7 bästa gratis planlösningsprogramvara

Söker du planera ett hem eller renovera ett nytt hem eller golv någon gång snart? Då kanske du vill överväga att hämta lite gratis planlösningsprogramvara för din Android-enhet. Dessa verktyg gör det så mycket enklare att skapa och föreställa sig planer för att bygga hem, renovera hem och för att helt enkelt sätta ihop några nya inredningsidéer.

Skaffa en gratis programvara från planlösningen till din Android-enhet, och med kamerans kraft och den förstärkta verkligheten kan du kartlägga alla idéer du har snabbt och enkelt.

Är du inte säker på vilken gratis planlösningsprogramvara du kan hämta till din Android-telefon? Inga problem - det är därför vi sätter ihop några av de bästa alternativen för dig. Följ med nedan, så visar vi några av våra favoriter ut idag. Låt oss dyka rätt in.

Magisk plan

Vi tittar på en lättanvänd och samtidigt kraftfull golvplanerare-applikation: den heter Magic Plan. Magic Plan använder telefonens kamera för att skapa planlösningar för dig - du behöver inte ens veta exakta mätningar eller omkretsstorlekar.

Tekniken bakom detta är banbrytande, så att du kan skanna ett rum på upp till 30 sekunder - du kan faktiskt bygga upp kompletta planlösningar på några minuter. Denna app har faktiskt massor av funktioner i den för att göra planlösningar.

Du kan ansluta en laseravståndsmätare via Bluetooth, visa planer i 2D- eller 3D-lägen, men om du arbetar med en byggd eller designad kan du till och med exportera planer som PDF, JPG, PNG, SVG, CSV, DXF för dem.

Golvplan Skapare

Om du behöver skapa exakta mönster och planlösningar - i 2D eller 3D - kommer Floor Plan Creator att vara uppe i gränden. Floor Plan Creator har faktiskt massor av mångsidighet - du kan skapa projekt som har flera våningar med rum av alla former.

Under din planlösning kan Floor Plan Creator faktiskt göra en automatisk beräkning av rum, väggar och till och med jämna ytor, perimeter och mer - du behöver inte veta om några specifika mätningar och beräkningar själv. Den här har till och med S-Pen-stöd, som ger dig vägen mer exakt kontroll över dina planlösningar.

Rumsplanerare

Vill du göra en planlösning i ett 3D-utrymme, men har inte mycket tid att investera i projektet? Det är inget problem alls för Room Planner. De lovar att du enkelt ska kunna skapa din interiör eller planlösning på tio minuter eller mindre.

Du kan göra all den golvplanering du vill, men Room Planners bröd och smör är faktiskt utmärkta inredningsverktyg. Du kan faktiskt utforma din interiör snabbt och enkelt med det här, med verktyg som låter dig välja det objekt du vill, knacka på golvet för att placera det och hålla och dra fingret för att placera objektet exakt.

När du är klar med att skapa ditt rum hjälper Room Planner dig att skicka din design till molnet för att dela den med designers, byggare och vänner som kan ha bra input.

Hemplanerare

Det finns många fantastiska bitar av planlösningsprogramvara ute på marknaden, men inte många av dem är prisbelönade som Amikasa, men tyvärr finns Amikasa endast tillgängligt på iOS; det finns dock många liknande appar på Android. En av våra favoriter är Home Planner, som utvecklades och publicerades av IKEA.

Med Home Planner kan du designa dina drömrum och golv. De låter dig enkelt utforma ditt rum med inbyggda verktyg, men de låter dig också placera faktiska möbelmodeller från IKEA. Du kan se hur ditt rum kommer att se ut innan du köper!

Hemdesign 3D

Nästa gång har vi ett utmärkt rum och golvplanerare som heter Home Design 3D. Home Design 3D är lätt att använda gratis planlösningsprogramvara som låter dig skapa en fysisk bild av de idéer du har för ditt hem.

Home Design 3D gör det möjligt för den genomsnittliga personen att utforma sin idealiska planlösning i 2D- och 3D-utrymmen, skapa rum och till och med skapa avdelare. Du kan ändra höjden eller tjockleken på väggarna, skapa hörn och till och med lägga till dörrar och fönster med helt ändrade storlekar av snickeri. Home Design 3D kräver inte att du känner till några mått utanför handen!

Instagram

Medan Instagram inte är själva golvplaneraren är det ett bra sätt att börja generera idéer. Miljontals människor skickar sina planlösningar på Instagram, vare sig de ska visa upp, hjälpa till att inspirera andra eller att markera som en prestation. Och om du gör din egen golvplanering kan du lägga upp dina egna idéer på Instagram för att få ett följande och inspirera andra.

Instagram har inte ett bra sätt att ladda ner golvplaner, men de har en Save Save för senare-knapp, som du alltid kan hänvisa till.

Pinterest

Ange Pinterest, den perfekta sociala appen för annonsmaterial och de som bara letar efter idéer. Pinterest har miljoner idéer som du kan kamma igenom i form av "stift" eller "kort." De är fantastiska för inspiration, men några av dem kan du klicka på för guider för att följa en steg-för-steg-process .

Det snygga med Pinterest är att du kan "fästa" idéer till din egen privata styrelse, som är tillgänglig för dig för alltid. Du kan alltid hänvisa tillbaka till idéer i Pinterest och du kan till och med posta dina egna!

Dom

Här har vi visat dig fem av de bästa gratis planlösningsprogrammen för Android. Det finns många andra på marknaden, men dessa är lätt några av de bästa som finns tillgängliga idag.

Om du är redo att börja föreställa dig ditt drömhus, kan någon av dessa appar användas för att börja planera ditt hemdesign, eller till och med renoveringar till enskilda rum och golvnivåer. De flesta av dessa är gratis att ladda ner, men det finns köp i appen som hjälper dig att utöka funktioner.

Vad är din favorit planlösningsprogramvara?