7 bästa säkerhetskameraprogram för Android år 2020

Man kan inte betona användbarheten av att ha en säkerhetskamera till sitt förfogande. Medan säkerhetskameror har funnits länge, fanns det inte tillräckligt med verktyg för att visa innehållet inspelat av dessa kameror. Tiderna har emellertid förändrats, och idag kan vi använda ett gäng appar för att se inspelningarna i realtid eller efteråt.

Med tanke på mångfalden på Android-plattformen finns det en hel del appar där ute som hjälper oss att använda våra smartphones som sökare för säkerhetskameror. Vissa dedikerade kamerasystem som Nest har sina egna appar som kan lindra den stränga processen att hitta en app som fungerar.

Många appar som finns i Play Store fungerar dock med alla kamerasystem, vilket gör dem användbara med hundratusentals hårdvara för säkerhetskameror. Vi kommer att prata om sju av de bästa apparna för säkerhetskameror som finns tillgängliga för Android 2020.

Alfred

Alfred är uppkallad efter Batmans butler och hjälper dig att använda dina gamla oanvända smartphones och förvandla dem till en säkerhetskamera. I alla hushåll kommer det att finnas oanvända smartphones och surfplattor som har ersatts av nyare och bättre enheter.

Under tiden, om du vill lägga till ett extra lager av säkerhet till ditt hem eller kontor, är det vettigt att använda en av dessa enheter. Och Alfred hjälper dig en hel del när du gör det. Även om det är möjligt med en massa andra appar också, är det enkelt med vilken denna app hjälper dig att konfigurera din telefon eller surfplatta som en kamera.

Denna app ger fjärråtkomst, så att du kan visa bilder oavsett var du är. Appen erbjuder också möjligheten att användas som en 360-graders kamera, med både främre och bakre kameror för en bredare periferi. Det finns också en zoomfunktion som garanterar att du fångar alla små detaljer.

En viktig fördel med denna speciella telefonkamerakonfiguration är att du kan ändra dess plats så många gånger du vill med liten eller ingen ansträngning. Det finns gratis molnlagring också (med mer lagring tillgängligt via köp i appen), så att du kan lagra inspelat innehåll.

HIK-Connect

Den här appen är utformad för att arbeta med Hikvision-märkta kameror och annan säkerhetsutrustning, så dess användningsfall är beroende av vilken typ av hårdvara du har. Förutsatt att du har Rikvision-hårdvara hemma eller på kontoret, är denna app allt du behöver ha när det gäller övervakning och övervakning.

När det finns ett larm på ditt säkerhetssystem meddelar appen dig omedelbart att vidta nödvändiga åtgärder. För det extra säkerhetslagret på din smartphone kan appen logga in med ditt fingeravtryck. Även om Hikvision erbjuder lagringstjänster för företag kan appen inte hjälpa dig att konfigurera eller ändra dessa inställningar.

Bo

Detta är en Nest-app för nästan all hårdvara som den erbjuder. Genom appen kan du navigera till Nests termostatinställningar, samt skydda och skydda funktioner. Denna app är mycket meningsfull om du investerar i Nest-ekosystemet, vare sig det är för termostat eller hemsäkerhet.

Det kan också varna dig om rörelse i något av dina utsedda områden. Detta är en omfattande app för all Nest-hårdvara som finns på marknaden. Med tanke på mångsidigheten hos nestkameror kan de placeras praktiskt taget överallt runt din fastighet. När det gäller övervakning kan surfplattan appen ge dig en större vision tack vare den större visningsfastigheterna. Du kan installera så många kameror med den här appen som du vill, med processen som knappt tar några minuter.

WardenCam

WardenCam är det perfekta valet för en gammal smartphone som du kanske lägger runt. Denna app förvandlar din extra smartphone eller surfplatta till ett hemsäkerhetssystem som du kan övervaka när du är ute och går. Du kommer att kunna hålla ett öga på dagliga aktiviteter - som paketresor, övervaka ditt barn, se vad barnen gör upp till, eller övervaka om din hund förstör ditt hem när du är borta!

Det levereras med gratis molnlagring, rörelsedetektering och varningar, och det fungerar på WiFi, 3G, 4G och LTE.

Säkerhetskamera CZ

Därefter har vi säkerhetskamera CZ. På samma sätt som WardenCam kan du förvandla alla gamla smarttelefoner eller surfplattor till en hemmakamera. Övervaka enkelt händelserna i ditt hem utan att investera några hundra dollar i ett verkligt hemsäkerhetssystem. Med rörelsedetektering och varningar fungerar säkerhetskamera CZ precis som en Nest Cam och andra övervakningskameror.

Den här har två-vägs talkback-funktioner (tänk en walkie-talkie). Det finns också ett sirenalternativ som du kan slå på om du någonsin skulle se en inkräktare i ditt hem eller på din fastighet. Eller så kan du bara använda det här för att övervaka hundarna när du är borta, eller barnet medan du är i det andra rummet!

AtHome-kamera

Liksom Alfred, gör det här med appen att du kan återanvända din gamla smartphone eller surfplatta till en hemmasäkerhetskamera. Med avancerade ansiktsdetekteringsfunktioner kan appen skicka ett meddelande (med animerade GIF) när den känner igen någon från videon. Detta använder avancerad teknik för djup inlärning och artificiell intelligens, vilket gör att appen kan upptäcka personen i videon exakt. Du kan strömma video från kameran från din primära smartphone med hjälp av mobildata eller Wi-Fi.

Appen använder också smart mikrofonen på båda enheterna och erbjuder problemfri tvåvägskommunikation. En säkerhetsfunktion som jag verkligen gillar är appens förmåga att köra i bakgrundsläge och automatiskt starta vid start. Appen kommer också med molnsupport, så att du kan lagra så många inspelningar på molnet som du vill. Detta är en gratis nedladdning i Google Play Store med annonser och köp i appen.

Hemsäkerhetskamera

Detta är ännu en liknande app som den vi pratade ovan, så att du kan använda din gamla smartphone / surfplatta som en övervakningskamera på heltid. Det kommer också med tvåvägsljud att kommunicera via värdenheten. Det finns en rörelsedetekteringsfunktion här som utlöser ett larm på kameran när en inkräktare passerar genom kameran, medan tekniken ombord säkerställer minskning av falska larm (husdjur).

Dom

Här har vi visat dig de bästa hemsäkerhetsapparna på Google Play. Du kan använda något av dessa för att binda dig med en övervakning eller säkerhetskamera och sedan övervaka ditt hem var du än är i världen. Det här är de perfekta alternativen för att säkerställa att ditt hem eller kontor håller dig trygg när du är ute på semester eller på en arbetsresa.

Har du en favoritkamera-app för hemmet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.