7 bästa schack-app för iPhone år 2020

Det som började på 800-talets Indien har så småningom blivit det mest populära brädspel i världen. Med sina relativt enkla regler, men ändå till synes oändligt komplicerade taktiker, lockar schack spelare i alla åldersgrupper. När allt kommer omkring är den nuvarande schackmästaren och den nuvarande världschackmästaren, Magnus Carlsen, fortfarande i tjugoårsåldern och förtjänade sin stormästertitel 2004, vid en ålder av 13 år.

Schack har något att erbjuda vem som helst - från förbättrad koncentration och minne till nya vänner och upplevelser. Medan elfenbens- och träschackuppsättningar aldrig kommer att förlora sitt tilltal, har de flesta avslappnade spelare gått vidare till digitala versioner av schack. För att hitta mänskliga motståndare eller att njuta av en snabb match mot en AI behöver du inget annat förutom din iPhone. Vi har valt de mest populära schackapparna för iPhone 2020, vilket ger dig flera fantastiska appar att välja mellan.

Låt oss dyka rätt in, ska vi?

Magnus Kingdom

Vill du få dina barn med i schackspelet? Magnus Kingdom kan vara bra att ladda ner då. Spelet genomförs på grund av ett partnerskap mellan Magnus Carlsen och killarna på Play Magnus. Som sagt, Magnus Kingdom är det roliga och enkla sättet för barn från 5 år att lära sig schack och släppa loss sin kognitiva potential.

Det främsta målet för Magnus Kingdom är att introducera barn för schackregler och strategier så att de lär sig tillräckligt för att gå över till ett riktigt bräde. Som sagt, det finns en smidig progression som introducerar barn till schackpjäser och regler, så småningom får dem till en punkt där de kan behärska Magnus Kingdom, och sedan smidigt övergår till ett riktigt bräde.

Schack - gratis

Chess - Free är precis som det låter. Detta är en gratis schack-app som alla kan ladda ner till sin iPhone. Med val att spela som vitt eller svart kan du visa dina schackförmågor till datorn eller till en vän.

Spelet stöder begränsad onlinespel genom att du kan spela mot vänner och familjemedlemmar med en Bluetooth eller en trådlös anslutning (du båda måste vara i samma trådlösa nätverk).

Annars än så finns det massor av fantastiskt datorspel. Det finns över 38 000 schackpussel att bemästra, men du kan också välja dina svårigheter. Det finns faktiskt 10 svårighetsnivåer, från nybörjare till stormästare.

Shredder Schack

Ursprungligen släpptes 1993 av Stefan Meyer-Kahlen, en tysk programmerare som uppfann ett allmänt använt schackmotorprotokoll som kallas Universal Chess Interface. Shredder är ett legendariskt schackprogram med 12 datorschackvärldsmästartitlar under sitt bälte.

Du kan antingen låta Shredder strimla dig genom att svänga svårigheten att ställa in hela vägen till max, eller så kan du ta ner det några hack och få Shredder att bete sig mer som en mänsklig schackspelare. När du spelar håller Shredder reda på dina prestationer och erbjuder användbara tips. Om du vill ta din träning till nästa nivå finns det över 1000 schackpussel som bara väntar på att lösas.

Det är värt att notera att Shredder inte bara är tillgänglig på iOS. Du kan ladda ner programmet för Windows, Mac OS X, Linux och Android. Om du är en seriös schackspelare och vill förbättra så mycket som möjligt är Shredder en måste-ha-app för dig.

Chess - Play & Learn

Att spela schack kan vara en givande social upplevelse som gör att du kan träffa likasinnade individer från hela världen - du behöver bara säga adjö till datormotståndare och gå med på Chess.com, den mest frekventa schackplatsen på internet. Deras iOS-app, Chess - Play & Learn, kan laddas ner gratis och det ger dig en hel del funktionalitet.

Först och främst kan du spela mot alla du råkar hitta online när som helst. Mät din styrka mot schackspelare från Japan, Brasilien, Ryssland, Kina, Tjeckien eller ditt eget land. Lägg till dem som vänner, skicka meddelanden och ordna ommatchningar. Även om någon lyckas besegra har du över 65 000 schackpussel och tusentals videor och interaktiva lektioner från toppschackspelare för att hjälpa dig bli bättre och vinna nästa gång.

Det finns köp i appen, som låser upp extra funktioner, men den kostnadsfria versionen av appen erbjuder så många funktioner och så mycket högkvalitativt innehåll att du enkelt kan klara dig utan dem.

Spela Magnus

Med Play Magnus kan du ta på dig den nuvarande världschackmästaren, Magnus Carlsen. Magnus föddes 1990 i Norge, och han framkom snabbt som en schackbarn och förtjänade sin stormästertitel 2004, vid en ålder av 13 år. 2013 blev Carlsen världsmästare genom att besegra Viswanathan Anand i World Chess Championship. Ett år efter det försvarade Carlsen sin titel mot Anand och vann 2014-snabbmästerskapet och världsblitzmästerskapet. År 2016 försvarade Carlsen sin titel mot Sergey Karjakin, en rysk schackmästare.

Spela Magnus använder en schackmotor modellerad av Magnus Carlsen själv. De som lyckas vinna har chansen att kvalificera sig för att spela Magnus Carlsen Live på en hemlig plats. Du kan välja hur gammal du vill att den virtuella Magnus ska vara, vilket påverkar spelets svårighet. Men om du tror att spela mot unga Magnus kommer att vara en bit kaka för en rutinerad schackspelare som du, vänta tills du är klar med ditt första spel. Som tio gjorde Magnus sitt första försök på en internationell mästerkvalificeringsgrupp.

Chess Pro med Coach

I hjärtat av Chess Pro with Coach är ett enkelt koncept: gör ett drag och appen visar dig fyra bästa drag som en stormästare skulle välja. Det låter enkelt, men det är faktiskt ett otroligt effektivt sätt hur du kan finslipa dina schackkunskaper. Kompletta nybörjare kan använda de medföljande schackreglerna som en praktisk referens, och erfarna spelare kan dra upp svårigheten med Chess Tiger-motoren till den maximala nivån och uppleva hur det skulle vara att spela mot en schackmästare.

Du kan välja mellan 15 fantastiska visuella teman, 9 schackuppsättningar, 14 brädestilar och 4 olika spelstilar. Med appen kan du anpassa många aspekter av spelet, och det finns en enorm samling av över 6 000 kända spel som spelas av världens största spelare. Som en av bara några appar i App Store har Chess Pro with Coach en fantastisk total kundbetyg på 5 stjärnor.

Schack för barn

Idag är det svårare än någonsin att få unga barn intresserade av schack. YouTube, Twitch, smarttelefonappar, memes, videospel och andra former av underhållning döljer upp lite uppmärksamhet som barnen har, vilket gör det svårare för föräldrarna att visa dem det tidlösa tilltalet av spel som schack.

Chess for Kids har roliga seriefigurer som förklarar schackregler och hjälper små schackspelare att bli bättre. Spelet har över 1 000 knepiga pussel, barnvänliga förklaringsfilmer och schackbots som är lämpliga även för de yngsta spelarna där ute. Det bästa är att spelet är helt annonsfritt och 100 procent säkert för barn.

Dom

Som ni ser finns det många fantastiska schackspel på marknaden. De flesta av dessa spelar samma sak, med undantag för de som försöker introducera barn till schackspelet. Detta är några av de bästa schackspel som du kan ladda ner dock.

Har du ett favorit schackspel du går tillbaka till regelbundet? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan - vi vill gärna höra från dig!