7 bästa gratisväderappar för Android år 2020

Vädret runt förändras ständigt, och det hjälper dig att ha en god uppfattning om hur vädret kommer att bli de närmaste dagarna, särskilt om du planerar en semester eller resa. Väderappar har inkluderats som standard på de flesta moderna smartphones, även om endast få sticker ut. Med detta i åtanke finns det fortfarande en viss tvetydighet i den bästa väderappen där ute.

Om du letar efter den bästa tillgängliga väderappen kommer den här listan att hjälpa dig mycket. Vi ska prata om sju av de bästa gratisväderapparna som finns tillgängliga för Android. Du kanske känner igen några av dessa namn, medan vi har sett till att inkludera några relativt okända men mycket funktionella appar.

1Weather

Detta är rankat som den bästa väder-appen för Android av ett antal nyhetsställen. En sak som sticker ut från denna väder-app är hur den är designad. Medan de flesta väderappar följer samma protokoll när det gäller väderinformation finns det några sätt som en utvecklare kan sticker ut.

Ett utmärkt design- och användargränssnitt är ett av dessa sätt. Appen hjälper dig att ställa in 12 olika platser för att spåra vädret där du väljer. Det finns information om nederbörd, kartor, grafer och andra mätvärden till ditt förfogande.

Om du är i USA kommer du också att få svår vädervarningar med tillstånd från National Weather Service. Appen låter dig också få en 12-veckorsprognos eller PRECISONCAST med input från den kända meteorologen Gary Lezak, vilket hjälper dig att planera upp till tre månader i förväg. Denna app har allt du behöver från en väderapp och mer, så du kommer säkert inte att bli besviken.

OnePlus väder

Därefter tittar vi på Weather-appen som är inbyggd med de flesta OnePlus-smartphones. Detta är ett av de trevligare alternativen där ute, som faktiskt erbjuder dig ganska snygga dynamiska animationer. De får faktiskt sin information från AccuWeather, så data förblir ganska uppdaterade. Du kan se saker som AQI, vind, kroppstemperatur, fuktighet, synlighet, UV-nivåer och tryck, men allt i ett snyggt utformat format.

Väder Kanalen

Alla är bekanta med The Weather Channel, men de har också en app! Den här har nästan allt du någonsin skulle behöva av en väderapp och sedan några. Ovanpå information om kommande väder, som vädret kommer att se ut under de närmaste dagarna, värmevågor och mer, får du också information om stormspårning, liveradar och mer.

AccuWeather

AccuWeather är en app som de flesta Android-användare känner till och erbjuds som standard på ett antal Android-smartphones. Det är mycket datadrivet, och förutom att få väderinfo får du också tillgång till minut-för-minut-väderprognos och regnspårare, så att du kan planera framåt i upp till två timmar.

Med hjälp av telefonens GPS-signaler kan AccuWeather erbjuda information om levande vindhastighet, extrem temperatur, samtidigt som det erbjuder kraftigt regn och stormvarningar oavsett var du befinner dig. Alla ovannämnda funktioner är också kompatibla med Wear OS smartwatches, så smartwatch-ägare är säkra på att få ut det bästa av AccuWeather.

Tack vare mångsidigheten på Android-plattformen får du också information direkt på din hemskärm. Platser kan anpassas efter din bekvämlighet. Det faktum att det har funnits i flera år att göra sin produkt kontinuerligt är därför AccuWeather förblir den föredragna väderappen för miljoner människor.

Fantastiskt väder - YoWindow

Detta är ännu en vackert designad väderapp som kan lysa upp din dag oavsett vädret ute. Det har möjligheten att välja förinställda bakgrunder för varje plats, och det ser helt enkelt vackert ut. Uppgifterna är samlade från yr.no och NWS, så du är i goda händer när det gäller vädernoggrannhet.

Live-animationer är ännu en funktion i AwesomeWeather som verkligen kan förbättra din appupplevelse. Om det till exempel snöar på din plats kommer appens hemsida att visa en snöig animering ovanpå din stad. Det är inte riktigt banbrytande tech, men en fin touch ändå. Den har också en "känns som" temperaturavläsning, vilket är avgörande eftersom vädret vi känner ibland skiljer sig markant från det faktiska vädret runt oss.

MyRadar NOAA Weather Radar

Denna app är för experterna eftersom den erbjuder aktuell information som ibland inte kan förstås av den genomsnittliga användaren. Om du vill ha en kort och direkt uppfattning om vädret runt dig är den här appen dock avsedd för dig. Den visar en radarvy över din plats, vilket ger dig tillgång till mätvärden som AIRMETs och SIGMETs, turbulens, TFR, flygplanvägar och flygspår, som hjälper dig att planera din flygresa.

Det finns en jordbävningsfunktion på kartan som visar dig delar av världen som är i riskzonen eller har drabbats av en jordbävning. Det finns också ett skogsbränder som visar värmepunkter på radaren. Data för detta kommer från USGS, Inciweb, och funktionen är endast begränsad till USA för tillfället.

Du kommer inte att få mycket när det gäller användargränssnittet här, men om rå data i realtid är vad du letar efter kommer den här appen säkert att rädda dig. MyRadar är en gratis nedladdning och stöds av annonser. Det har sett nästan 10 miljoner installationer, vilket gör det oerhört populärt bland massorna.

National Weather Service

Detta är en måste ha NWS-appen samlad av en oberoende utvecklare som använder realtidsdata från National Weather Service och National Oceanic and Atmospheric Administration. Om du letar efter data direkt från NWS är det här ingen brainering att få den här appen. Den levereras med alla NWS-uppgifter du kan begära när appen byggdes med NWS: s offentliga API.

Du får tillgång till grafiska timprognoser, data om NOAA Nexrad Radar, faror och orkaner, röstsyntetiserade vädervarningar och mer för att hålla dig uppdaterad om vädret runt dig och världen. Det kommer inte att imponera på dig med dess användargränssnitt eller design, men om du vill ha en väder-app utan krusiduller med bara de data du letar efter är det här NWS-appen meningsfull.

Dom

Som ni ser finns det många fantastiska väderappar där ute för Android. De flesta av dessa är gratis, men det betyder att du måste ta itu med annonser och köp i appen. När allt kommer omkring måste de tjäna sina egna pengar på något sätt. I slutändan är ganska mycket alla dessa mycket exakta och ger dig en ganska bra inblick i hur de kommande dagarna kommer att se ut.

Som ni kan föreställa er kommer ni förmodligen att få den snabbaste och mest detaljerade informationen från appar som National Weather Service och NOAA.