7 bästa appar för textmeddelanden för iPad och iPhone år 2020

Så bra och integrerad som Apples iMessage-tjänst är, fungerar den bara bra om alla dina vänner och familj också använder iOS-enheter. Men tänk om du vill chatta och prata med människor som använder Android eller till och med Windows Mobile? Du kan alltid använda vanliga SMS-meddelanden; det finns dock många andra plattformar som kan ses som ett bättre val. I så fall behöver du en alternativ textmeddelanden-app för iPad och iPhone!

Visst finns det mycket att välja på i App Store. Därför har vi sammanställt denna lista med sju av de bästa valen för dig. Så utan vidare, här är de:

Signal

Signal är en SMS-app och snabbmeddelanden allt i ett paket. Om du är orolig för sekretess är Signal go-to-appen som erbjuder en-till-än-kryptering med meddelanden. Vem som helst kan använda Signal - du kan faktiskt ersätta den som standard, gå till textmeddelanden för att skicka SMS.

Men om din vän också har laddat ner Signal kan ni alla snabbmeddelanden fram och tillbaka, och undvika textmeddelanden och mobilavgifter helt. Med signal kan du skapa gruppchattar, men de har också andra intressanta funktioner tillgängliga, till exempel möjligheten att aktivera försvinnande meddelanden.

Telegram

Telegram kommer nästa och arbetar som en av de snabbaste och säkraste snabbmeddelandena på marknaden. Med över 100 miljoner aktiva användare kan du använda Telegram för att snabbmeddelanden med vänner, familj och människor över hela världen. Telegram är faktiskt allt molnbaserat och gör att du kan skicka media och filer utan några begränsningar för deras typ och storlek. Hela chatthistoriken, full av mediemeddelanden eller inte, kräver inget diskutrymme på din enhet och kommer att lagras säkert i Telegram-molnet så länge du behöver det.

Dessutom är Telegram också extremt säkert. Telegram har försökt att kombinera användarvänlighet och säkerhet tillsammans, vilket ger dina meddelanden högsta säkerhet som 256-bitars symmetrisk AES-kryptering, 2048-bitars RSA-kryptering och till och med en Diffie – Hellman säker nyckelutbyte.

WhatsApp

WhatsApp är en av de mest populära snabbmeddelanden-apparna i alla operativsystem. Chansen är stor att många av dina vänner redan är på WhatsApp. Och om inte, kan du enkelt bjuda in dem att gå med. WhatsApp använder vanliga telefonnummer istället för användarnamn och integreras sömlöst i adressboken.

Med WhatsApp kan du ringa gratis samtal - även internationellt - skicka text- och multimediameddelanden, skapa gruppchattar och njuta av inbyggd end-to-end-kryptering som förhindrar dina meddelanden från att läsas av någon förutom personen du kommunicerar med .

Facebook Messenger

Låt oss inse det: nästan alla finns på Facebook. Vissa människor är där hela tiden och delar varje detalj i sina liv, medan andra använder det sociala medienätverket av nödvändighet. Facebook Messenger gör det möjligt att enkelt ansluta till alla som har ett Facebook-konto på ett säkert och bekvämt sätt.

Facebook Messenger stöder allt från privata en-mot-en text- eller videoklipp till massiva gruppsamtal till emojis, klistermärken, GIF och till och med roliga maskeffekter. Tjänsten integreras med många spel från tredje part, appar och chatbots, vilket utvidgar dess användbarhet utöver kommunikation med vänner och familj.

Viber

Till och med Vibers logotyp föreslår vad den här snabbmeddelandet gör bäst: gratis telefonsamtal via Wi-Fi och mobildata, både inhemska och internationella. Viber låter användare välja mellan grundläggande röstsamtal och mer datakrävande videosamtal. Oavsett, alla samtal med Viber har HD-ljudkvalitet.

Förutom röst- och videokommunikation gör Viber också textchattar, och det gör dem bra, för att säga det mildt. Viber-användare kan skapa gruppchattar för upp till 250 personer, kommunicera med uttrycksfulla klistermärken och emojis eller använda funktionen Hidden Chats för att dölja specifika chatt från meddelandeskärmen.

Twitter Direktmeddelande

Twitter kan vara känt för sin offentliga sida, men sociala medietjänster har också en blomstrande privat sida, där användare deltar i dolda konversationer. Vem som helst kan starta en privat en-mot-en konversation på Twitter eller skapa en privat gruppkonversation med vilken som helst följare. Användare kan också välja att ta emot privata meddelanden från icke-följare, men det kan medföra en ström av skräppost och olämpliga meddelanden.

Direktmeddelanden på Twitter kan innehålla text, foton, videor, GIF eller klistermärken. Ett direktmeddelande kan skickas från meddelandemenyn genom att klicka på meddelandesymbolen och välja en mottagare.

Linje

I likhet med Viber är Line en populär snabbmeddelanden-app med stöd för gratis inhemska och internationella samtal och videochattar. Line stöder gruppchattar för upp till 200 personer och alla standardfunktioner som man förväntar sig att en modern snabbmeddelandenapp ska ha.

Det som skiljer Line från andra liknande appar är två saker: det stora ekosystemet med användbara livsstilsappar och de inbyggda sociala nätverksfunktionerna som låter dig dela vardagliga stunder på din personliga tidslinje.

Dom

Som ni ser finns det massor av utmärkta textmeddelanden-appar tillgängliga för iPhone och iPad. Dessa fungerar inte över vanligt SMS, men tar på sig mer av en snabb messenger-stil. Instant messengers är där världen är på väg, snabbt och enkelt att ersätta de föråldrade SMS-systemen. Facebook Messenger är som exempel bara en av få som är de snabbast växande snabbmeddelandena på marknaden.

Som sagt, har du en favorit ersättning för textmeddelanden för iPhone och iPad? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan, och det kanske bara kommer till vår nedräkning snart nog!