7 bästa gratis IPTV-appar för att titta på live-tv på Android

Det finns flera källor att titta på och ladda ner innehåll online, men det finns inte många källor som låter användare strömma live-TV-innehåll. Det är här tjänster som IPTV kommer in i bilden. Med något liknande så är användarna fullt ut kapabla att strömma live-tv med ingenting annat än sina Android-enheter.

Konceptet med IPTV är ganska enkelt, verkligen. Istället för att använda en kabelanslutning eller liknande anslutningsmetod som kräver ledningar och kablar kräver IPTV endast en internetanslutning.

Det betyder att även om du har en IPTV-app på din smartphone, kommer du fortfarande att behöva värdar som låter dig titta på allt innehåll sömlöst på din telefon. Det finns många IPTV-appar där ute, men det kan vara en utmaning att välja den bästa.

Det är därför vi har beslutat att underlätta dina liv genom att erbjuda dig en lista över appar som kan hjälpa dig att strömma live-TV med IPTV. Vad som är ännu bättre är att vissa IPTV-appar har Chromecast aktiverat, så att du kan spegla innehållet på din Android-smartphone på en större skärm. Så utan vidare, här är en handfull av våra favoriter.

Perfekt spelare IPTV

Detta är en väldesignad app som ger dig en set top box som användargränssnitt, men i en Android-app. När du har installerat den IPTV-källa du väljer kan du bläddra igenom alla kanaler du har och till och med kolla in programmeringen som är nästa.

Med hänsyn till dessa saker är detta säkert en av de mer populära IPTV-appar som finns där ute. Appen låter dig också använda den helt enkelt som en mediaspelare genom att spela innehåll på en USB-flashenhet eller ett microSD-kort som finns på din telefon.

Utvecklarna av denna app har också lanserat Perfect Cast IPTV, som är en fjärrkontroll-app som är specifikt utformad för Perfect Player. Det stöder spellistor i M3U och XSPF medan de EPG-format som stöds inkluderar XMLTV och JTV, så det finns något för alla här.

IPTV

Detta är ett utmärkt alternativ för människor som använder VLC för att strömma onlineinnehåll på sina stationära datorer. Tänk på detta som en liknande app, men bara för Android-enheter. Den stöder spellistor i M3U- och XSPF-format, medan den också kan komma ihåg din spellistshistorik så att du kan ringa tillbaka klockan för att kolla vad du har sett tidigare. Liksom alla andra IPTV-apper låter den här välja dina källor som du vill, vilket öppnar tusentals alternativ på internet.

Som fallet med appar som dessa är denna version gratis men kommer med annonser. Företaget har också en Pro-version av appen som tar bort annonser och presenterar funktioner som möjligheten att ansluta igen när du av misstag loggar ut från anslutningen på grund av vissa problem. Naturligtvis ger appen inte spellistorna för dig att strömma innehåll från.

Detta måste göras individuellt och en enda Google-sökning kan ta dig långt för att bestämma den bästa källan för IPTV. Vi rekommenderar att du testar gratisversionen innan du får Pro-versionen av uppenbara skäl. Du kommer att kräva en Android-enhet som kör version 4.0.4 eller senare för att använda den här appen.

GSE SMART IPTV

Detta är en ganska omfattande app som låter dig få ut det mesta av din IPTV-upplevelse. Nej, det ger dig inte tillgång till källor, men när du väl har kommit fram till det är denna app en absolut glädje att använda. Först och främst stöder appen spellistor med flera format, vilket hjälper dig att bredda din sökning till stor del. Det kommer med stöd för dynamisk språkväxling (upp till 31 språk från och med nu), så det är en bra app att ha om engelska inte är ditt modersmål.

Användare kan också välja att lägga till undertexter (.srt) -filer i spellistorna för att ge dem full TV-upplevelse utan att behöva investera i en kabelanslutning. Dessutom stöder den Google Chromecast och automatisk återanslutning av direktströmmar. För berörda föräldrar har utvecklarna också inbyggda föräldrakontroller. Så när det gäller funktioner har denna app av droidvision du täckt. Det är en gratis nedladdning men kommer med annonser och köp i appen.

LAZY IPTV

Som namnet antyder passar detta idealiskt för de lata kunder som inte vill spendera för mycket tid med att fikla med IPTV och dess funktioner. Men du måste fortfarande skaffa dina egna spellistor (föredras i m3u- eller xspf-format).

För att spara användarna problem med att börja från början, kommer Lazy IPTV också med ett alternativ för säkerhetskopiering / återställning som gör att du kan spola tillbaka klockan och få tillbaka din historik med spellistor. Appen stöder också automatisk uppdatering av spellistor och användning av cachedata när den inte är tillgänglig.

Vi anser att UI kunde ha varit lite bättre, dock. Det här är en ad-stödd app och saknar inköp i appen. Se till att kolla in det.

OttPlayer

Detta är en av de få appar där ute som inte försöker tjäna pengar på sitt erbjudande. OttPlayer är en ganska förfinad spelare och har stöd för flera protokoll inklusive HLS, RTSP, TS av UDP och RTMP. Du kommer att kräva spellistan i M3U8-format för att få saker att fungera. Installationsprocessen är ganska enkel med OttPlayer och innebär registrering på företagets webbplats och ladda upp spellistan för att hitta dem lättillgängliga på din smartphone eller surfplatta. Det säger sig självt att OttPlayer inte erbjuder spellistor eller TV-kanaler, som måste anskaffas från din ISP eller andra källor online.

OttPlayer är en enkel app och gör vad den ska. Det är helt gratis och har inga annonser eller köp i appen. Du behöver en enhet som kör Android 4.0.3 eller senare för att använda den här appen.

Tubi TV

Nästa gång tittar vi på Tubi TV. Du kan titta på tusentals hitfilmer och TV-program gratis på Tubings TV. Allt innehåll är gratis, och även om det kan låta skissivt till en början är Tubi 100% lagligt. Du behöver inte ens kreditkort eller prenumeration för att använda den här tjänsten.

Tubi TV gör det enkelt - välj vad du vill titta på när du vill titta på det. Du kan titta på det direkt på TV: n, eller så kan du ta dessa appar, inte han går för mobilunderhållning. Dessutom lägger Tubi till nya gratisprogram och filmer varje vecka, så att du aldrig får slut på innehåll att titta på.

Pluto TV

Och sist, men säkert inte minst, har vi Pluto TV. Den här är verkligen lik Tubi TV, och erbjuder dig gratis streaming för TV-program och filmer. Du kan titta på över hundra live-TV-kanaler, och sedan har Pluto TV också ett bibliotek med tusentals filmer på begäran. Det finns många TV-program på begäran också.

Pluto TV, precis som Tubi TV, är hundra procent gratis och lagligt - inga kreditkort, kontrakt eller räkningar krävs. Du kan antingen titta på gratis TV på din lilla skärm med Android-appen, eller så kan du njuta av den på din Smart TV. Du kan till och med kasta innehåll direkt till den stora skärmen med en Chromecast eller liknande enhet!

Dom

Som du kan se finns det många utmärkta appar som du kan använda för att strömma tv via Internet. Du kan använda någon av dessa IPTV-applikationer för att strömma dina favoritprogram; Pluto och Tubi TV är dock några av våra favoritval. De kommer att ge dig det mest varierande innehållet, såväl som några av de bästa titlarna på marknaden idag.

Har du en favorit IPTV-app? Låt oss veta i kommentarerna nedan.