7 bästa iPhone-appar för Tesla-bilägare

Oavsett om du är en Tesla-ägare första gången eller om du gillar ditt elfordon ett tag nu finns det alltid chansen att finjustera det för att göra det ännu bättre än det som redan använder smarttelefonappar för Tesla-ägare. Dessutom kan du använda din smartphone för att hitta laddningsstationer i närheten, få djupgående statistik om ditt fordon och mer.

Och så, utan ytterligare anledning, här är fem av de bästa iPhone-apparna för Tesla-bilägare.

Fjärr S för Tesla

Tro det eller inte, den officiella Tesla-appen är inte den bästa smartphone-appen för Tesla Model S och Model X som finns. Den bästa appen för Tesla-bilägare kallas Remote S for Tesla. Den är utvecklad av en aktiv medlem i Tesla-gemenskapen och den implementerar praktiskt taget alla funktioner som stöds av Teslas officiella API: er.

Titta bara på den långa listan med fjärrkommandon som stöds: lås upp / lås bil, start / stopp HVAC, takreglering, temperaturreglering, honkhorn, blixtljus, aktivera / inaktivera Betjäningsläge, ringa bakåt / framåt / stopp, trigger HomeLink, start / stopp laddning, öppna / stäng laddningsport.

Förutom fjärrkontroll kan fjärrkontrollen S för Tesla hjälpa dig att spendera mindre på laddning, visa detaljerad bilanvändningsstatistik, enkelt kontrollera avancerad funktionalitet som upprepade och köade kommandon och mer. Bäst av allt, appen stöds aktivt av utvecklaren, med nya uppdateringar som släpps hela tiden. Det kostar $ 9, 99 och fungerar med alla iOS 8.0-enheter eller senare.

PlugShare

PlugShare är den mest exakta och kompletta offentliga laddningskartan över hela världen. PlugShares databas innehåller stationer från alla större nätverk i Nordamerika och Europa, inklusive Tesla Supercharger, Blink, EVgo, ChargePoint, SemaCharge, GE WattStation, AeroVironment, RWE, Clever, Endesa och Enel. Totalt innehåller databasen nästan 100 000 laddstationer och stationsfoton samt cirka 500 000 stationsrecensioner.

Med PlugShare-appen för iOS tar det bara några sekunder att hitta alla offentliga laddningsstationer som är kompatibla med ditt Tesla elfordon. Du kan till och med använda appen för att betala för att ladda enkelt via din telefon på deltagande platser. PlugShare accepterar Visa, MasterCard, Discover och American Express. Alla betalningar behandlas säkert och direkt.

När du snubblar på en laddstation som inte finns i PlugShares databas kan du lägga till med ett tryck på en knapp för att hjälpa andra kolleger från Tesla. Varje station är rankad baserat på användarrecensioner, och medlemmarna i gemenskapen kan rapportera fel med stationslistor för att hålla databasen uppdaterad och korrekt.

TezLab

Den löjliga accelerationen och den lyxiga designen åt sidan, Tesla-fordon, som alla andra elfordon, handlar om hållbarhet och effektivitet. Tesla-fordon är förpackade med avancerade sensorer och genererar massor av data och gör dem tillgängliga för sina ägare via API: er. Uppgifterna inkluderar medelhastigheten, brytmönster, startar och stopp och många andra saker. Tillsammans kan denna information användas för att bestämma den totala effektiviteten, mätt i procent av den ideala körsträckan.

En ny app som räknas av stolta ägare av Tesla Model S P85D vill avslöja all tillgänglig information för att hjälpa Teslas ägare att driva mer effektivt och mer kopplat till det bredare Tesla-samhället. ”Vi tänkte, om vi kunde bygga en ram för vad den anslutna bilen kan vara. Tänk om Tesla gav oss tillräckligt med tillgång till våra enskilda bilar för att vi skulle kunna bygga ett samhälle kring vad vi ser för oss att framtidens anslutna bil kan vara, över alla anslutna bilar? ”Sa Ben Schippers och Will Schenk när de intervjuades av TechCrunch.

