7 bästa appen för Android-översättning för din nästa utländska affärs- eller semesterresa

När man reser till främmande länder som inte talar engelska är språkbarriären ofta det mest besvärliga problemet som resenärer måste möta. Men inte alla kan anställa en professionell översättare, och ännu färre behöver det. En modern Android-smartphone laddad med ett urval av översättningsappar är ofta mer än tillräckligt för att hjälpa dig komma runt och kommunicera dina idéer.

Den här listan över sju bästa appar för Android-översättning för din nästa affärsresa eller semester innehåller ett brett urval av appar, var och en erbjuder ett något annorlunda sätt hur du kan känna till ett främmande språk.

Översätt alla

Därefter tittar vi på den mycket älskade Translate All-appen. Med över tio miljoner nedladdningar har Translate All gjort ett utmärkt jobb med att väcka tvåspråkiga konversationer till liv. Precis som några av de andra översättarna på vår lista stöder Translate All över sextio olika språk.

Granskarna är oerhört nöjda med Translate All, och nämner till och med att de har kunnat ha en konversation på fyra olika språk med det. Som sagt bör du inte ha några problem med att använda den här varje dag för företag, resor och utbildning.

Gränssnittet är enkelt och rent och är väldigt enkelt att använda, även för dem som bara tar upp det. Få det själv gratis här.

Microsoft Translator

Därefter tittar vi på Microsoft Translator. För att inte övergå av Google, har Microsoft byggt en egen robust översättare för att identifiera ord och meningar på över sextio olika språk. Du kan mycket enkelt översätta text, röst, konversationer, kamerafoton och skärmdumpar. En av de coola sakerna med Microsoft Translator är att du också kan ladda ner språk för offlineöversättning gratis att använda när du reser.

Ett av de största problemen med översättare är att de kanske inte är så lätta att använda när du reser utomlands, helt enkelt för att du inte alltid kommer att ha en bra internetanslutning i dessa länder. Det är därför den offlineöversättningen är så praktisk.

Microsoft Translator drivs av den senaste tekniken som används i många av Microsofts tjänster redan; Microsoft Translator byggdes dock också med hjälp av några av Microsoft-partner, inklusive Twitter, Yelp och till och med WeChat.

Förmodligen en av de coolaste funktionerna här är röstöversättningen för att översätta tal. Med det finns det en delad skärmläge för två deltagare som har en tvåspråkig konversation, vilket gör att två personer kan ha en konversation utan en fysisk översättare. Ge det en nedladdning och ta det för en snurr!

Google översätt

Google Translate är den mest populära översättningsappen på Android. Många Android-smarttelefoner och surfplattor levereras med appen som redan är förinstallerad och mycket få användare beslutar att avinstallera den. Varför? Eftersom det kan översätta exakt mellan 103 språk genom att skriva, 37 genom att ta en bild av text, 52 utan internetuppkoppling och 32 med tvåvägsöversättning för direkt tal.

Genom att vara mästaren i big data som Google är, är den översättningsmotor som driver Google Translate förlitar sig på en mängd information från verkliga användare av appen för att ständigt förbättra noggrannheten och leverera mycket naturliga översättningar som låter som om de kommer från en mun modersmålstalare.

Med varje översättning har du alternativen för att spara den i din personliga frasbok eller använda appens inbyggda text-till-tal-funktion för att säga det högt, så du behöver inte genera dig själv med ditt japanska uttal. På tal om japanska stöder Google Translate handskrift på 93 språk, vilket gör att du åtminstone kan känna dig till den förundrande restaurangmenyn.

Med den senaste uppdateringen "gör Google" Neural Machine Translation till handling med totalt åtta språk till och från engelska och franska, tyska, spanska, portugisiska, kinesiska, japanska, koreanska och turkiska, ”förklarar Barak Turovsky, produktchef och användare erfarenhetsledare för Google Translate, i sitt blogginlägg. "Med den här uppdateringen förbättras Google Translate mer i ett enda hopp än vi har sett under de senaste tio åren tillsammans." Företaget vill så småningom rulla Neural Machine Translation till alla 103 språk, vilket kommer att vara en enorm händelse för alla resenärer och gymnasieelever.

jag översätter

Förutom Microsofts översättningsapp är iTranslate det bästa alternativet till Google Translate. Där Google Translate använder sofistikerad Neural Machine-översättning för att leverera exakta resultat, tar iTranslate ett mer tydligt tillvägagångssätt: Appen låter dig välja från en lista med alternativ för varje ord, vilket ger dig en ordboksdefinition för varje alternativ. Det här fungerar bra om du redan har lite kunskap om det språk du försöker översätta men behöver lite hjälp för att fylla i några luckor här och där.

