7 bästa GPS-kartan för offline för Android år 2020

Navigering är en av de viktigaste funktionerna i modern tid som smartphones ger oss. Detta innebär i grund och botten att om du har en smartphone (med batteri kvar), och du är strandad, kan du helt enkelt öppna en navigationsapp på din telefon för att nå din destination på ett säkert sätt, utan onödiga omvägar. Kartor kräver dock internetuppkoppling för att uppdatera viss information som trafik och avstånd. Medan GPS fungerar utan internetuppkoppling räcker det aldrig med att navigera upp på egen hand. Det är här offline-kartor kommer in i ekvationen. Om du befinner dig i ett lågt internetanslutningsområde skulle du vara medveten om problemen du står inför när du navigerar. Dessa appar kommer att korrigera dessa problem helt eftersom du bekvämt kan leta upp på din telefon när du är förlorad och de kommer att vägleda dig på rätt väg.

Vi kommer att diskutera fem appar idag som erbjuder offline-navigering till användarna utan kostnad. Vissa av dessa kan komma med annonser eller i appköp, men det är ett litet pris att betala för lyxen med att ha offline-navigering till hands.

7 bästa offline-GPS-kartappar för Android

Offline Maps & Navigation

Som namnet antyder erbjuder denna app navigering och kartor utan internetuppkoppling. Appen laddar kartdata och rutter för att göra dem tillgängliga för dig offline. Så fungerar de flesta offline-navigeringsappar ändå. Den använder navigationsdetaljer från världens ledande leverantör av navigeringstjänster, så du får de bästa klassfunktionerna här. Utvecklarna uppdaterar appen ofta med nya funktioner och fler rutter, så du kan vara säker på att du får den bästa upplevelsen konsekvent genom din användning.

Över 200 länder ingår i listan, med flera intressanta platser på kartan om du är på humör att döda en tid. Du kan till och med dela din realtidsplats och ETA (beräknad ankomsttid) till dina vänner och familj via sociala medier. En fin funktion är möjligheten att spåra bränslepriser direkt i appen. Detta gör att du kommer till din destination på det mest ekonomiska sättet, vilket är oerhört bekvämt för budgetmedvetna användare. Appen frågar dig också om hastighetskameror i din närhet, så att du vet när du ska ta fötterna från pedalen ett tag. Det finns förslag på parkering tillsammans med platser och parkeringspriser. Detta är en mycket omfattande app och vi rekommenderar alla att prova. Det är en gratis nedladdning, men kommer med köp i appen.

Google kartor

Utan tvekan en av de mest populära navigationsapparna där ute, Google Maps kommer med en mängd funktioner för att göra det till vår favoritnavigeringsapp. Du får all information direkt från Googles servrar med möjlighet att ladda ner kartor för offline-navigering. Du kan dock bara ladda ner ett visst område med den här appen, vilket gör detta lite obekvämt om du letar efter längre rutter. Med detta i åtanke rekommenderas att hålla appen öppen när du har en fungerande WiFi-anslutning var som helst så att appen fortsätter att uppdatera de nya platserna. Förutom att du får de bästa vägbeskrivningarna för din rutt ger appen dig också information om kollektivtrafik, tillsammans med tidpunkter. Detta är oerhört bra om du är ny i en stad och vill ta sig runt bekvämt.

En av de bästa funktionerna för mig personligen är appens förmåga att uppdatera trafikinformation i realtid på din skärm. Detta innebär att du kan ta en annan rutt om kartor visar trafik i din riktning. Faktum är att kartor till och med föreslår alternativa rutter (även om avståndet är längre) för att se till att du når i tid. Den här funktionen kräver dock en internetanslutning, så den gäller inte offline-navigering. Detta är en helt gratis app utan absolut inga annonser eller köp i appen. Det kommer som standard på alla Android-smartphones, men om du inte har det ännu rekommenderar vi att du hämtar det från Play Store direkt.

MapFactor GPS-navigering

Utvecklaren hävdar att detta är den bästa rankade gratis navigationsappen i Play Store, som berättar mycket om det arbete som läggs in i denna app. Offline-kartor erbjuds av OpenStreetMaps med en gratis månadsuppdatering som tillhandahålls regelbundet. Det finns standarduppsättningen funktioner här som hastighetskameravarningar, närliggande stopp, restauranger och så vidare. Den stöder för närvarande offline navigering i 200 länder, vilket är praktiskt taget alla delar av världen du kan tänka på. Tekniken har nu utökats till att praktiskt taget alla delar av världen har internet eller åtminstone smartphones. Och med appar som dessa kan användare göra sina liv totalt sett mer effektiva. MapFactor är en gratis att ladda ner app och kommer med annonser ombord. Det finns köp i appen också, vilket hjälper dig att bli av med de irriterande annonserna.

