7 bästa Nintendo DS-emulatorer för Android år 2020

Det finns gott om skäl att dra ut din gamla Nintendo DS, men tänk om jag sa till dig att du kan få alla dina favoritspel direkt på din Android-enhet? Det är rätt. Med dessa emulatorappar kan du återföra dessa spel på ett helt nytt sätt. Så idag delar vi med dig de bästa Nintendo DS-emulatorerna för 2020.

Låt oss dyka rätt in, men först ett snabbt ord om emulatorer och ROM:

Emulatorer och ROM

Emulatorer är ett bra sätt att återuppleva dina Nintendo DS-dagar, direkt på Android. Ladda ner en av dessa appar så kan du spela Nintendo DS-spel på din telefon utan problem. Som sagt, en Nintendo DS-emulator är bara en del av ditt sätt att spela Nintendo DS-spel på Android.

Du kan föreställa emulatorn som Nintendo DS-konsolen, men uppenbarligen kan du inte spela en konsol utan spel, eller hur? Det är precis vad ROM är - de spel du spelar på din emulator. Så när du hittar en bra Nintendo DS-emulator som fungerar för dig nedan, måste du också surfa på webben för att hitta de ROM-skivor som fungerar bra med emulatorn.

Och du måste vara ganska försiktig, eftersom det finns upphovsrättslagar som du måste vara medveten om när du laddar ner och använder rom-skivor - se bara till att de är tillgängliga för allmän användning. Så utan vidare, här är fem av de bästa Nintendo DS-emulatorer som du kan hämta till Android:

NDS4Droid

NDS4Droid är en emulator för Nintendo DS som alla är bundna till kärlek. Den här emulatorn är helt gratis, så det är ingen kostnad för er inblandade. Det stöder ljud och sparande, så att du inte bara kan få den uppslukande spelupplevelsen som ljudet ger till bordet, utan du kan också vara säker på att ditt spel kommer att stanna kvar för dig, precis där du slutade.

En av de riktigt snygga sakerna med NDS4Droid är att koden är open source. Det innebär att förbättringar kontinuerligt görs för appen för användare och av användare. Ett exempel på detta är en nylig uppdatering, där någon lägger till tysk översättning. Det här är fantastiskt och betyder att denna fantastiska app i framtiden bara kan bli bättre. Appen har till och med en webbplats, så du kan följa med vilka förbättringar som görs och kolla in mer om projektet.

NDS Boy

NDS Boy är en annan stor emulator, med många funktioner för att låta användare spela och komma tillbaka för mer. Observera att detta fungerar bäst på mer populära enheter, medan det kanske inte kan känna igen enheter som är äldre eller inte så välkända. NDS Boy-utvecklare rekommenderar att din enhet har 2 GB RAM och en fyrkärnig (eller bättre) processor.

NDS Boy stöder spelfiler av alla olika typer, inklusive .nds, .zip, .7z och .rar. När det gäller specifika Android-versioner bör identifierbara enheter som körs på 6.0 eller högre fungera simt. Du kommer också att älska spara och ladda tillstånd, snabb laddning, snabbspara och speciellt autospara.

Om du har spelat på din vanliga Nintendo DS under någon längre tid, vet du hur frustrerande det kan vara när du glömmer att spara eller det kraschar på dig. Med automatisk spara kan du säga adjö till de dagar där du undrar var din senaste framsteg sparades.

DraStic DS Emulator

Denna emulator från Exophase är fantastisk, så full av olika spelalternativ och kostar bara $ 5. Spelare kommer att uppskatta alla de olika funktionerna, grafiken och till och med fuskkoder som helt kan förvandla upplevelsen för en helt ny nivå av fantastiska på alla dina favoritspel. Du kan till och med spara dina spel på ditt Google Drive Cloud för senare.

Så vad är alla dessa fantastiska funktioner, i alla fall? Tja, först och främst kan du spela i antingen stående eller liggande läge, och du har möjligheten att öka kvaliteten på grafiken om det är något du vill göra (helt valfritt).

DraStic DS Emulator stöder också nästan alla externa styrenheter som fungerar med din enhet, och du kan öka spelets hastighet med möjligheten att spola framåt. Bortsett från det kan du spara dina framsteg, få tillgång till en hel databas full av fusk och mycket mer.

NDS Emulator

Detta program, NDS Emulator, är utformat för att fungera med Android version 6.0 eller bättre. Det stöder både .nds-filer och .zip-filer, så att du kan spela dina favorit Nintendo DS-spel direkt på din Android-mobila enhet. Det finns både spara och ladda speltillstånd också.

En annan snygg funktion är att den här emulatorn också är kompatibel med externa styrenheter. Så om du har ett som du kan ansluta till din Android-enhet kan du spela dina Nintendo DS-spel på din telefon eller surfplatta med den och ha en slutgiltig smidigare spelupplevelse totalt sett.

RetroArch

Den här emulatorn är lite annorlunda än de andra emulatorerna i den här listan, eftersom det är bara en av de fantastiska saker den kan göra med dina favorit DS-spel till din Android-enhet. Du förstår, den här fantastiska appen, RetroArch, kan också användas för att skapa saker genom ett annat program, som heter Libretro.

I grund och botten kommer du inte bara kunna spela spel på RetroArch, men med rätt verktyg kan du också skapa dina egna spel, emulatorer och program för användning. Detta är ett öppen källkodsprogram, så att du kan experimentera och hjälpa till att förbättra appen ytterligare om du väljer det.

SuperNDS

SuperNDS är en utmärkt emulator som du kan använda som Nintendo DS-ersättare. Den här har de flesta funktioner du behöver av en emulator; men som diskuterats tidigare behöver du dock en ROM för att den ska fungera. Spel spelar snabbast med okomprimerade ROM, men du kan också använda NDS-spelfiler som .nds, .zip, .7z och .rar.

Det är ganska enkelt att använda - bara kopiera dina NDS-spelfiler till ett SD-kort eller internt minne, ladda upp SuperNDS-emulatorn och du är redo att spela.

MegaNDS

När vi kommer upp sist men absolut inte minst på vår nedräkning har vi MegaNDS. Allt du behöver göra är att ladda en emulator i MegaNDS, och du är redo att spela Nintendo DS-spel direkt på din smartphone. Denna emulator stöder spara tillstånd och spelstöd i filtyper som .nds,, .zip, .7z och .rar.

Det finns stöd för fuskkoder, en anpassningsbar knapplayout och kan köra de flesta spel utan problem med inkompatibilitet. På nyare smartphones bör MegaNDS köras extremt smidigt och ge dig en rolig, fördröjningsfri upplevelse. Det kommer att se bra ut på några av de nyare skärmarna som finns ute idag.

Dom

Om du saknar dina Nintendo DS-dagar är dessa emulatorer ett bra sätt att få tillbaka det förflutna rätt till din nuvarande, på den enhet du använder varje dag. Om du laddar ner ett av dessa ska du låta oss veta vilken nedan, och om du har en favorit i åtanke.

Kom igen ihåg att du behöver en ROM för att spela på din emulator för att komma någonstans. Du kan söka på Google för att hitta dem, men bara se till att du inte bryter mot några upphovsrättslagar i processen.