7 Bästa Antivirus för iPhone och iPad år 2020

Antivirus för iPhone och iPad. Behöver du det? Det finns många som säger att det är nödvändigt att ha antivirus på dina mobila enheter - du vill ju se till att du förblir skyddad mot alla skadliga program, virus och mer! Men när det gäller mobilt antivirus är det inte riktigt något du behöver . Mobila enheter påverkas vanligtvis inte av skadlig programvara på grund av hur sandlådan fungerar. men om du vill ha lite mer sinnesfrid är det inte nödvändigtvis en dålig sak att ha på din telefon heller.

Är du inte säker på vad de bästa antivirusprogrammen för iPhone och iPad är? Följ med nedan, så visar vi dig några av de bästa alternativen som finns tillgängliga idag. Låt oss dyka rätt in.

Behöver du antivirus?

Det finns en liten myt där ute att du behöver antivirus för din telefon. Även om det kan hjälpa i vissa avseenden och var till hjälp under de tidiga dagarna för mobila operativsystem, är det ingenstans nära som nödvändigt nu, särskilt för iPhone.

Säkerhetsfunktioner är så väl inbyggda i våra operativsystem att extra antivirusfunktioner bara inte är nödvändiga. Operativsystemet - merparten av tiden - kan fånga ett problem innan det till och med händer, och ger dig ett sätt att döda problemet eller en väg ut ur problemet.

Dessutom kommer du nästan aldrig att uppleva problem med appar. App Store-begränsningar och regler är mycket strikta, och appar granskas mycket noggrant, så du kommer verkligen aldrig att stöta på ett app-problem.

Vi säger inte att du inte behöver antivirus, men vi har kommit till den punkt där det inte är nödvändigt och fler intrång på säkerheten som redan är inbyggd i programvaran.

Avira Mobile Security

När vi kommer upp som nummer ett på vår lista tittar vi på Avira Mobile Security. Det trevligaste med Avira är att det direkt blockerar åtkomst till webbplatser som är kända för att ha skadlig programvara på dem, vilket förhindrar att webbplatsen ens har en chans att påverka din enhet. iPhone- och iPad-ägare kommer att älska denna programvara, till stor del för att den är helt gratis - det kommer inte att kosta dig en krona.

Avira är också bra på att se till att din iPhone eller iPad körs med optimala prestanda - det finns praktiska verktyg för att analysera minne och lagringsanvändning. Dessutom har den några stöldskyddsverktyg som skyddar dina viktigaste data.

Ladda ner det nu: App Store

McAfee Security

Du har utan tvekan hört namnet McAfee tidigare. Det är grundaren som kan ha en ganska dålig rap, men antiviruset för iPhone och iPad är faktiskt riktigt bra. Den har alla funktioner som du kan förvänta dig att få ut en antivirus-tjänst - skanning, stöldskydd och mer. Det har faktiskt minst en unik höjdpunkt - en funktion som heter Media Vault. Med Media Vault kan du enkelt hålla dina foton och videor dolda från nyfikna ögon. Media Vault krypterar dem och lagrar dem sedan i felet. De kan nås via Touch ID och Face ID. Om du ville kan du ta bilder eller videor direkt från McAfee-appen, som sedan automatiskt krypterar och lagrar dem i valvet.

Avast

Kommer som vår tredje utmanare på vår nedräkning har vi ett annat populärt val - Avast. Avast erbjuder gratis skydd för iPhone och iPad, men de har en betald nivå som ger dig extra skydd. Du har gratis tillgång till saker som ett Media Vault - det erbjuder något av samma skydd som McAfee Security erbjuder. Dessutom finns det grundläggande skydd mot skadlig programvara, internetsäkerhet och till och med identitetsskydd. Avast kan även skanna Wi-Fi-nätverk för att se till att det inte finns några sårbarheter som din enhet kan vara mottaglig för.

Lookout Säkerhet & skydd

Lookout är en mindre känd antivirusapp för iPhone och iPad; men det är en av de bästa lösningarna på marknaden. En av Lookouts höjdpunkter är att den erbjuder fyra lager av djupgående skydd mot skadlig programvara och virus. Här finns några fantastiska verktyg, där ett av dem är en monitor i realtid som tittar på köra appar för misstänkt aktivitet. Wi-Fi-skannern varnar dig även om du är ansluten till ett farligt trådlöst nätverk.

Det finns en inbyggd VPN-funktion som Lookout kallas Secure Browsing. Den krypterar din anslutning med en 256-bitars AES-krypteringsnyckel och håller dina data dolda medan du surfar på webben.

Unikt, Lookout erbjuder användare en Premium Plus-version för $ 9, 99 per månad. Detta ger dig i grunden en fullständig identitetsskyddstjänst som varnar dig om någon av dina personliga uppgifter utsätts, till exempel vid ett dataintrång eller hack. Dessutom har tjänsten övervakning på sociala medier och tappad återhämtning av plånböcker - de hjälper dig faktiskt att avbryta och ordna om kort på ett skämt! Ditt paket har till och med $ 1 miljoner identitetsstöldförsäkringar för att täcka eventuella skador eller juridiska avgifter. Nu är det skyddet!

F-Secure SAFE

F-Secure SAFE är ett måste för både barn och föräldrar. Den har alla de funktioner du behöver för att hålla dina barn säkra på nätet, såväl som funktioner som håller dig borta från fas- och skadlig problem.

En av de coola sakerna med F-Secure SAFE är alla webbfiltreringsfunktioner som den har. Du förblir skyddad när du surfar på webben, med säkerhets- och sekretessfunktioner som håller dig borta från skadliga webbplatser. Det finns till och med bankskydd som verifierar säkerheten och äktheten för de bankwebbplatser du besöker.

Trend Mobile Security

Trend Mobile Security är ett ganska unikt val på webben. Det traditionella antivirusskyddet gör det inte som de andra fyra i listan, men mer fokuserar på webbsäkerhet. Till exempel finns det webbinnehållsfiltrering, som förhindrar dig från att få åtkomst till misstänkta webbplatser full av skadlig programvara. Trend har faktiskt integrerad annons- och trackerblockering, vilket blockerar annonser och hindrar cookies från att spåra dig på nätet. Det finns några snygga stöldskyddsfunktioner också.

Fyde Mobile Security

Fyde Mobile Security är en annan värd att titta på. Det är verkligen inte antivirus som några av dessa andra alternativ. Primärt skyddar Fyde din personliga information från nyfikna ögon och giriga tjuvar. Det är i princip gratis, online-identitetsskydd. Det har också integritetsskydd - vilket håller din information säker när du är online. Fyde samlar inte ens data.

En av de andra trevliga sakerna med Fyde är att det absolut inte finns något batteriladdning, som det finns med några av dessa appar.

Dom

Som ni ser har du många utmärkta val när det gäller antivirusskydd för iPhone och iPad. Någon av dessa kommer att stärka din enhets säkerhet och hålla dig bättre skyddad på webben.

Har du en favoritbit antivirusprogram för iPhone och iPad? Låt oss veta i kommentarerna nedan.