7 bästa gratis videostabiliseringsprogramvara för Windows 2020

Det var inte för länge sedan att skapa professionella videor var ett extremt tekniskt fält som krävde inte bara år av akademi, men massor av erfarenhet av film bakom någon redan väderbitna i fältet. Men även om det fortfarande är fallet så långt som tredubbla AAA-filmer går, kan många skapa sina egna filmer och dokumentärer idag på grund av smartphones och lättanvända kameror som Go Pro och sådan.

Redaktörens val

För att stabilisera din skakiga video är det snabbaste och enklaste sättet med VideoProc. Programvaran minskar jitters genom översättning, rotation och beskärning.

MER INFORMATION

bara det, men videoredigering har blivit lika enkelt. Det finns gott om gratis och betalda program där ute, men vissa kan definitivt vara på den svårare sidan av saker. Men det finns lika mycket som är lätt att förstå också. Så om du följer med oss ​​nedan, kommer vi att visa dig sju av de bästa programvarorna för videostabilisering tillgängliga idag. Många av dessa kommer kostnadsfritt, men vissa av dem har licenser och tillägg som du kan köpa för att uppgradera dem. Låt oss börja.

# 1 VideoProc

VideoProc är det första videostabiliseringsprogrammet som vi rekommenderar, och det beror på att det bara är så mångsidigt. Det finns så många olika saker att det kan göra. Först och främst har det ett användarvänligt gränssnitt, vilket gör det idealiskt för nästan vem som helst att använda - vi pratar de som till och med är helt nya inom videoredigering.

Det finns bara så mycket som VideoProc tillåter dig att göra. Du kan använda den för att redigera video med olika specialeffekter, konvertera den till en mängd filformat och till och med justera videor filmade i Ultra HD, även känd som 4K.

VideoProc har faktiskt stabiliseringsprogramvara i sitt program för att stabilisera videon. Det är en av våra favoritfunktioner, så att du kan ladda upp, säga, GoPro-bilder till VideoProc, och sedan kan du öppna verktygslådan och använda Deshake- funktionen för att jämna ut och stabilisera din video. När du är klar med behandlingen av din video bör du få supersmala bilder som du kan visa upp för dina vänner.

En av de andra snygga funktionerna om VideoProc är dess förmåga att klippa video. Klippning är en så viktig funktion när det gäller att redigera bilder. Du kanske skulle vilja redigera en annons från en video som du laddade ner från webben, eller så skulle du kunna klippa ut några onödiga bitar ur bilderna som du själv filmade. Hur som helst, VideoProc låter dig enkelt göra detta genom sina skärverktyg. Läs om hur du klipper video här.

Videofiler kan ta massor av utrymme på din Windows-maskin. Dessa extremt stora filer kan vara ganska svåra att flytta runt, helt enkelt för att de ibland kan ha hundratals gigabyte i storlek. Detta är särskilt fallet när du har att göra med 4K-video med hög upplösning. Så du kanske vill dela upp video i flera delar så att det är lättare att flytta och överföra runt - och VideoProc gör att du kan göra just det. Läs om hur du delar upp video i bitar här.

Det finns bara så många saker att älska med VideoProc, eftersom vi bara skraper ytan för vad den är fullt kapabel till. Du kan också använda VideoProc för att spara online video / musik / spellista från mer än 1000 webbplatser; spela in PC / Mac / iPhone-skärm med röstinspelningsvideo med eller utan webbkamera.

VideoProc håller ibland giveaway. Du kan prova din chans att få en gratis licens från deras officiella giveaway-sida för att använda alla funktioner i den aktuella versionen utan begränsningar.

Steg 1. Gå till VideProc-giveaway-sidan

Steg 2. För Windows-användare, klicka på "Ladda ner gratis" -knappen, för Mac-användare, klicka på "Eller få en gratis licens för Mac>"

Du laddar ner en zip inklusive VideoProc installationsfil + gratis licensnyckel. Den kostnadsfria licensnyckeln låter dig njuta av alla funktioner utan begränsningar, bara med undantag för livstidsuppgradering. Se till att aktivera den kostnadsfria licensnyckeln före juni.09!

