavsett om det söker efter de senaste tekniska prylarna, pröva små matgäster och familjeägda snabbmatställen gömda i bakgränderna, utforska utomhus, arbeta upp svetten i gymmet eller på en lokal cykelleder och otaliga andra aktiviteter.

Meetup-evenemang är öppna för alla, som ofta samlar en betydande grupp främlingar som alla delar ett gemensamt mål - att ha kul och få vänner. Större träffar är perfekta för människor som inte trivs i en mer intim miljö. Man kan besöka ett möte för att kolla in det, prata med chansen med några främlingar och bestämma om du vill stanna eller lämna och försöka igen någon annan gång.

Facebook Local

Facebook har skapat en mångsidig plats där grupper av människor kan organisera evenemang och samarbeta om projekt. Även om många, ofta motvilligt, går med på Facebook-grupper för skol- eller arbetsändamål, kan grupper användas för nästan vad som helst, inklusive att träffa nya människor med liknande intressen och få vänner. Men Facebook Groups har expanderat till sin egen app - Facebook Local, så att du inte bara kan hitta grupper som sätter intressanta evenemang, utan faktiskt gör att du kan se vilka händelser som händer runt dig också!

Eftersom Facebook Local är nära kopplat till ditt Facebook-konto kan du enkelt marknadsföra ditt gruppevenemang och bjuda in andra personer du är bekanta med att följa med dig. Du kan bli förvånad över hur många av dina Facebook-vänner som gör fantastiska riktiga vänner.

Möt mig

Jämfört med Meetup- och Facebook-grupper är MeetMe en mycket mer praktisk social app. Istället för att hitta en grupp människor organiserade runt en gemensam aktivitet eller evenemang, gör MeetMe dig möjlighet att direkt chatta med dem som delar dina intressen och vill göra samma saker som du.

Med appen kan du skapa en personlig profilsida, där du kan berätta för andra om dina gillar och preferenser, personlighetstyp, plats, ålder och kön. Med hjälp av olika sökfilter kan du trimma den enorma databasen med mer än 100 miljoner användare till en handfull bästa matchningar som ligger nära dig.

Därifrån, säg bara några helor och se med vem du klickar mest. Med appen kan du dela bilder, skicka emojis och diskutera gemensamma intressen - allt du behöver för att hitta nya vänner och människor att gå ut med.

Dörren intill

Vi lever i en konstig värld. Å ena sidan är det vanligt att veta exakt vad en slumpmässig person från andra sidan världen tycker om den nya trailern för den senaste Star Wars-filmen, men å andra sidan känner vi ofta inte ens vår nästa- dörrgrannar på förnamn.

Nextdoor ger dig allt du behöver för att ändra det. Detta privata sociala medienätverk förbinder människor som bor i samma samhälle och ger dem ett bekvämt kommunikationsmedel. Flera hushåll kan tillsammans samarbeta och diskutera viktiga ämnen, organisera en grannskapsvakt, ge varandra tips och rekommendationer, be om hjälp, samla pengar tillsammans för att köpa sällan använda dyra verktyg och maskiner och framför allt lära sig mer andra medlemmar i samhället.

Amino-appar

Det finns två typer av geeks i denna värld: den första typen vet hur man bygger en PC från grunden och använder ett mekaniskt tangentbord; den andra typen känner med huvudet namnen på obskur K-Pop-grupper och deras medlemmar, äger en kudde med anime-tema och har ett konto på Amino, ett stort nätverk av mindre samhällen som kan laddas ner som enskilda appar från Play Store.

Har du till exempel känt dig kär i det mycket hyllade rollspel Undertale och dör för att chatta med andra människor som ansåg det vara ett RPG-mästerverk? Ladda bara ner Undertale Amino-appen från Play Store och gå med i nästan en halv miljon fans, som delar vad de älskar med spelet och tillsammans upptäcker allt Undertale har att erbjuda.

Dom

Som ni ser finns det massor av utmärkta val när det gäller att hitta människor med liknande intressen. Facebook är uppenbarligen ett av dina bästa val, men det finns många andra appar på marknaden som vill förena människor. Vi rekommenderar att de flesta av dessa tar en bild och ta reda på vilken som fungerar för dig, eller ger dig mest framgångsrate.

Har du en favoritapplikation i meetup-stil? Ljud av i kommentarerna nedan - vi vill gärna höra från dig!