7 bästa nivåverktygsprogram för Android

Verktyg hjälper oss med små uppgifter hemma eller borta. Det är praktiskt att bära verktyg till din arbetsplats, men det finns sätt du kan uppnå dessa utan att behöva fysiska verktyg. Detta gäller även med en vara som andningsnivån, som används för att mäta ytans nivå.

Medan dess vanligaste användning är i konstruktion, kan den också användas för fotografering och till och med snickeri. Tack vare accelerometrar på dina telefoner kan dessa uppgifter nu utföras även på din mobiltelefon genom att ladda ner en enkel app från Play Store.

Vi kommer att visa dig sju av de bästa verktygsapparna för Android på denna lista i hopp om att ge dig den bästa appen för att kontrollera lutningen eller nivån på en plan yta. Detta verktyg kan på ett smart sätt hjälpa dig att justera vilken plan yta som annars lutas.

Smart nivå

Kommer först på vår nedräkning har vi den lämpliga namnet Smart Level. Detta verktyg kan mäta objektets vinkel eller lutning exakt. Du kan använda detta ben på en mängd olika ytor, som att placera baksidan av enheten mot ett skrivbord, eller lägga den korta eller långa sidan på en ram.

Denna app kommer att kunna berätta saker som ytnivå (bubbla), spritnivå, noll kalibrering, lutningsenheter - grad, procent, radian, takhöjd - och så mycket mer.

Lasernivå

Därefter tittar vi på Lasernivå. Den här levereras med ett par olika mätverktyg, såsom laserpekare, vanlig 3-mode andningsnivå, bubblanivå (libella) och klinometer (inclinometer) för att mäta vertikala vinklar och bestämma det exakta horisontella planet. Detta är förmodligen en av de mest exakta verktygsnivåerna som du hittar idag.

Det finns många andra coola funktioner som den kommer med - möjligheten att kalibrera nivån på din enhet, justera mätnoggrannheten, läsa data i olika enheter, låsa riktningen och till och med ta foton medan du mäter. På så sätt kan du enkelt skicka mätdetaljer till vem som helst i din telefon.

Bubbel nivå

Detta är en enkel snygg app som gör exakt som annonseras. Den efterliknar den verkliga nivåmätaren och till och med har samma typ av avläsningar på displayen. Det finns ett litet tjuröga i den gröna indikatorn som säger exakt var mitten är. Det är ett snyggt litet verktyg som utan tvekan kan hjälpa dig när du tar bilder eller hänger ett porträtt på väggen för att se till att det är rakt.

Bubble Level kan hjälpa när du vill hålla någon komponent rak (vertikal eller horisontell), vilket gör det till ett ganska användbart verktyg att ha i vissa situationer. Även om din telefon ska kalibreras när du har tagit den, hjälper det att kalibrera den igen för att undvika problem. Kundrecensioner för appen är i allmänhet gynnsamma, vilket tyder på att den är ganska populär bland massorna.

Kompassnivå

Detta är ett 2-i-1-erbjudande eftersom det levereras med kompass såväl som en nivåmätare som standard. Kompassen kan vara till stor hjälp när du är ute i naturen eller vandrar (eller båda), eller om du helt enkelt behöver veta vilken riktning solen går upp. Med appen kan du också spara platsen för din bil så att du exakt kan se den mitt i flera andra fordon. Detta är särskilt användbart på massiva parkeringsplatser med identiska landmärken.

När det gäller nivåmätaren kan den fungera både vertikalt och horisontellt, vilket gör den lämplig för konstruktion eller hemmabruk. Utvecklaren påpekar att sensorn kan agera lite annorlunda beroende på din enhet, så se till att hålla sig borta från magnetfält och andra elektroniska enheter medan du försöker använda nivåmätaren på den här appen.

Pocket Bubble Level

Detta är en ganska anständig app som kan hjälpa dig att fastställa nivån på alla ytor. Det finns inga flashiga funktioner här, så vad du ser är vad du får. Men det är inte nödvändigtvis en dålig sak eftersom du får det bästa nivåverktyget där ute med denna app. Pocket Bubble Level använder en kombination av telefonens gyroskop och accelerometer för att fastställa rätt nivå på varje plan.

Alla indikatorer är lätta att förstå och läggs ut ganska bra, så du kommer inte att ha det svårt att förstå det även om du är ny på nivåverktyg. Du placerar helt enkelt telefonen på en yta (platt eller på annat sätt), så får du en bra uppfattning om hur mycket du behöver för att luta den från axlarna.

Smarta verktyg

Detta är inte bara en nivåmätare eftersom den också har en uppsättning andra verktyg för att hjälpa till i svåra situationer. Smart Tools är en enda lösning på de flesta av dina verktygsbehov eftersom det innehåller de flesta av dem. Det finns funktioner som ljudnivåmätare, vibrometer, en metalldetektor och konverteringsenheter. Naturligtvis kan den också kontrollera nivån på en yta med hjälp av "Linjal" -verktyget. Det är en omfattande lösning för nästan allt du behöver för att få kontrollerat hemma, även om det rekommenderas starkt att söka hjälp från tekniker om du vill få en professionell åsikt.

Appen fungerar bara på enheter som har en magnetisk sensor som lämnar ut ett gäng mobiltelefoner med låg funktion. Appen behöver en smartphone eller surfplatta som kör åtminstone Android 4.0.3 för att fungera. Den bästa delen? Appen är gratis att ladda ner och har inga annonser eller köp i appen.

Pocket Laser Level

Detta är ett något okonventionellt nivåverktyg, men fortfarande mycket praktiskt i alla situationer. Den levereras med en laserindikator för precision och lämnar det konventionella gränssnittet för vattenbubblor som många andra appar erbjuder. Appen fungerar på augmented reality, vilket innebär att du kan använda kameran på din telefon för att kontrollera nivån på omgivningen runt dig.

Du kan zooma in och ut som du vill och panorera i den riktning du vill mäta, och det är ganska mycket det. Detta är kanske en av de enklaste att använda nivåmätare där ute och det är ingen överraskning att den här appen också används av inredningsarkitekter. Appen uppdateras emellertid inte längre av utvecklaren, vilket är lite av en letdown. Funktionerna fungerar fortfarande som nämnts. Pocket Laser Level fungerar med enheter som kör Android 2.3 och senare. Se till att kolla in det i Play Store.

Dom

Som du ser finns det ett antal utmärkta nivåverktyg för Android. Dessa kanske inte alla är exakt lika exakta som det fysiska verktyget, men du kommer att komma ganska nära, helt enkelt för att accelerometer sensorerna i din telefon är ganska exakta. Så om du behöver något i en nypa och inte har tillgång till en faktisk nivå, kommer någon av dessa att göra ganska bra.

Har du en favoritnivåapp som du använder? Låt oss veta i kommentarerna nedan.