7 bästa Bitcoin- och Ethereum-appar för Android

Långt borta är de dagar då kryptografiska valutor och offentliga blockchainbaserade distribuerade datorplattformar var synonyma med den kriminella underjordiska. Idag använder vi blockchain, en distribuerad databas som upprätthåller en kontinuerligt växande lista över poster som kallas block och utgör ryggraden för både Bitcoin och Ethereum, för att gå från centrala registerföringssystem till decentraliserade system, vilket eliminerar behovet av dyra mellanhänder i finansiella transaktioner .

Vill du hålla din bitcoin-skattberäkning enkel? Vi rekommenderar dessa två tjänster:

  • CoinTracking
  • BitcoinTaxes

Själva tekniken som Bitcoin och Ethereum matchar andan i Android-operativsystemet, så det borde inte bli någon överraskning för dig att Play Store är full av användbara appar som fungerar som bra exempel på verkliga applikationer för blockchain-teknik . Vi har valt våra sju bästa favoritappar för Bitcoin och Ethereum för Android och delat in dem i två kategorier för din bekvämlighet.

Bitcoin Clock - Live Price Checker

En rak app för Bitcoin. Om du bara vill ha en app som kommer direkt till punkten, bara ett gigantiskt Bitcoin-pris över skärmen på din telefon eller surfplatta, nästan som en klocka. Ställ det på ditt skrivbord eller bredvid dig på din nattbod medan du sover. Du kommer aldrig att missa det levande Bitcoin-priset igen med den här appen. Missa inte månen utan den här appen!

Ladda ner Bitcoin Clock-appen

En Bitcoin-plånbok är ett programvaru- eller hårdvarubaserat verktyg som gör att du kan börja betala med köpmän och användare som använder Bitcoin, den ökända kryptografiska valutan som en gång drev Silk Road, en online svartmarknad som ägs av Ross Ulbricht och den första moderna mörknetmarknaden .

Tillbaka 2011, när Silk Road lanserade, fanns det inte så många Bitcoin plånböcker för Android att välja mellan. Mycket har förändrats sedan dess, och nuvarande Bitcoin-användare har mycket fler alternativ. Vi uppmuntrar dig att spendera lite tid på Bitcoin officiella webbplats och lära dig så mycket du kan om tekniken, så att du kan fatta dina egna utbildade beslut. Men för att hjälpa dig komma igång är dessa våra topp 3 favorit Bitcoin plånböcker för Android.

Coinbase

Med huvudkontor i San Fransisco är Coinbase ett digitalt tillgångsutbytesföretag som driver utbyte av Bitcoin, Ethereum och andra digitala tillgångar med fiatvalutor i 32 länder och Bitcoin-transaktioner och lagring i 190 länder över hela världen. Med andra ord, de är enorma.

Företaget grundades 2012 av Brian Armstrong och Fred Ehrsam, och de växte till en miljon användare år 2014. Coinbase har nyligen lagt till Ether, värdetoken för Ethereum, som bara den andra digitala valutan som erbjuds till deras detaljhandelskunder, vilket inte är något många andra utbyten kan skryta med.

Coinbase Android-app har ett bra betyg på 4, 5 stjärnor och rekommenderas ofta som den bästa Bitcoin och Ethereum plånboken för Android. Plånboken tillåter användare att köpa och sälja digital valuta med hjälp av olika betalningsmetoder, har realtids- och historiska diagram, prisvarningar, stöd för NFC- och QR-koder och många andra användbara funktioner.

Appen får ofta uppdateringar, vilket garanterar maximal säkerhet för alla transaktioner och utnyttjar den senaste versionen av Android-operativsystemet till dess maximala potential.

Mycelium

Mycelium Bitcoin Wallet, som utvecklats öppet på GitHub, låter dig skicka och ta emot Bitcoins med din mobiltelefon. Jämfört med Coinbase är Mycelium säkert inriktat på erfarna Bitcoin-användare och blockchainentusiaster. På den officiella webbplatsen listar appen stolt över några av de avancerade funktionerna, som stöd för hierarkiska deterministiska plånböcker, konton med enstaka adresser, bara konton och säker autentisering med Bit ID.

Om ingen av dessa tekniker ringer några klockor, är du förmodligen bättre att hålla fast vid Coinbase. Med det sagt är Mycelium ett fantastiskt alternativ för mer avancerade Bitcoin-användare, eftersom det ger dem möjlighet att exakt hantera sina transaktioner och har bekräftats av tusentals användare för att vara oerhört tillförlitliga.

