7 bästa klockwidgets för Android år 2020

Något så grundläggande som en klocka kanske inte verkar viktigt för många mobilanvändare. Det beror oavsett vad, det är alltid där. Vare sig det är på låsskärmen eller på hemskärmen, alla Android-enheter ger dig en glimt av klockan på vilken skärm som helst om du inte är i en app. De flesta klockwidgets som erbjuds av tillverkarna är ganska generiska och erbjuder inte mycket vad gäller anpassningar.

Detta kan vara ganska frustrerande med tanke på att Android-enheter kan anpassas i stor utsträckning, vilket verkligen är plattformens skönhet. Att anpassa din Android-klockwidget är dock ganska enkelt och kan göras i ett par enkla steg tack vare tredjepartsappar som finns tillgängliga i Google Play Store. Tyvärr finns det för många klockwidget-appar tillgängliga i Play Store, vilket gör det ganska svårt att få den bästa som är avsedd för din smak.

Vi kommer att prata om fem klockwidgets som är avsedda för Android-enheter idag, vilket utan tvekan kommer att förbättra din upplevelse på mobila enheter. De flesta av dessa appar är gratis att ladda ner, men du kommer att kunna låsa upp några specialfunktioner med hjälp av köp i appen.

Chronus

Detta är en omfattande widget för all information du behöver under en enda dag. Denna widget-app kombinerar nyheter, väder, klocka, kalenderposter, lager och uppgifter. Du kan välja att använda en omfattande widgetupplevelse på din hemskärm, som erbjuder alla ovan nämnda detaljer i ett enda glimt, eller välja vad du vill på din enhet.

Nyhetsavsnittet på widgeten har en "läs den senare" -funktion med hjälp av Pocket. Det finns också ett Gmail-tillägg som hjälper dig gå igenom dina e-postmeddelanden direkt på din hemskärm.

För den typ av funktioner som den erbjuder är Chronus-klockwidget definitivt värt ett försök. Den innehåller högt upp på vår lista över klockwidgets som du behöver testa för din Android-enhet. Utvecklarna hävdar att genom att kombinera aspekter som nyheter, aktier etc med klockan, behöver CPU inte bära grunden för dessa uppgifter individuellt.

Detta kan ha en inverkan på batteriets livslängd, men det kan bero på vilken typ av enhet du har. Chronus är gratis att ladda ner. Du kan låsa upp vissa funktioner med ett köp i appen.

Clock Widget

Detta är en förenklad app som ger dig exakt vad du vill utan något av det onödiga röret. Om en klockwidget är vad du vill, är det vad du kommer att få här. Du kan välja specialdesignade klockstilar, välja färger och göra mycket mer.

Widgeten är länkad till standardklocka-appen och startar larmmenyn med ett enda tryck. Det är viktigt att lägga till Clock Widget i listan över ignorerade appar om du har en Task Manager installerad på din enhet. Om du inte gör det kommer klockan att uppdateras.

Det är en ganska grundläggande app och gör vad den ska. Du kommer inte att ha mycket att klaga på här med tanke på den enkelhet det erbjuder. Appen är kompatibel med enheter som kör Android 4.1 eller senare. Det är en gratis app, men du behöver inte oroa dig för annonser.

Det finns dock köp i appen här. Utvecklarna uppdaterar appen ofta med en handfull nya funktioner. Se till att du tittar mycket bra på appen från Play Store.

DashClock-widget

En av de mest populära hemmaskärmswidget-applikationerna, DashClock kommer med en spännande uppsättning funktioner ombord. Det är definitivt en av de mest avancerade klockwidgets som finns i Play Store just nu, tack vare det stora samhället av fans och utvecklare.

Tyvärr nämner applistan att appen inte längre upprätthålls, så det du ser just nu är vad du får. Appen har dock fortfarande många användare, tack för den typ av upplevelse den erbjuder som standard.

Du har tillgång till ett brett utbud av stilar här, inklusive möjligheten att lägga till dina e-postmeddelanden, väder och larm i listan. DashClock stöder också låsskärmswidgets, även om det bara är begränsat tills Android 4.4. Du kan lägga till fler tillägg till DashClock från deras dedikerade webbplats, så att du får den bästa upplevelsen. Appen kommer från utvecklarna Roman Nurik och Ian Lake, och appen är oerhört populär och har funnits länge.

Appen erbjuds gratis utan annonser eller inköp i appen ombord. Utvecklarna erbjuder tillägg för widgeten som en del av open source-projektet, så det finns inget motiv att tjäna pengar på appen. Kombinerat med Muzei-bakgrunder kommer DashClock-widgeten utan tvekan att förbättra din användarupplevelse.

GO Clock Widget

Den här appen erbjuder en annan klockwidget på olika sätt och kommer med en något annan uppsättning funktioner ombord. Det finns totalt nio olika teman, med både analoga och digitala klockor som stöds. Det är lätt en av de mest mångsidiga klockapparna som finns där, även om vissa kanske tycker att några av stilarna är föråldrade, men det är en subjektiv åsikt. Widgeten stöder storlekarna 4 × 1, 4 × 2 och 2 × 2 på din hemskärm.

Om du tänker använda den största widgeten som möjligt är det absolut nödvändigt att göra lite utrymme i förväg. Utvecklarna nämner att klockwidget kräver att GO Launcher EX fungerar.

ClockQ

Ett lite mer sofistikerat alternativ, ClockQ, är en avancerad applikation med låsskärmar som erbjuder en mångsidig lista över funktioner jämfört med andra appar här. Trots att Google har tagit bort stöd för låsskärmsklocka-widgetar efter Android 4.2, kan det fortfarande användas på din hemskärm. Appen har 26 teckensnitt att välja mellan, så att du kan anpassa din klockwidget till varje detalj. Premiumanvändare får dock tillgång till 38 teckensnitt.

Detta är lätt en av de mest anpassningsbara klockwidgets som vi hittar just nu, och det är väl värt att titta om du är ute efter en app som denna. Appen kommer också med en dedicerad surfplatta-widget, vilket är en fin touch. Appen är gratis att ladda ner, men du måste göra ett köp i appen för att låsa upp några av pro-funktionerna.

Klocka

Du kan inte gå fel med Clock-appen direkt från Google. Den här kan ha den finaste designen av alla dessa. Det beror till stor del på Googles materialdesign, vilket i allmänhet ger en ren look.

Det är en Clock-app genom och igenom, men den lägger också till en massa Clock-widgets till din smartphone som du också kan använda. Du kan använda Google Clock som en klocka, en timer, ett larm och så vidare, men det har de widgetarna att lägga till på din hemskärm också.

Digital klocka widget

Nästa gång har vi Digital Clock Widget. Ladda ner den på din Android-smartphone så kommer du att kunna få en allvarligt cool klockwidget. Den digitala klocka-widgeten har faktiskt massor av anpassningar som du kan göra så att du kan göra dina widgets unika. Det har materialdesigngränssnittet också, så det är enkelt att navigera och anpassa.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta klockwidgets som du kan använda med Android. Android kommer med en mängd olika klockwidgets som du kan använda med din smartphone redan, men om du letar efter några trevligare stil, eller alternativ med mer anpassning, kommer dessa att vara uppe i gränden.

Har du en favoritklockawidget som du använder med din Android-telefon? Låt oss veta i kommentarerna nedan.