Listan över språk som stöds har över 90 poster med naturlig röstutgång och röstinmatning för var och en av dem. Beroende på ditt uttal kan röstinmatningsfunktionen spara dig mycket tid och spara behovet av att skriva ut allt för ord. Med röstutgången kan du välja en röst för manlig eller kvinna och till och med styra talhastigheten.

iTranslate finns gratis i Play Store. Tänk på att gratisversionen av appen stöds av annonser och har en irriterande översättningsbegränsning. För att bli av med båda kan du köpa iTranslate Premium som ett köp i appen.

Takeasy Translator / Tolk

Även de mest sofistikerade maskinöversättningsapparna, som Google Translate eller iTranslate, har sina begränsningar. Det är oftast lätt att titta över, men det finns situationer i livet när noggrannhet är av största vikt. Du kan tappa din plånbok i ett främmande land och måste kommunicera med den lokala polisen, hyra en lägenhet i några månader eller hantera ett brådskande affärsproblem med en utländsk kund. Situationer som dessa kräver en professionell översättare. Men hur hittar du en bra i tid och utan att bryta banken? Svaret är Takeasy, världens första fjärrleverantör, leverantör av live-översättningstjänster i realtid.

För att använda appen måste du först välja vilket språk du vill översätta från och det språk du vill översätta till. Då matchar appen dig med en lämplig översättare, så att du kan lösa dina språkproblem när som helst och var som helst. Om du verkligen är nöjd med översättaren kan du favoritera honom eller henne för enkel åtkomst.

Appen stöder ljud-, bild- och textöversättning för kinesiska (förenklad och traditionell), engelska, franska, tyska, japanska, koreanska, portugisiska, ryska och spanska. Fler språk läggs till senare. Appen stödde ursprungligen 27 språk, men utvecklaren har beslutat att minska mängden till förmån för fler funktioner, till exempel den utgående livassistenten och privatläraren.

Reverso Translation Dictionary

Sammanställningar, ordningssekvenser eller termer som samarbetar oftare än man skulle förvänta sig av en slump är en verklig smärta för icke-modersmålare. Är det ”kraftigt regn” eller ”starkt regn” eller ”stort regn?” Vi som modersmål talar intuitivt, men de som har lärt sig språket senare i livet lämnar gissa. Reverso Translation Dictionary innehåller en enorm databas med verkliga exempel och en kraftfull språklig sökmotor, så att du kan leta upp hur ord och fraser används i officiella dokument, filmdialoger, tidningsartiklar, produktbeskrivningar eller på webbplatser.

Som sådan är Reverso perfekt för proffs som ofta använder mycket tekniska termer och professionell jargon. Appen innehåller specialiserad terminologi för företag, finans, medicin och en mängd tekniska områden. Den medföljande frasboken låter dig spara ofta använda ord för senare användning, och flashcard-funktionen hjälper dig att memorera dem mer effektivt.

Från och med nu stöder Reverso omedelbar översättning på 11 språk (spanska, franska, italienska, engelska, portugisiska, tyska, polska, holländska, arabiska, ryska och hebreiska), men fler förväntas komma inom en snar framtid.

Forvo Uttalsguide

Att veta vad man ska säga är bara hälften av ekvationen; du måste också veta hur man säger det. De tidigare apparna i den här listan kan hjälpa dig med den tidigare delen av ekvationen, medan Forvo är här för att hjälpa dig med den senare. Med sin enorma databas med mer än 3, 5 miljoner uttal från modersmål på över 325 språk är Forvo den enda uttal-appen du någonsin kommer att behöva.

Det låter dig omedelbart jämföra olika accenter för samma ord på samma språk, lyssna på röster om man eller kvinna, hålla reda på dina nyligen lyssnade på uttal och, viktigast av allt, spela in uttal på ditt modersmål och hjälpa andra elever.

Dom

Om du reser mycket till främmande länder kan översättning ofta vara den svåraste aspekten av din resa, särskilt om du åker till länder med en helt annan kultur, till exempel Kina eller Japan. Det är där Android-översättningsappar kommer in - ladda ner en på din smartphone, så kan du göra språkbarriären så mycket lättare när du är ute. Det kanske inte hjälper dig att samtala en hel del, men det kan hjälpa dig att se vad som händer i menyer, annonser, skyltar och mer.

Vad är din favoritöversättningsapp för utlandsresor? Låt oss veta i kommentarerna nedan.