Steg 1. På samma VideoProc-giveaway-sida anger du din e-postadress för att gå med i GoPro-tävlingen. Du kan också öka chansen att vinna genom att dela den här sidan för att få ytterligare tre poster, betygsätta VideoProc-funktioner för att få ytterligare 5 poster.

För att binda med GoPro-giveawayen har VideoProc faktiskt stabiliseringsprogramvara i sitt program för att stabilisera videon. Det är en av våra favoritfunktioner, så att du kan ladda upp, säga, GoPro-bilder till VideoProc, och sedan kan du öppna verktygslådan och använda Deshake- funktionen för att jämna ut och stabilisera din video. När du är klar med behandlingen av din video bör du få supersmala bilder som du kan visa upp för dina vänner.

En av de andra snygga funktionerna om VideoProc är dess förmåga att klippa video. Klippning är en så viktig funktion när det gäller att redigera bilder. Du kanske skulle vilja redigera en annons från en video som du laddade ner från webben, eller så skulle du kunna klippa ut några onödiga bitar ur bilderna som du själv filmade. Hur som helst, VideoProc låter dig enkelt göra detta genom sina skärverktyg. Läs om hur du använder det här.

Videofiler kan ta massor av utrymme på din Windows-maskin. Dessa extremt stora filer kan vara ganska svåra att flytta runt, helt enkelt för att de ibland kan ha hundratals gigabyte i storlek. Detta är särskilt fallet när du har att göra med 4K-video med hög upplösning. Så du kanske vill dela upp video i flera delar så att det är lättare att flytta och överföra runt - och VideoProc gör att du kan göra just det. Läs om hur du delar upp video i bitar här.

Det finns bara så många saker att älska med VideoProc, eftersom vi bara skraper ytan för vad den är fullt kapabel till. Var noga med att gå in i deras giveaway för en gratis kopia av programmet, såväl som en chans att vinna det GoPro!

# 2 Pinnacle Studio

När vi kommer upp på andra plats har vi Pinnacle Studio. Pinnacle Studio har mycket packat in i programvaran, så att du kan göra alla möjliga saker med det. De har faktiskt tre olika nivåer, vilket ger dig tillgång till en mängd olika funktioner på varje nivå. Det finns en grundläggande, en Plus och en Ultimate-nivå, där den senare ger dig tillgång till nästan allt.

I likhet med VideoProc låter Pinnacle Studio dig göra saker som att redigera 4K-video, dela upp bitar av video, klippa vissa bitar ur video och mer. En av de saker som Pinnacle Studio gör bäst är visuella effekter. I varje nivå får du tillgång till specialeffekter; men varje uppgraderad nivå ger dig tillgång till ännu mer.

Basnivån ger dig bara 1 500+ effekter, titlar och mallar som du kan väva i din videoskapning; men Plus-versionen ger dig tillgång till 1 800+ och Ultimate över 2 000 olika effekter.

Pinnacle Studio möjliggör också förbättrad 360-graders videoredigering, sömlösa övergångar, färggradering, video med split-screen med nyckellösa ramar och mycket mer.

En av de saker som vi verkligen gillar med Pinnacle Studio är dess skärminspelningsprogramvara. Detta är särskilt användbart för de som försöker spela in videor på sina datorer. Om du vill spela in en tutorial om hur man gör något eller hur man använder ett program, eller till och med spela in video av ditt spel och ladda upp det till YouTube, har Pinnacle Studio de nödvändiga funktionerna som låter dig spela in din skärm.

Pinnacle Studio är lite mer på den dyra sidan av saker, med sin bas, Plus och Ultimate nivåer kostar $ 50, $ 80 och $ 100, respektive. Om du tidigare har använt Pinnacle Studio har de speciella rabatter som de kallar "uppgradera" -priser.

Om du är intresserad av Pinnacle Studio kan du hämta dig en kopia här.