Resultatet av deras ansträngning, TezLab-smarttelefonappen, håller reda på många parametrar som Teslas delar, och tar den informationen och delar upp den i intressanta mätvärden som ägarna kan använda för att tillgodose sina körbehov, vilket förklaras på den officiella webbplatsen. För närvarande är det i offentliga beta, och alla Tesla-ägare uppmanas att skicka in sin e-post för att testa appen.

Teslarati

Teslarati är mer än en pålitlig källa till nyheter om alla saker Tesla; Det är en realtids publikbaserad databas över Tesla Superchargers och en plats där Tesla-ägare kan ansluta och kommunicera med varandra.

Det kanske beror på att Teslas är fascinerande fordon, eller kanske det är för att elfordon i allmänhet är mer än bara ett transportmedel, men de flesta Tesla-ägare vill veta vad som händer i elfordonsvärlden och vad framtiden innebär för Tesla som en företag. Teslarati är en respekterad källa till Tesla- och elfordonsrelaterade nyheter, recensioner och händelser. Visst, nyheter om Tesla-bilar och andra elektriska fordon når vanligtvis mainstream-media, men sällan utan någon betydande försening.

Men om Teslarati bara var en nyhetskälla, skulle den inte komma med på vår lista. Det som har säkerställt Teslaratis plats på denna lista är det starka samhället med 50 tusen användare, som aktivt deltar i samhällsdiskussioner, delar nya Tesla-platser och alltid är glada att hjälpa Tesla-ägare först att få ut mesta möjliga av sina fordon.

Tesla Motors

Vi kan naturligtvis inte lämna den officiella Tesla-appen för iOS. Tesla Motors, som appen heter, gör det möjligt för ägarna att direkt kommunicera med sina fordon och Powerwalls. Det kan visa laddningsprocesser i realtid och kontrollera laddningsprocessen, värma eller kyla din bil för dig innan du kör, kontrollera lås, lokalisera ditt fordon eller spåra dess rörelse, blixtlampor och hinka till hornet, lufta eller stänga panorama taket kalla ditt fordon ur ditt garage och mer.

Appen kanske inte innehåller så många funktioner som Remote S för Tesla, men den har ett intuitivt och polerat användargränssnitt och officiellt stöd från världens mest inflytelserika och produktiva tillverkare av elfordon.

EV Trip Optimizer

Du kommer också att älska EV Trip Optimizer (EVTO) -appen för din smartphone. Med EVTO kan du använda din smartphone för att planera resor och ställa in flera waypoints för att ladda ditt fordon.

Det är ett utmärkt sätt att säkerställa att du tar den snabbaste vägen till din destination, men också har platser som du kan stoppa för en laddning så att du inte får slut på saft på vägen.

Det är faktiskt riktigt coolt, eftersom det tar hänsyn till specifik information om ditt fordon som hjälper dig att planera din resa - som modell, batteri, laddare, hjul, motorer och din körstil. Appen tittar också på information som ruttväder, höjningsvinster / förlust, vindhastighet, temperaturer, uppskattad hastighet, laddningsförmåga och mer för att hjälpa dig planera den snabbaste resan.

Volta

Om du inte känner till Volta-laddare, borde du vara det. Volta har laddare över hela USA som Tesla och elbilsägare kan använda gratis. Att hålla Volta-appen på din telefon betyder att du kan leta efter den närmaste Volta-laddningsstationen nära dig och ladda din bil gratis på väg till din destination.

Volta-laddare kräver inget medlemskap, inget kreditkort och ingen nyckelfod. Det är helt gratis att använda.

Dom

Som ni ser finns det massor av fantastiska appar som Tesla-ägare borde ha. De flesta av dessa är bara trevliga att ha på din telefon, så att du snabbt kan hitta laddningsstationer i närheten, eller helt enkelt hitta alla de senaste och bästa nyheterna från Tesla. Det är vanligtvis ett bra sätt att ta reda på om uppdateringar som händer för bilen.

Har du en favoritapp som du tycker att Tesla-bilägare ska använda? Låt oss veta i kommentarerna nedan.