7 bästa iPhone-äventyrsspel 2020

Medan pek-och-klick-genren av äventyrsspel troligen aldrig kommer att vara så populär som den var på 90-talet, ser äventyrsspel i allmänhet en renässans. App Store är fullt av renoverade klassiker såväl som äventyrsspel med nyskola som experimenterar med olika former av berättelse, och utnyttjar Internet och pekskärmskärmar. Den här artikeln är en glimt av den blomstrande världen av iPhone-äventyrsspel 2020 och därefter, med kultklassiker tillsammans med nyligen släppta titlar.

App Store själv har tusentals äventyrsspel att välja mellan. Som sagt, det är bara så svårt att spela dem alla, än mindre hitta en som du verkligen gillar. Men det är därför vi samlade och skapade den här guiden för dig - för att visa dig sju av de bästa äventyrsspel som du kan ladda ner med förtroende för iPhone idag. Låt oss dyka rätt in.

Bards berättelse

Om du letar efter mycket roligt kan du inte gå fel med The Bard's Tale. Detta är ett rollspel och äventyrsspel som ger dig hundratals timmars innehåll att spela igenom. Det är faktiskt rankat som nummer 1-rollspel i 75 olika länder.

Förutsättningen för spelet är att du är Barden, en självmedveten skurk som är trött på alla sido-uppdrag, monsterjakt och slipning som rollspel spelar. Spelet har en utmärkt dialog som ger dig en komisk och underhållande tid. Det finns massor av uppdrag och karaktärer som du kan slåss med, och massor av unika föremål som du kan klä din bard med.

Trasig ålder

Och sedan finns Broken Age, nästan en av de mest unika titlarna i App Store. Skapat av Double Fine, detta är ett pek-och-klick-äventyrsspel fyllt till randen med pussel, lysande röstspel och toppmodern grafik.

Förutsättningen är faktiskt ganska enkel. Du spelar som Vella Tartine och Shay Volta, två tonåringar i konstigt liknande situationer, men "radikalt olika världar." Spelaren kan fritt växla mellan sina berättelser, hjälpa dem att ta kontroll över sitt eget liv och hantera de oväntade äventyren de kommer tvärs över. Detta spel fungerar faktiskt bra på iPad och iPhone.

The Walking Dead: The Game

Baserat på serier med samma namn av Robert Kirkman, Tony Moore och Charlie Adlard, The Walking Dead: The Game är ett episodiskt äventyrsvideospel utvecklat av Telltale Games, en Kalifornien-baserad spelutvecklingsstudio också känd för Game of Thrones, Minecraft: Story Mode, Batman: The Telltale Series och en serie CSI-spel.

Förutom iOS är spelet också tillgängligt på Android, Windows, Mac OS X, PlayStation 3 och 4, PlayStation Vita, Xbox 360 och Xbox One. Trots att den äger rum i samma fiktiva post-apokalyptiska värld som den ursprungliga serietidningen, är de flesta av karaktärerna original till spelet.

Spelare tar rollen som Lee Everett, professor i historia vid University of Georgia och en dömd mördare, och, tillsammans med en ung flicka som heter Clementine, påbörjar en strävan att överleva i en fientlig värld fylld med dödliga odöda och ännu farligare levande och andetagande människor.

Kärnspeletmekaniken kretsar kring val. Vid vissa punkter kan spelare fatta långtgående beslut som helt förändrar hur historien kommer att utvecklas. Detta gör inte bara spelet mycket uppspelbart, utan det ökar också nedsänkningen tiofaldigt.

Hennes historia

Utvecklad och regisserad av Sam Barlow, författaren och designern av Silent Hill: Origins och Silent Hill: Shattered Memories, Her Story är ett prisbelönt äventyrsspel som använder levande actionfilmer tillsammans med en innovativ inställning till berättelsen.

Berättelsen presenteras ur synvinkeln för en person som kontrollerar en dator med en gammal skrivbordsmiljö för att söka och sortera genom en databas med videoklipp från polisintervjuer med klipp för att lösa fallet med en saknad man. Mannen i fråga är Simon Smith, och intervjubanden innehåller hans fru, Hannah Smith. Simon har mördats, och Hannah är den främsta misstänkte, även om hon har ett rimligt alibi.