# 3 Adobe Premier Elements

Du har utan tvekan hört talas om Adobes namn tidigare, och du vet att det är ett främsta varumärke när det gäller proffs som skapar kritikerrosade video, filmer och alla andra medier. Som sagt kommer du att älska att använda Adobe Premier Elements för alla dina videoredigerings- och stabiliseringsbehov.

En av våra favorit saker med Adobe Premier Elements är hur användarvänligt det är. Om du är ny inom videoredigering är Adobe Premier Elements perfekt passform. Premier Elements gör att du kan skapa filmer i snabbredigeringsläge, som erbjuder en förenklad "Sceneline som ger allt till hands."

Adobe Premier Elements har faktiskt en ganska intressant automatisering inbyggd i programvaran. Drivs av Adobe Sensei och har Premier Elements en funktion som kallas Smart Trim, som automatiskt samlar de bästa scenerna baserade på stilen på din video. Detta kan skapa några ganska söta klipp och scener.

Naturligtvis har Adobe Premier Elements många funktioner som du kan förvänta dig av ett traditionellt videoredigeringsprogram. Som sagt, det har alla vanliga verktyg som du kan använda - som klipp, sammanfoga, trimma, titlar och övergångar. Dessutom kan du omvandla din videofil till en DVD med Premier Elements, så länge du har rätt brännare.

Om du är ute efter en ny, lekman-vänlig bit av videoredigeringsprogramvara, kan du inte gå fel med Premier Elements. Det ger dig de grundläggande funktionerna och funktionerna som du behöver för att skapa den film du föreställde dig. Med sin inbyggda AI kan Premier Elements faktiskt sätta ihop en video snabbt . Allt du behöver göra är att bara välja dina klipp och ett tema, och sedan gör InstantMovie-funktionen, tillsammans med Adobe Sensei, allt det tunga lyftet och skapar en polerad produktion med musik, titlar och effekter.

Som vi nämnde, om du har rätt brännare, kan du enkelt skapa en DVD-film med det här programmet; Med Adobe Premier Elements kan du emellertid också konvertera din videofil till ett gäng olika format - allt beror på vilket syfte du har för videon och var du vill att den ska spela.

Adobe Premier Elements är definitivt ett av de dyraste valen. Detta kan sätta dig tillbaka var som helst mellan $ 100 och $ 150 dollar, men om du letar efter snabb, banbrytande filmredigering är Premier Elements vägen att gå. Skaffa en kopia här.

# 4 AVS Video Editor

Därefter tittar vi på ett program som heter AVS Video Editor. AVS Video Editor är en del grundläggande programvara som du kan använda för att inte bara stabilisera video utan också för att redigera alla aspekter av din video.

Om du har en ganska skakig video från att filma med en GoPro eller annan enhet, har AVS Video Editor funktionerna inuti för att jämna ut och stabilisera din video. Det är ganska enkelt att göra, och exportprocessen är faktiskt ganska snabb, och gör din fil redo att visas på bara några minuter.

Dessutom har AVS Video Editor några banbrytande funktioner som du inte kan gå fel med. Det finns faktiskt tusentals olika specialeffekter som du kan använda, liksom Blu-Ray-videostöd, flerspråkigt stöd och naturligtvis den moderna förmågan att dela dina skapelser och videor direkt till plattformar som MySpace och Facebook.

AVS Video Editor har också ett extremt trevligt användargränssnitt. Det kanske inte är perfekt för människor som är oerfarna i videoredigeringsvärlden, men AVS Video Editor lägger ut saker så att det är lätt att använda och få tillgång till programmets olika funktioner. Det kommer faktiskt med sitt eget provprojekt som hjälper dig att förstå de olika funktionerna i deras verktygslåda, liksom hur du använder dem.

Det har ett enkelt arbetsflöde, så att du kan använda AVS-tidslinjen för att göra dina olika förändringar. När du är klar är du redo att producera och exportera det slutliga klippet.

