7 bästa påminnelseappar för Android

Påminnelseappar har funnits länge. Bland dem finns det en hel del som har byggt ett anständigt rykte i branschen för att erbjuda enkla att använda funktioner till liten eller kostnadfri. Påminnelseappar har utvecklats mycket under de senaste åren, med appar som nu använder din geolokalisering för att påminna dig om saker när du är på en viss plats.

Med tanke på de många förändringar som branschen har sett är det bara rättvist att vi pratar om några av de bästa påminnelseapparna som finns tillgängliga idag. Vi kommer att prata om några populära namn samtidigt som vi listar några av de lite kända namnen. Låt oss dyka rätt in.

Todoist

Todoist har funnits länge nu. Den levereras med en mängd funktioner ombord för att göra den till en av de bästa påminnelserna eller för att göra appar tillgängliga där ute. Förutom att ställa in personliga påminnelser eller uppgifter, kan appen också hjälpa flera personer att samarbeta om en uppgift, vilket gör den till ett utmärkt verktyg för team i organisationer. Med detta i åtanke är det också ett utmärkt företagsverktyg.

Todoist kommer också med integration för tjänster som Dropbox, Amazon Alexa, Zapier, IFTTT och Slack. Att vara en populär app är dock alla Todoists funktioner inte gratis. Utvecklarna ber om ett premiumabonnemang för funktioner som ytterligare uppgifter, kommentarer om samarbetsuppgifter och så vidare. Appens mål är att hjälpa dig att hålla dig organiserad och skilja ditt personliga liv från ditt arbete under processen. Appen är gratis att ladda ner men kommer med köp i appen. Det finns dock inga annonser.

Nämnda prenumeration sätter dig tillbaka med $ 29 per år. Med tanke på vilken typ av funktioner som Premium-abonnemanget medför anser vi att prissättningen är motiverad. Todoist är kompatibel med smartphones och surfplattor som kör Android 4.4 och högre.

Wunderlist

Många anser att detta är en något tonad version av Todoist eftersom det kommer med nästan samma funktioner men med ett annat färgschema och ljusare färger. Du kan separera dina uppgifter baserat på flera parametrar för bättre organisering av dina uppgifter. Du kan till och med starta en konversation i samarbetsuppgifter för att bättre samordna och hantera dina uppgifter. Vidare kan du lägga till foton, PDF-filer och presentationer till dina listor, något som inte många appar finns.

Även om nästan allt är gratis med Wunderlist, måste du betala om du ska samarbeta med större grupper. En uppgift kan bara delas med 25 anställda med gratisversionen, och det är här Wunderlist försöker locka användare att få Premium-prenumerationen. Men om du är en enskild användare är funktionerna i Wunderlists gratiserbjudande ganska svåra att matcha.

Om du vill lägga till fler personer till dina uppgifter måste du utskala $ 5 per månad. Detta sätter det till en liten nackdel mot Todoist eftersom det bara kostar $ 29 per år. Men båda är ganska solida alternativ med vissa övertygande funktioner att skryta med.

Google Keep

Detta har funnits ganska länge som Googles standardalternativ för antagning och inställning av att göra-listor eller påminnelser. Det har ett enkelt och lättanvänt gränssnitt och tar inte så mycket expertis att vänja sig vid. Det bästa här är att det är helt gratis att använda och har en webbversion utöver en iOS-applikation, så alla dina data synkroniseras sömlöst mellan enheter på kort tid. Du kan också ställa in platsbaserade påminnelser på Google Keep, vilket är praktiskt om du ville bli påmind om något när du är på en specifik plats.

Du kan lägga till kollaboratörer till dina anteckningar eller att göra listor, vilket ger det på nivå med nästan alla andra påminnelser app där ute. Vidare kan du också lägga till foton eller ritningar i dina listor, vilket gör detta till ett kraftfullt produktivitetsverktyg. Appen är helt gratis att ladda ner i Play Store och saknar annonser eller köp i appen. Det levereras förinstallerat på de flesta Android-enheter, så det är troligt att du alltid har haft det och aldrig insett det.

Ike

Denna app är modellerad på president Dwight Eisenhowers prioriteringsmatris och kommer med ett lekfullt gränssnitt med uppgifter uppdelade i prioritetsmängd. Det kommer också med tidsbaserade och platspåminnelser, vilket gör det enkelt att komma ihåg saker. Dessutom låter appen lägga till bilder och ljudfiler till dina listor. Anpassning är en viktig funktion här och det finns några teman tillgängliga som hjälper dig att krydda din produktivitetslista.

När det gäller funktioner skiljer sig appen sig från konkurrensen tack vare prioriterade baserade uppgifter. Uppgifterna kan organiseras utifrån deras vikt och brådskande för dig, så du kommer aldrig att missa det viktiga engagemanget. Appen är helt gratis att ladda ner, men kommer med köp i appen. Att köpa en engångs Pro-licens ger användare tillgång till olika teman, widgetar och ljudinspelningar. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.4 och senare.

Evernote

Evernote är lätt en av de mest kända apparna inom produktivitetsgenren. Förutom att ta dina vanliga anteckningar eller ställa in påminnelser, kan du också skanna handskrivna anteckningar direkt på appen för de tider när du bara skriver inte det. Man kan säga att det fungerar ganska mycket som andra påminnelseappar genom att tillåta åtkomst till anteckningar, kollaboratörer och så vidare. Evernote lägger emellertid också till offlineanvändning till sin repertoar, vilket gör det möjligt för användare att komma åt deras förvar även om det inte finns någon internetanslutning. Detta är dock en Pro-funktion, så fria användare kommer inte att se detta på sin app.

Alla anteckningar, dokument, skannade sidor och media på Evernote synkroniseras sömlöst mellan plattformar förutsatt att du har loggat in från ditt primära Evernote-konto. Evernote kan användas gratis men kunder kan behöva betala för prenumerationen för att fortsätta använda några av dess funktioner. Kolla in det från Play Store.

Any.Do

Any.Do är ett utmärkt val för de som vill börja använda en uppgiftslista. Det är inte bara en att göra-lista utan har en kalender, påminnelsefunktion och en allt-i-ett-planerare. Du kan enkelt lägga till uppgifter till Any.Do och till och med skapa delade projekt. Det är ett bra organisationsverktyg, men det har mycket som också är specifikt för påminnelser.

Du kan skapa återkommande påminnelser för pågående aktiviteter, möten och evenemang. Eller om du bara har en enstaka påminnelse kan du skapa en klassisk påminnelse för att påminna dig om uppgiften eller händelsen vid den angivna tiden.

Röstassistent

Ett av de bästa sätten du kan ställa in påminnelser är med din inbyggda röstassistent. De flesta telefoner är utrustade med Google Assistant eller någon slags röstassistent idag. Det gör att en påminnelse är så enkel som att be din inbyggda röstassistent, och säga något som "Påminn mig att besöka mamma på torsdag" eller något i den riktningen.

Eftersom din röstassistent är inbyggd i telefonens operativsystem behöver du inte ladda ner några extra appar.

Dom

Det är alltid bra att ha en påminnelseapp på din smartphone. Det gör det riktigt enkelt att skriva ner en löpande uppgiftslista över saker du behöver göra för dagen. Inte bara det, utan många av dessa appar ger dig möjlighet att ställa in påminnelser för den tid du behöver påminnas för att uppnå dem. Missa aldrig en uppgift eller möte igen.