7 bästa gratis VPN för PS4

PlayStation 4 kan vara mycket rolig. Det är en utmärkt spelmaskin, men den gör så mycket mer än så - du kan titta på TV och filmer via skivspelaren eller genom en app. Dessutom kommer den med en egen webbläsare som du kan använda för, ja, surfa på Internet.

Redaktörens val

Vårt val för bästa VPN är NordVPN, bry dig inte med andra VPN.

Få 77% rabatt på NordVPN här (sänker priset ner till $ 2, 75 per månad)

MER INFORMATION

Tyvärr kan många internetbaserade funktioner som PlayStation 4 har blockeras, särskilt om du spelar i en skolas nätverk eller något liknande. Tyvärr finns det inte riktigt ett enkelt sätt att konfigurera din PlayStation 4 med ett VPN. Som sagt, så länge du är ute efter utmaningen kan fem av dessa nedan installeras på din router eller anslutas till via Windows eller Mac.

Cyberghost

Kommer först på vår nedräkning tittar vi på CyberGhost. Det är tillgängligt på iOS, men också för Mac och PC. CyberGhost är faktiskt helt gratis för de flesta, men det finns funktioner som du inte kan komma åt utan ett premiumabonnemang. Så medan prenumerationer är valfria öppnar de upp fler funktioner.

CyberGhost är ett utmärkt val för dem som behöver ett VPN som de kan lita på för att få sekretess och öppna upp geobegränsat innehåll.

Det som verkligen är coolt med CyberGhost är att de inte loggar dina data alls - de håller dem väl säkrade och säljer inte ens tredjeparter eller annonsörer. Det är något som inte kan sägas för många gratis VPN där ute. Dessutom finns det en handfull andra funktioner som också ökar säkerheten.

Ladda ner det nu: Hämta det här

NordVPN

NordVPN är inte ett virtuellt privat nätverk som du bara kan "ladda ner" till din PlayStation 4. Istället måste du faktiskt konfigurera det på din router. Eller så måste du ställa in det på din Windows-dator och dela VPN-nätverket med PlayStation 4.

Vi gillar verkligen NordVPN på grund av dess enorma infrastruktur. Med över 4 000 servrar i sitt arsenal - håll NordVPN ditt Internet extremt snabbt genom att alltid se till att det finns en server nära dig.

Detta virtuella privata nätverk håller dig också extremt säker på Internet med en 256-bitars AES-krypteringsnyckel, SHA256-verifiering, DNS- och IPv6-läcksskydd med mera.

Skaffa det här: NordVPN

ExpressVPN

ExpressVPN är ett annat utmärkt val för din PlayStation 4, men än en gång är detta en tjänst där du måste ställa in den på din router eller dela den via din Windows-PC. Det beror på att PlayStation 4 och liknande konsoler inte stöder inbyggda VPN: er.

En av de coola sakerna med ExpressVPN är att deras servrar faktiskt är optimerade för strömning, vilket innebär att saker och ting bör hålla sig snygga när du tittar på Netflix, Hulu och annat strömningsinnehåll på din PlayStation 4.

Och precis som NordVPN håller ExpressVPN dig extremt säker på webben med 256-bitars AES-krypteringsnycklar. Dessutom har du SHA256-autentisering, DNS- och IPv6-läckeskydd, stöd för VPN-säkerhetsprotokoll och mer.

Skaffa det här: ExpressVPN

Tunnelbear VPN

TunnelBear VPN är ett av dina mer grundläggande virtuella privata nätverk, men fungerar lika bra som de andra. Att ansluta till Tunnelbear är faktiskt extremt enkelt - bara skapa ett konto, och sedan kan du bara trycka på den enda knappen för att ansluta till deras servrar. Ett gratis Tunnelbear-konto levereras med 500 MB VPN-data per månad. Det är inte så mycket, men de goda nyheterna är att TunnelBear låter dig öka det genom hänvisningar och genom att göra olika uppgifter.

Gratis är trevligt, men vissa människor behöver fler funktioner än exklusivt vad som erbjuder. Så Tunnelbear erbjuder några premiumabonnemangsnivåer om du vill registrera dig för dem. Du kan enkelt konfigurera TunnelBear på flera plattformar.

StrongVPN

Vill du ha högsta säkerhet när du surfar på webben? StrongVPN ligger precis uppe i din gränd, eftersom de har skapat sitt servernätverk med avancerad kryptering i åtanke. Det är faktiskt några av de bästa i branschen, vilket ger dig en 2048-bitars krypteringsnyckel. Det gör StrongVPN nästan oackbar. Men utöver detta innehåller StrongVPN också en standard 256-bitars AES-krypteringsnyckel.

StrongVPN har faktiskt servrar över hela världen. Som sagt, borde du kunna ansluta till en server nästan var som helst och förfalska din plats för att få åtkomst till geobegränsat innehåll. Det är lätt att installera på flera plattformar också.

Skaffa det här: App Store

VyprVPN

VyprVPN är ett annat bra val för dem som behöver tillförlitlighet och toppnivåsäkerhet på deras PlayStation 4. Visst, det är ganska likt de VPN som vi redan har listat här idag; emellertid har den åtminstone en funktion som gör att den sticker ut från andra gratis virtuella privata nätverk där ute. VyprVPN driver faktiskt sitt nätverk utan tredje parter, vilket innebär att dina data inte säljs överhuvudtaget.

VyprVPN håller dig helt krypterad online. Internetleverantörer, skolor och regeringar kan inte se vad du gör - allt de kan se är "krypterad trafik" som kommer igenom - inte några detaljer om vad du gör. Dessutom får du snabb och obegränsad bandbredd, så att spela, titta på media eller något annat kommer att vara helt oavbruten.

Säker VPN

Secure VPN är ett annat bra val. De har många liknande funktioner som de andra, men syftar till att ge dig enkelhet och toppkryptering. De gör det bara med en klickprocess för att ansluta till VPN, som är tillgängligt direkt efter att du skapat ett gratis konto.

Som vi nämnde har detta några av de bästa tillgängliga krypteringar och skydd idag. Den här kan förse din PlayStation 4 med 256-bitars AES-kryptering, som redan är hacksäker. Det finns dock några ytterligare funktioner för att hålla säkerheten ännu stramare.

Dom

Som du ser finns det många utmärkta virtuella privata nätverk för din PlayStation 4. De flesta av dessa fungerar inte direkt med PlayStation 4, men kommer att kräva att du ställer in den på Windows först, eller till och med din router.

Har du en favorit VPN?