En av de viktigaste fördelarna med AVS Video Editor är att det inte kostar dig en krona, åtminstone en första - det beror på att de har ett unliited testprogram; Men om du tycker det är för begränsande kan en AVS Video Editor-licens uppgraderas till för endast 59 dollar. Hursomhelst kan du hämta en kopia av programvaran här. Om VideoProc inte är din sak, är AVS Video Editor lätt ett av de bästa videoredigeringsverktygen som du kan hämta för Windows.

# 5 Filmora

Wondershare Filmora är nästa på vår nedräkning. I likhet med VideoProc har Wondershare byggt sin Filmora-videoredigerare på ett sätt som det är lätt att använda för lekmannen. Om du är ny inom videoredigeringsscenen är Filmora ett bra sätt att komma igång. Filmora har faktiskt många likheter med VideoProc, även om VideoProc definitivt har fler funktioner. Men om du inte är ett fan av VideoProc eller de andra är Filmora en utmärkt löpare.

Filmora, precis som VideoProc, har sin egen videostabiliseringsfunktion. Om du har några problem med skakig video från ett GoPro-äventyr, eller en annan videoenhet, kommer Filmoras videoredigerare att hjälpa dig att jämna ut det direkt. Det är ganska enkelt, enkelt att kräva att du laddar upp dina bilder i Filmora-mediebiblioteket och sedan kan du klicka på stabiliseringsfunktionen för att jämna ut din video.

Naturligtvis är Filmora mer än bara videostabilisering. De har massor av funktioner packade inuti som hjälper dig att skapa några magiska stunder för dina videor och hemmagjorda filmer. Bara ett exempel är att Filmora har möjlighet att exportera videor till vilket format du behöver. Om du till exempel tittar på din telefon kanske du vill konvertera till MP4, eller om du tittar på Windows kanske du vill konvertera till WMV och så vidare.

Men vad händer om du vill bränna din video eller film på en DVD? Filmora har den funktionen också, så att du kan bränna din film till en DVD som kan ses på en DVD-spelare, Xbox One, PlayStation 4 och så vidare.

Filmora har många fantastiska funktioner inuti, till exempel förmågan att lägga till olika effekter till dina filmade filmer. Filmora har faktiskt något som de kallar grön skärmeffekter, som gör att du kan "skapa nya världar med kompositioner genom att skiva klipp och de gröna skärmeffekterna." Du kan leva dina filmer på detta sätt och till och med sätta en unik twist på dem så att de sticker ut och ser professionella ut.

Filmora stöder faktiskt också direktuppladdning. Du kan skapa din film i videoredigeraren och sedan använda funktionen för direktuppladdning kan du automatiskt ladda upp en optimerad video till din plattform som val - vi talar Facebook, Twitter, MySpace och så vidare.

Vill du prova Filmora? Du kan med gratisversionen av videoredigeraren, men om du bestämmer dig för att du gillar den kan du köpa den för $ 70 på deras webbplats.

# 6 LightWorks

Lightworks är nästa, som ett fristående varumärke som är värt att kolla in. Det har faktiskt mycket att göra som en gratis videoredigerare för Windows, även om den inte bara är tillgänglig för Windows, utan också Mac- och Linux-maskiner. Lightworks har faktiskt att de finns i 25 år nu och används för några av de "finaste" filmerna i biohistoria - vi talar titlar som The Wolf of Wall Street och till och med Pulp Fiction.

Liksom några av de andra är en av de bästa funktionerna som Lightworks har det lättanvända gränssnittet. Detta gör Lightworks perfekt för både erfarna videoredigerare och nykomlingar. Detta beror på att det gör det möjligt för nykomlingar i Lightworks att komma in i videoredigeringen direkt, men också ger enkel tillgång till verktyg så att veteraner i programvaran inte behöver slösa bort sin tid på att gräva genom menyer och menyer.

LightWorks har några fantastiska exportfunktioner inuti. Har du en filmfil som du specifikt vill hamna på YouTube eller Vimeo? LightWorks låter dig exportera videor specifikt för dessa plattformar, vare sig de är i Standard eller High Definition, ända upp till 4K, även känd som Ultra HD.

