7 bästa matlagningsappar för iOS år 2020

Ingen föddes som en professionell kock. Även om du inte strävar efter att bli nästa Gordon Ramsay och bara vill lära dig att förbereda några grundläggande måltider och något som är lite mer involverat för speciella tillfällen, är det mycket lättare att börja med beprövade recept än det är att räkna ta bort allt från grunden. Lyckligtvis behöver du inget annat än din iPhone och våra bästa matlagningsappar för iOS för att lära dig att förbereda allt från rökiga och kryddig Sloppy Joes till saftigt nötkött wellington till New York-stil ostkaka.

SideChef

SideChef kommer upp som nummer ett i vår nedräkning, men det är inte bara din traditionella matlagning-app för att söka efter och hitta måltider. Till att börja med, när du har registrerat dig på appen kan du få recept som anpassas efter din diet och smak, såväl som veckostjänstidéer som är kuraterade av SideChefs egna matlagningsexperter.

Det är en fantastisk funktion där; men SideChef tar saker ett steg längre och låter dig göra en fantastisk måltidplanering direkt i applikationen. Med SideChef tar måltidsplaneringen bara ett par minuter.

SideChef har till och med en inbyggd inköpslista som hjälper dig att komma ihåg allt du behöver för att hämta i butiken.

ShopList

ShopList har funnits i några år nu på iTunes, och även om det inte är alltför och oklanderligt utformat, finns alla kärnfunktioner här. Det är lätt att navigera runt, och en av de coolare sakerna är att ShopList kategoriserar alla objekt som du lägger till i din inköpslista i kategorier. Lägg till mjölk i din lista, och ShopList skapar en kategori "Mejeri" för dig. Eller så kan du lägga till kategorier manuellt.

Denna app låter dig faktiskt lägga till specifika vikter och mätningar också. Detta ger dig en bättre uppfattning om hur mycket du behöver köpa medan du är i butiken. Du kan välja dina enheter i det kejserliga eller metriska systemet.

Allrecipes

Allrecipes grundades 1997 och är nu en enorm gemenskap med mer än 30 miljoner. Alla recept som du hittar i den här appen har publicerats av medlemmarna i Allrecipes community och kategoriserats enligt olika kriterier i olika avsnitt. Du kan antingen bläddra bland recept efter kategori eller berätta för appen att föreslå ett recept för varje tillfälle till dig. Recepten som gemenskapen har beslutat är de bästa åtföljs ofta av detaljerade steg-för-steg-videor och användbara tips. Det bästa med Allrecipes-communityn är kanske hur aktiva medlemmarna är. Inte bara de betygsätter recept baserat på hur bra de smakar, utan de delar också bilder av hur recepten har visat sig och föreslår justeringar för att göra dem ännu smakligare.

BigOven

Började 2003 med en programvareveteran som längtade efter ett sätt att enkelt leta upp olika recept utan att behöva ta ut och titta igenom ett gäng tunga, dammiga kokböcker. BigOven har sedan dess blivit en av de mest populära receptwebbplatserna på internet, och dess olika mobilversioner har hittills laddats ner över 13 miljoner gånger. IOS-versionen av BigOver ger dig tillgång till mer än 350 000 recept. Med en enkel kran kan du förvandla alla recept till en bekväm livsmedelslista eller se steg-för-steg-instruktioner om hur du förbereder det. Om du gillar att dela dina kulinariska prestationer kommer du att älska att BigOven låter dig lägga till ögonblicksbilder av dina egna recept och dela dem med alla du känner.

Yummly

Yummly grundades 2009 och är en relativt ung receptrekommendationswebbplats och app, men den har redan valts ut som en av de bästa apparna från 2014 i Apples App Store. Användare kan söka efter ingrediens, diet, allergi, näring, pris, mat, tid, smak, måltider och källor, och Yummlys patenterade sökningsteknologi ger alltid smakrika resultat. Eftersom Yummly samlar recept från flera källor, inklusive Allrecipes, Epicurious och Food52, erbjuder det verkligen en oändlig variation av recept för alla tillfällen. När du hittar något som du vill förbereda kan du lägga till det i din personliga favoritlista, överföra ingredienserna från alla recept till din inköpslista och till och med shoppa de köksredskap som behövs för att förbereda receptet direkt från appen sig.

Epicurious

Många ser Epicurious som den ultimata matresursen för hemmakocken. Den Epiculous iOS-appen innehåller 35 000 testade recept från utgivare som Bon Appetit, Gourmet, HarperCollins och andra, och den uppdateras ständigt med nya smakfulla läckerheter. Om du gillar att prova nya smaker kan du prenumerera på det senaste receptfilmfodret och få nytt innehåll varje dag. Du kan lägga recept som du gillar mest i receptet rutan och dela dem med andra på sociala medier. Epicicious kan också hjälpa dig att få alla ingredienser från butiken genom att skapa inköpslistor direkt från recept, och det kan till och med säga exakt hur många minuter mer allt tar för att laga mat tack vare funktionen Smart Kitchen Timer.

Åh hon lyser

Appen Oh She Glows är baserad på en prisbelönad växtbaserad receptwebbplats och bok av New York Times bästsäljande författare Angela Liddon, som har skapat läckra veganvänliga recept i mer än ett decennium innan hon bestämde sig för att dela dem med hela världen. Oh She Glows har 95 växtbaserade recept och 75 glutenfria recept - alla personligen handplockade av Angela och åtföljs av helskärmsledningar, högupplösta fotografier, detaljerade instruktioner, användbara tips och tricks och strejkande ingredienser . Om du äter sunt äta är denna app ett måste.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta matlagningsappar tillgängliga för iOS. Oavsett om du letar efter recept, en måltidsplanerare eller något som kan hjälpa dig att komma ihåg allt du behöver veta för att hämta dig i butiken finns det något för dig på vår lista här.

Har du en favoritmatlagningsapp för iOS? Låt oss veta vad det är i kommentaravsnittet nedan, och det kanske bara hamnar på vår lista i framtiden!