7 bästa Android-spel för Chromebook 2020

Om du äger en Chromebook med stöd för Play Store-appar, som den utmärkta Asus Chromebook Flip C302, har du tillgång till en mängd både casual och hardcore-spel. Från hamnar i legendariska PC- och konsolspel till helt nya IP-adresser som har innovativa kontrollscheman och spelmekanik - Android-spel har mycket att erbjuda för alla.

Även om många Android-spel kan kontrolleras bekvämt med beröring ensam, tenderar större och mer involverade spel att bli roligare med en gamepad. Vi föreslår att du plockar upp en Bluetooth-gamepad som GameSir G4s, som har en hopfällbar smartphonehållare och support för Chrome OS, Android, Windows och till och med smarta TV-apparater.

PUBG Mobile

Om du inte har hört talas om PUBG Mobile tidigare har du troligtvis levt under en sten. PUBG, som står för PlayerUnknown's Battlegrounds, är ett massivt multiplayer-onlinespel. Spelare kastas på en karta, där de alla måste försöka överleva till slutet, att vara "sista mannen stående" eller "sista laget stående."

Spelare kastas in på en karta där de måste utrusta sig med rustningar och vapen. En gas med några minuter släpps ut på fältet, vilket gradvis gör kartan mindre och mindre. Om spelare stannar kvar i det gasade området dör de. Detta fortsätter att hända tills det, som vi nämnde, bara finns en man kvar eller ett team kvar. De sista personer som står är naturligtvis vinnarna. Det är faktiskt ett ganska konkurrenskraftigt överlevnadsspel, för om gasen inte dödar dig, finns det andra spelare som hittar och plockar upp vapen för att döda dig för att se till att de är de senaste stående.

Du kan hämta spelet gratis här.

Skyddsrum

Fallout Shelter kommer som nummer två på vår nedräkning. Detta spel lanserades för bara ett par år sedan för att föra ett Fallout-spel till Android-plattformen. Som sagt, det fungerar bra på Chrome OS också.

Detta kanske inte är ditt traditionella Fallout-spel, men det ger dig en cool strategi-stilmiljö att skapa ditt eget Fallout-skydd i. Du kan skapa en ljusare framtid för din valvboende genom att välja från en mängd olika moderna rum att göra dem lyckliga. Du använder dessa rum för att se till att de har gott om mat, vatten, energi och mer. Det finns till och med saker du kan göra med vapenutveckling för att skydda ditt valv från varelserna som ligger under.

Och medan du själv inte kan gå över marken, kan du skicka dina Vault Dwellers ovanför marken för att utforska ytan som blev kvar för att hitta nya rustningar och vapen, få erfarenhet och tjäna kepsar.

Du kan hämta spelet gratis i Google Play Store.

Hearthstone

Hearthstone är ett till synes enkelt kortspel med vacker grafik och atmosfären i en mysig medeltida tavern. Det tar inte lång tid för spelet att lära dig hur du spelar dina kort rätt för att kalla till minions och släppa trollformler för att döda dina motståndare. Men spel bara några matcher, och vi garanterar att du kommer att vara ansluten. Snart samlar du sällsynta kort för att öka dina chanser att vinna, förbättra din strategi genom att spela mot datorstyrda motståndare och andra spelare och ha massor av kul medan du gör det.

Hearthstone finns på flera språk och spelet fungerar bra på alla enheter med minst 2 GB minne. Spelet är tänkt att styras av beröring, och du kommer att njuta av det bäst om du äger en Chromebook med ett 360-graders gångjärn som gör att du kan förvandla den till en surfplatta.

Högfärd

Vainglory är ett framgångsrikt MOBA-spel för Android och iOS, utvecklat och publicerat av ett företag med utan tvekan det mest fantastiska namnet någonsin, Super Evil Megacorp. Om du inte är bekant med MOBA-genren, här är en snabb sammanfattning för dig: två motsatta lag kämpar för att förstöra fiendebasen och, på vägen, slåss mot horder av AI-kontrollerade motståndare och fånga viktiga strategiska poäng. Spelarna tar på sig många unika karaktärers roller, alla med speciella förmågor och en distinkt spelstil.

Hela MOBA-genren är mycket konkurrenskraftig, vilket innebär att det kan ta dig ett tag att börja vinna. Men om du fortsätter och lär dig av dina egna misstag, kommer du att belönas med en fantastisk känsla av prestation och kan till och med delta i en Vainglory-turnering och vinna tusentals dollar.

Gangstar Vegas

Ja, Gangstar Vegas är en GTA-klon, men den här klonen är väl värt din tid. I Gangstar Vegas får du utforska en stor och detaljerad stad, genomföra över 80 uppdrag, utföra stunts med ragdoll-effekter, låsa upp ett arsenal av destruktiva vapen och köra runt som en galning i dyra sportbilar. Spelet har till och med en intressant historia, som låter dig spela som en stigande MMA-stjärna som är inramad av mafiaen och tvingas kämpa för överlevnad.

Gangstar Vegas har fantastisk, högupplöst grafik som säkert kommer att driva din Chromebook till sin gräns, men förseningar och avmattningar är sällsynta tack vare fantastisk optimering. För att njuta av det här spelet så mycket som möjligt, bör du definitivt spela med en bra gamepad som GameSir G4s.

Modern Combat 5

Om du är ett Call of Duty-fan, måste du prova Modern Combat 5. Modern Combat-serien har alltid varit riktmärket för FPS-shooters på mobila enheter, och den sista delen i serien tar saker till en helt ny nivå. Den här gången har du till ditt förfogande åtta anpassningsbara klasser, alla med unika färdigheter. Du kan spela en intensiv spelare med en spelare eller utmana andra spelare i ett av flera lägen för flera spelare.

Modern Combat 5 ger dig full kontroll över kontrollerna, så att du kan spela spelet precis som du vill. Om du har en gamepad som GameSir G4s, kan du göra om nycklarna med bara några klick för att få en taktisk fördel över dina motståndare. Tänk bara på att Modern Combat 5 kräver tillgång till internet hela tiden.

Grand Theft Auto San Andreas

Om du inte spelar spel alls är du förmodligen bekant med Grand Theft Auto-serien, och du kanske till och med spelade den sjunde titeln i serien, GTA: San Andreas. Många spelare anser GTA: San Andreas vara den bästa GTA någonsin, och du kan nu spela det på vilken Chromebook som helst som stöder Play Store. Spelet är en direktport av den ursprungliga versionen, som släpptes den 26 oktober 2004 för PlayStation 2 och den 7 juni 2005 för Microsoft Windows och Xbox, men med några förbättringar och extra funktioner som gör det ännu mer tilltalande.

Grafiken har gjorts om med olika ljusförbättringar och n berikad färgpalett. Dina spar sparas i molnet och synkroniseras över alla enheter, och spelet stöder till och med dubbla analoga stickkontroller för full kamera- och rörelsekontroll. Den här videon visar hur bra GTA: San Andreas spelar på en Chromebook med GameSir G4s styrenhet. Lägg märke till hur smidigt spelet är även vid de högsta inställningarna. Om du vill spela GTA: San Andreas 2017, är detta det bästa sättet hur du gör det.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta spel tillgängliga i Google Play Store som du kan spela på många Chromebooks idag. Du kan inte gå fel med några av våra bästa val, till exempel Hearthstone, PUBG Mobile och till och med Fallout Shelter. Alla dessa spel spelar särskilt bra på Chromebook, och ger dig mycket extra skärmutrymme för att se vad som händer.

Har du några favorit Android-spel för Chromebook? Låt oss veta i kommentarerna nedan.