LightWorks använder den traditionella tidslinjemetoden, vilket gör det enkelt att klippa, klippa och dela efter behov. Liksom några av de andra, tidigare videoredigeringsprogrammen har den också ett stort utbud av ljud- och videoeffekter som du kan använda.

Är du inte så säker på LightWorks ännu? Du kan ladda ner den gratis med en 7-dagars licens som ett försök innan du köper en slags metod; Men när det är dags måste du registrera verktyget gratis. Du kan använda den så mycket du vill vid den tiden, men om du vill ha åtkomst till några av premium- och toppfunktionerna måste du betala för en uppgraderad licens. Du kan hämta en kopia av LightWorks själv, oavsett vilket operativsystem du använder här.

# 7 HitFilm Express

HitFilm Express kommer nästa. Detta är ett utmärkt val för dig som vill stabilisera och redigera video. De lovar några professionella funktioner i ett paket där du inte behöver betala något. Även om det låter helt galen för de flesta, levererar HitFlim Express faktiskt riktigt bra här. De har allt du någonsin skulle behöva av en videoredigerare - skärverktyg, ljud- och videofilter, lager och maskering, kompositionsalternativ och till och med grön skärmeffekter.

Var tjänar HitFlim Express sina pengar då? Programmet är gratis, och det erbjuder kraftfulla verktyg gratis, men det finns ett antal funktioner som du måste betala för. Det är så det tjänar sina pengar. Det är funktionspaket som kostar cirka $ 10 vardera. Betala till exempel $ 10, så får du tillgång till ett av dess paket, som öppnar upp färgkorrigering, exponeringsjustering, delad skärmmaskering och ytterligare filter.

Nu finns det en nackdel med HitFlim Express. Även om det är packat med några vansinniga funktioner, är det ganska krävande för din maskin. Som sagt, om du planerar att göra lite videoredigering, kanske du vill leta någon annanstans efter ditt program. Men om du vill se till att du har alla de bästa funktionerna för professionell videoredigering, kommer HitFlim Express att vara uppe i din gränd.

En av orsakerna till att HitFilm Express är så krävande är att den använder något som de kallar en Partikel Simulator. Här är den stora förmågan som gör att du kan göra, allt i deras egna ord:

"HitFilm's Particle Simulator är ett mycket kraftfullt verktyg som låter dig spela Gud. Skapa vädersystem, växa dina egna städer eller kalla svärmar av varelser - det är allt i HitFilm Express, från rutmönster och fraktalt vridna, ljudpåverkade 3D-former till kaotisk, fysikdriven simulering. "

Det är bara en anledning till att HitFilm Express kan vara så krävande på din dator. Var och en av dessa partiklar är ett objekt som din dator måste hålla reda på och återge korrekt. Ju mer du använder, desto mer krävande kommer det att vara på din PC. Som sagt, innan du laddar ner programmet, vill du först se till att din dator åtminstone uppfyller minimispecifikationerna. Det skulle vara bättre om de överskrider kraven för 100% smidig drift; emellertid bör dessa minimispecifikationer ta dig för tillfället.

Du kan hämta en kopia av programmet gratis här.

Dom

Här har vi visat dig fem av de bästa bitarna med videoredigeringsprogramvara som du kan använda för stabilisering, samt redigera din video totalt sett. VideoProc är lätt det bästa, utrustat med en mångsidig mängd funktioner för att redigera video, oavsett om du vill lägga till specialeffekter, klipp ut avsnitt eller dela upp den i olika bitar. Det finns mycket mer också. Och naturligtvis, glöm inte att gå in i deras giveaway för en gratis kopia av programmet, såväl som en chans att vinna det GoPro!

Har du ett favoritprogram för videostabilisering eller redigeringsprogram som du rekommenderar? Låt oss veta din rekommendation i kommentarerna nedan - vi vill gärna höra från dig!