7 bästa polisskannerappar gratis på Android

Polisskannerns appar kan vara både en spännande form av underhållning - som en ljudversion av ett avsnitt av poliser - eller det kan vara ett oerhört användbart sätt att undvika dålig trafik orsakad av olyckor.

Det finns en vanlig missuppfattning att alla polisskannrar är olagliga. Det är inte fallet. Som förklarats av en ITL-advokat, ”I nästan alla stater är det lagligt att lyssna på polisradiokommunikation inuti ditt hem med en polisscanner.” Som sagt, vissa stater förbjuder att använda polisskannrar på språng utan tillstånd. Kontrollera alltid dina lokala lagar för att undvika att komma i lagliga problem. Det är bättre att spendera några minuter online på att läsa tråkiga legalier än att slösa en halv dag på polisstationen för att försöka förklara dig själv.

Police Scanner Radio

Först tittar vi på den ganska uppenbara Police Scanner Radio. Den här har ett enkelt och lättanvänt gränssnitt. Det är rent, och det är väldigt enkelt att navigera och hitta dina lokala flöden. Polisscannerradio låter dig faktiskt lyssna på live-ljud från över 7000 polisradioskannrar, brandskannrar och amatörradiorepeater från hela världen. Dessa är främst runt USA, men du hittar några från Kanada och Australien också.

Police Scanner Radio kan visa dig alla de bästa stationerna där ute, men du kan faktiskt också söka efter närliggande stationer också. Ladda ner appen och börja lyssna direkt!

Polisscanner 5-0

Kommer nästa, vi tittar på Police Scanner 5-o-appen. Den här kan laddas ner från Google Play Store och fungerar med de flesta Android-telefoner idag. Polisscanner 5-0 ger dig mer än 5 000 polis-, brand-, räddnings- och andra radiofeeds via din celltjänst eller WiFi.

En av de coola hingarna med den här är att du kan hitta kanaler nära din plats baserat på GPS och nätverks triangulering. Du kan spara dina favoriter, lyssna i bakgrunden och till och med få direktåtkomst till nya flöden som kommer online. Platsdata här är bara så trevligt, eftersom du enkelt kan hitta skannrarna runt dig. Appens övergripande är också intuitiv och lätt att navigera.

Scanner Radio

Scanner Radio är den mest populära polisen scanner-appen som finns i Play Store. Det låter dig lyssna på över 5 300 polisskannrar samt väderstationer och amatörradiorepeater. Huvudanvändargränssnittsvyn har en lista med 50 skannrar med flest lyssnare, och du kan alternativt sortera den efter avstånd eller lägga till valda skannrar till din favoritlista.

Det finns två betalda sätt att få ännu mer ut ur appen. Du kan antingen köpa Broadcastify-premiumabonnemang för att lyssna på ljud som har arkiverats under de senaste 6 månaderna eller betala 2, 99 dollar för Pro-versionen. För ett pris på en kopp bensinstationskaffe får du tillgång till 6 temafärger, en annonsfri användarupplevelse, spelarkontroller på låsskärmen och mer.

Polisscanner GRATIS

Inklusive allmän säkerhets-, flygtrafik-, marin- och amatörfrekvensvågfrekvenser är appen Police Scanner FREE ett valfritt verktyg för valet för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i det lokala området eller andra provinser, stater och till och med länder. Appen kan automatiskt bestämma vilka kanaler som är närmast dig baserat på GPS och cellulär triangulering. När nya kanaler upptäcks görs de direkt tillgängliga för alla användare. Den enda viktiga funktionen som är låst bakom ett köp i appen är möjligheten att lyssna i bakgrunden när du använder andra appar.

Polisscanner X

Med ett utmärkt betyg på 4, 5 stjärnor är Police Scanner X en mycket lovande, banbrytande polisscanner för Android, som en gång kan bli den mest nedladdade skannern i Play Store. Appen är byggd på en skräddarsydd strömspelare som har optimerats från grunden för maximal effekteffektivitet. Vi uppskattar införandet av en referensförteckning för de så kallade tio-koderna, som används av brottsbekämpande för att representera vanliga fraser i röstkommunikation.

Skanner 911

En annan högt betygsatt polisskanner heter Scanner 911. Som namnet antyder fokuserar appen på brottsbekämpning och akutläkartjänster. Det sticker ut tack vare sitt moderna användargränssnitt som följer Googles riktlinjer för materialdesign. Många andra skannerappar försöker efterlikna utseendet och känslan hos riktiga polisskannrar, trots hur föråldrad denna designpraxis, känd som skeuomorfism, känns.

Broadcastify

Boardcastify är en självutnämnd världens största källa för skannerradiokommunikationsströmmar. Enligt utvecklarna har användare av appen tillgång till över 5 700 kanaler, som alla uppdateras i realtid och kan sorteras efter namn och plats. Precis som Scanner Radio, den första appen på den här listan, ger Broadcastifes app full tillgång till upp till 6 månader ljudarkiv för Broadcastify Premium-abonnenter, som också kan njuta av appen utan annonser.

Dom

Det finns gott om polisskannerns appar gratis på Android. Vi repar bara ytan på det som finns där ute; men vi tror att dessa sju är några av de bästa du kan köpa idag. Har du en favorit polisscanner som du har på din smartphone? Låt oss veta i kommentarerna nedan.