Xapo

Xapo, ett Schweiz-baserat företag som grundades 2013 av Wences Casares och COO Federico Murrone, sticker ut med ett kyllagringsvalv och ett Bitcoin-baserat betalkort. Företaget gör också sitt bästa för att säkerställa fullständig säkerhet för sina kunder genom att använda fysiska servrar lokaliserade runt om i världen som är skyddade av biometrisk skanneråtkomst, 24-7 videoövervakning och beväpnade vakter, enligt Casares.

Deras Android-app är en mobil bitcoin-plånbok och valv som kombinerar bekvämlighet och branschledande säkerhet, vilket gör att användare enkelt kan skicka pengar till vänner eller familj. Du kan använda det för att hantera ditt Bitcoin-konto precis som ett kontrollkonto, enkelt tipsa innehållsskapare via Twitter, kontrollera priset på bitcoin och annan statistik i realtid, köpa bitcoin direkt från Xapo och mer.

Det polerade användargränssnittet följer de senaste riktlinjerna för materialdesign, vilket resulterar i en intuitiv och sömlös användarupplevelse som får dig att glömma bort den underliggande tekniken genom att lägga tonvikt på dess praktiska användning.

BitPay

BitPay är nästa och är faktiskt en av de främsta plånbokapparna för att hålla din Bitcoin säker. BitPay Wallet låter dig hantera dina Bitcoin-ekonomier i den här appen. Viktigast av allt är att BitPay Wallet håller dina Bitcoins väl krypterade och håller din digitala valuta väl skyddad.

Det finns massor av fantastiska funktioner i BitPay Wallet, inklusive möjligheten att skapa flera Bitcoin plånböcker och hantera dem rätt i appen. Det finns integration för att ladda, hantera och spendera via ett BitPay Visa-kort, integration för att köpa och sälja bitcoin, hög säkerhet - även på enhetsnivå - och stöd för betalningar.

Bitcoin plånbok

Du kan bara köpa Bitcoins om du vill och lämna dem ute i den digitala världen om du vill; Men om du vill skydda din investering, vill du definitivt behålla din cryptocurrency i en digital plånbok. En digital plånbok, till exempel Bitcoin Wallet, håller din investering krypterad så att hackare inte kan stjäla din digitala valuta.

Det är värt att notera att denna plånbok-app inte stöder några andra alt-mynt där ute - den är endast för Bitcoin. Du kan fortfarande betala med din Bitcoin, även om de är i plånboken - det finns ett par inbyggda funktioner för det specifikt. Du kan få din Bitcoin plånbok gratis i Google Play Store.

Om du känner för att ta en liten paus från dina verkliga ansvarsområden, kanske du inte skulle tänka dig att tjäna några Bitcoins på samma gång, skulle du? Tro det eller inte, du kan tjäna riktiga Bitcoin genom att spela beroendeframkallande Android-spel, och det är ingen bedrägeri heller.

Blockchain-spel

Blockchain Game är ett enkelt men roligt block-stacking-spel som genererar intäkter genom annonser i spelet och sedan distribuerar en stor del av det till spelare. Allt du behöver göra för att kräva attraktiva priser och få Bitcoins direkt till din plånbok är spel.

Bitcoin-miljarder

Till skillnad från Blockchain-spelet använder Bitcoin-miljardären falska Bitcoins som valuta i spelet. Även om du inte kan tjäna riktiga pengar genom spelet, tror vi fortfarande att det är värt din uppmärksamhet bara på grund av hur kul det är att spela. I huvudsak är det en ledig klickare om att skaka i Bitcoins och bygga upp en enorm förmögenhet.

Vill du hålla din bitcoin-skattberäkning enkel? Vi rekommenderar dessa två tjänster:

  • CoinTracking
  • BitcoinTaxes

Dom

Det finns olika Bitcoin-appar på marknaden idag, allt som i huvudsak gör olika saker. Vi har visat dig spel i Bitcoin-stil, Bitcoin-plånböcker för att hålla din cryptocurrency säker, och till och med Bitcoin-prisappar, som ser marknadsräntan för hur mycket din cryptocurrency är värd.

Har du en favoritapplikation i Bitcoin-stil som du gillar för Android? Låt oss veta så kanske du bara ser din favoritapp dyka upp på vår lista i framtiden!