7 bästa Decibel Meter-appar för att mäta brusnivåer

Idag tittar vi på appar för decibelmätare för att mäta ljudnivåer. Arbetar du på en hög fabrik och vill se hur mycket skada som händer på öronen när du "glömmer" dina öronproppar? Kanske du ofta skjutbanan och vill se hur högt din nya gevär kommer att vara innan jaktsäsongen?

Du kanske arbetar i gruvindustrin där viss utrustning kan vara så hög att när du befinner dig i vissa områden måste du använda öronproppar för inre öron OCH muff. Är du en ljudtekniker för konserter, amatörband eller din kyrka? Du kanske bara gillar att gå på konserter och vill veta hur högt det är där du sitter?

Oavsett din anledning är vi säkra på att det finns många som vi inte har tänkt att lista här; men vi vet att det kan finnas oändliga skäl för att vilja veta hur högt din omedelbara miljö är.

Vi gissar också att du inte vill spendera någonstans från $ 200 till $ 3 000 eller mer på ett verktyg för att tillfredsställa din nyfikenhet. Med det i åtanke, här är våra val av de sju bästa apparna för att mäta ljudnivåer i decibel (dB.)

Ljudmätare & brusdetektor

När vi kommer in på nummer ett gillar vi verkligen “Sound Meter & Noise Detector.” Den här appen är utmärkt för att grafera ljud när du kör i bakgrunden på din enhet; allt medan du sparar batteri eftersom din skärm inte behöver vara på hela tiden. Det enda skälet till att denna app listas så lågt i vår topp 5-lista är det faktum att det är lite överväldigande i annonsens avdelning. Om det är något du kan leva med så se till att ladda ner och prova det idag!

Ljudmätare - Decibelmätare & brusmätare

På andra plats är "Sound Meter - Decibel meter & Noise meter." I denna app hittar du möjligheten att kalibrera, spara inspelningar och fler alternativ som vanligtvis bara är tillgängliga i en pro-app. En riktigt unik sak med den här appen är det faktum att du kan tjäna mynt genom att titta på några videor; då kan du använda dessa mynt för att ta bort annonser! Detta är ett sätt att få en "pro" -app utan att spendera några av dina hårt tjänade pengar! Få din idag!

Sound Meter Pro

Nästa upp har vi en verklig pro-app ... när den här artikeln skrevs "Sound Meter Pro" listades lägre än den genomsnittliga bensinstationen pop kommer på $ 1, 50. Medan de låga kostnaderna skulle vara väl värda den annonsfria appen i sig; den här appen lyser också att den verkar vara mycket korrekt även om man jämför med professionella dB-övervakningsverktyg. App-programmeraren övervakar regelbundet feedback och uppmuntrar e-post för att ta reda på varför om något inte fungerar helt rätt. De har också en blogg där de uppdaterar användare av all relevant information och noterar begränsningarna i denna app. Se till att kolla in den här appen när du laddar ner den idag!

Ljudmätare - Decibel

Vårt val för den fjärde bästa dB-mätaren är "Sound Meter - Decibel." Denna app har ett fantastiskt användargränssnitt och flera olika sätt att visa dB: er som den läser. Lägg till möjligheterna att hålla skärmen på medan du övervakar, spelar paus eller uppdaterar inspelningen; möjligheten att kalibrera enheten beroende på telefonens hårdvara och många fler alternativ.

Vad du verkligen har här är en professionell ljudmätare-app med en gratis prislapp. Njut av när du laddar ner det idag!

Ljudanalysator-app

För vårt nummer fem har vi "Sound Analyzer App." Det är verkligen full av så många funktioner att de borde ladda ... tur för dig och oss, det är gratis! Även utöver de tillgängliga funktionerna är ägaren lätt att nå för support och vill gärna förklara hur man använder vissa funktioner i den här appen. Liksom några andra appar som listas här kan den här appen kalibreras till den enhet du kör den för att ge dig en mycket mer exakt ljudmätare. Ta din idag!

Decibel - Tröskel

Därefter har vi Decibel - Threshold. Denna kan enkelt mäta ljud med en inbyggd decibelindikator (dB) i realtid. Utöver det bör det visa dig referensvärdet för varje typ av miljö som ljudnivån vi är (dvs detta är ljudet från en semi truck som går förbi, eller en vattenkokare som går av).

Den här fungerar faktiskt riktigt bra och borde fungera med de flesta telefoner. Detta kräver att telefonen åtminstone kör Android 5.0.

Ljudmätare enkel

Sound Meter Simple är lika enkelt som det låter. Ladda upp den här appen och den inbyggda läsaren kan visa dig vad dB-nivån i rummet är. Det visar dig ljudnivåer och varnar dig om vad som är farligt och vad som är bra.

Det finns emellertid inte någon verklig referenspunkt förutom i appbeskrivningen.

Dom

De flesta appar som anges ovan har möjlighet att kalibrera dem till din enhet. De flesta vet inte att den genomsnittliga telefonmikrofonen är begränsad till 30-96 dB-räckvidden (den mänskliga rösten är i genomsnitt 40-60 db.) En del telefonmikrofoner startar högre och slutar lägre. För de mest exakta resultaten med alla appar som anges ovan måste du känna till din utrustning ... testa den med en faktisk ljudmätare och kalibrera din valda app till din individuella telefon; genom att göra det kan du få mycket exakta resultat inom telefonens funktioner. En av dessa appar kanske inte ersätter en ljudmätare helt; men det kan vara till hjälp när du inte vill dra det runt! Oavsett vilken app du väljer ovan, lycka till och vi hoppas att det fungerar bra för dig!