MAPS.ME

MAPS.ME är nästa på vår nedräkning. Det finns många offline-kartnavigeringsappar som är oberoende utvecklade och inte stöds väl. MAPS.ME är dock exakt motsatsen. Detta ger dig premium offline-navigering och gör till över 50 miljoner år från och med detta skrivande. Du måste naturligtvis ladda ner alla kartdata först, men när du väl har fått det ur vägen kan du använda det utan internetanslutning var som helst.

Du kan navigera genom resor med fem olika transportsätt. Kartor är fulla av intressanta platser, vandringsleder och saker som du ofta inte skulle se på andra reseappar. Om du letar efter ett premiumalternativ som enkelt kommer att ta dig runt var som helst i världen är MAPS.ME det.

Waze

Waze benämns ofta ett online-förstärkningsnavigeringsprogram; Du kan dock också använda den för offline-navigering också. Du kan faktiskt inte gå vidare och ladda ner specifika kartor för offline-navigering. Waze använder cache för att ge dig sväng-för-sväng-vägbeskrivningar, så det är allt automatiskt. Du behöver bara ladda ner Waze på din Android-telefon, ställa in din navigationsväg och sedan sparar Waze allt i cachen. Det gör detta så att det kan hålla dina sväng-för-sväng-anvisningar 100% korrekta även om du har prickigt internet eller tappar signalen.

Denna funktion fungerar dock bara på Android - den fungerar inte på iOS.

En av fördelarna som vi verkligen gillar med Waze är att de kan berätta hastighetsgränserna på alla vägar - får aldrig en snabb biljett igen!

Nu kör vi

HÄR WeGo (tidigare ägt av Nokia) är en allmänt populär navigationsapp som har vuxit i hög nivå sedan den lanserades. Jag minns personligen att jag använde detta på min Nokia Lumia-smarttelefon för flera år sedan, och det misslyckades mig aldrig. De goda människorna hos Nokia var kloka nog att erbjuda en Android-app också, med Here WeGo som nu sitter ovanpå listorna. Det är Editor's Choice-appen i Play Store, vilket betyder att folk på Google betygsätter det mycket högt. Ett gäng biltillverkare har en andel i HÄR, vilket innebär att den alltid utvecklas och är utformad för att vara din utsedda navigationsapp. Jag tycker personligen att detta tillsammans med Google Maps är pålitliga källor för offline-navigering, där HÄR också erbjuder hastighetsinformation. Allt på appen är lätt att förstå, och vi kan inte rekommendera detta tillräckligt starkt för någon. Se till att kolla in det från Play Store. Det kommer dock med annonser, vilket är mitt enda grepp med appen.

GPS-navigering och kartor Sygic

Den här appen har en intuitiv navigationsgränssnitt som kan vara en uppfriskande förändring från konventionella kartappar. Det är världens mest installerade offline-navigationsapp (enligt utvecklarna), vilket ger den viss trovärdighet över rivalerna. Det kommer också med funktioner som trafikinformation i realtid, även om du kommer att behöva en internetanslutning för detta. En annan fin funktion är varningar för polis eller snabbkameror som finns i närheten, vilket är en funktion som finns på de flesta appar som vi diskuterade ovan. Funktioner som spårvägledning hjälper dig att byta körfält på ett säkert och effektivt sätt enligt lokala lagar. Dessa funktioner kan vara till hjälp om du kör i ett främmande land där banreglerna skiljer sig åt. Appen är ett anständigt alternativ till din befintliga lista med kartappar och vi föreslår att du försöker. Det är gratis att ladda ner och det finns inga annonser. Köp i appen finns dock.

Dom

Som du ser har du många alternativ så långt som offline GPS-kartappar går. Det snygga med dessa är att dessa inte bara är offline-appappar utan också har onlinefunktioner. Du kan enkelt använda dem omväxlande, vilket ger dig premium kartnavigering när du är online och runt en bra anslutning, men dessa kommer inte heller att hänga dig när du kör genom ett område med dålig cellinfrastruktur.

Vad är din favorit-app för offline för Android? Ljud av i kommentarerna nedan!