Spelet lanserades samtidigt den 24 juni 2015 för Windows, Mac OS X och iOS. Sam Barlow sa att spelet är en naturlig passform för mobila enheter. Enligt Barlow är en uppföljare redan under utveckling och borde släppas i år som en andlig efterföljare till Her Story, som håller sig med fullfilm som spelets kärnspelmekaniker.

République

République är ett mystiskt, stealth-baserat, episodiskt äventyrsspel som äger rum i en fiktiv totalitär stat, République. Detta tillstånd liknar superstaten i Oceanien från George Orwells roman 1984. Huvudpersonen, Hope, är en av Pre-Cals, människor som är födda och uppvuxna i en forskningsanläggning känd som Metamorphosis. Hope lyckas kontakta spelaren och ber dem hjälpa henne att fly från anläggningen.

För att göra det måste spelare använda OMNI View-programvaran, som gör att de kan hacka och använda olika anslutna enheter, t.ex. kameror, dörrar och säkerhetsterminaler. När spelare fortskrider genom spelet kan de uppgradera OMNI View-programvaran för att komma åt områden med starkare säkerhet.

Camouflaj, studion bakom spelet, ville göra något åt ​​bristen på AAA-titlar på mobila enheter och göra något som kan konkurrera med även de bästa PC-äventyrsspel. Det första avsnittet av spelet har fått 77/100 på Metacritic baserat på 34 recensioner, vilket tydligt visar att République är ett av de bästa iOS-äventyrsspelen. Studion vill nu ta med République till Nintendo Switch, även om de ännu inte har meddelat ett konkret släppdatum.

The Secret of Monkey Island: Special Edition

The Secret of Monkey Island är ett av de mest kända och älskade klassiska äventyrsspel som någonsin släppts. Det utvecklades och publicerades av Lucasfilm Games 1990, med en ung man som heter Guybrush Threepwood, som har en dröm att bli en skrämmande pirat.

Tillbaka på dagen var The Secret of Monkey Island ett av de första äventyrsspel som helt undviker döden som en spelmekaniker, istället uppmuntrade utforskning. Och du kan vara säker på att det finns mycket att utforska i The Secret of Monkey Island. Spelet spelas på Mêlée Island, där Guybrush möter många minnesvärda karaktärer och humoristiska situationer.

Spelens humor är verkligen en av dess starkaste punkter, med vissa dialoglinjer som stiger upp i helvetet om äventyrsspelhumor. Spelets specialutgåva har en ny konststil, en omarbetad musikalbutik, full voiceover, ett djupgående antydningssystem för att hjälpa spelare att komma igenom spelet utan att använda ett genomgång och olika mindre förbättringar. De som vill uppleva spelet i sin ursprungliga form kan växla mellan den uppdaterade versionen och den ursprungliga klassiska versionen med ett enda tryck på skärmen.

Grim Fandango Remastered

Precis som The Secret of Monkey Island är Grim Fandango ett av de mest uppskattade äventyrsspel som någonsin släppts. Det är det första äventyrsspelet av LucasArts som använder 3D-datorgrafik på pre-renderade bakgrunder. Konststilen kan beskrivas som en blandning av Aztecs tro på livet efter livet med film noirs dystra och skitiga atmosfär.

Grim Fandango är beläget i Land of the Dead, där spelare spelar som Manuel "Manny" Calavera, en resebyrå vid Death Department som måste avrätta en skuld. Mannys handlingar kan kontrolleras med intuitiva beröringsbaserade gester, och spelmekaniken inkluderar pussellösning, utforskning och humoristiska konversationer med andra karaktärer.

Spelet använder den ökända GrimE-motorn, som är känd för att vara notorisk buggy och nästan omöjlig att köra på moderna operativsystem, än mindre mobila enheter. Den omarbetade versionen har fixat alla kompatibilitetsproblem och lagt till ommålade, högupplösta karaktärstrukturer, dynamisk belysning, ominspelad musikalisk poäng, mer än 2 timmars kommentar från utvecklarna och en webbläsare för konceptkonst.

Dom

Här har vi visat dig sju av de bästa äventyrsspel tillgängliga för iPhone. Det finns otaliga spel i App Store för iPhone, men det är definitivt några av de bästa tillgängliga. Om du testar alla sju av dessa spel har du gott om innehåll som kommer att strida dig i månader i taget.

Har du ett favoritäventyrspel för iPhone? Ljud av i kommentaravsnittet nedan - vi vill gärna höra från dig, och ditt val kanske bara hamnar på vår lista vid en senare tidpunkt!