6 bästa programvaran för gratis videostabilisering för Mac år 2020

Det fanns en tid och tid där det krävdes åtminstone någon form av yrkeserfarenhet att skapa videor, dokumentärer och dina egna filmer.

En examen var ett måste, och du måste definitivt ha åtminstone någon form av erfarenhet, inte bara med att filma video utan att använda olika videoredigerare och stabiliseringsprogram för att till och med få ett jobb.

Redaktörens val

För att stabilisera din skakiga video är det snabbaste och enklaste sättet med VideoProc. Programvaran minskar jitters genom översättning, rotation och beskärning.

MER INFORMATION

Men med hur tekniken har utvecklats har det aldrig varit lättare att filma videor, dokumentärer och filmer med en kamera eller din telefon.

Och program i dag som videoredigerare är extremt enkla för lekmannen att förstå, vilket gör att nästan vem som helst kan skapa sina egna videor, filmer och dokumentärer med väldigt lite befintlig expertis.

Naturligtvis har vi med ny teknik nya problem som vi också måste ta reda på. Till exempel kan GoPro skapa en ganska skakig video, så att du kan ta unika, natursköna bilder, men i ett format som inte är helt enkelt att titta på. Det är därför många videoredigerare idag innehåller inbyggd videostabiliseringsprogramvara.

Så om du följer med oss ​​nedan, kommer vi att visa dig de bästa gratis videoredigerare med videostabiliseringsprogramvara för Mac som du kan ladda ner idag. Låt oss komma igång, ska vi?

# 1 VideoProc

Kommer upp som det bästa valet i vår nedräkning, vi har VideoProc, den branschledande videoredigeraren - med videostabiliseringsprogramvara på slep - för Mac. Men det är inte bara tillgängligt för Mac, utan kan också laddas ner för Windows och har fortfarande många av samma funktioner.

VideoProc är en av våra favoriter eftersom det kan göra så mycket. Du hittar få videoredigerare där ute gillar det. För det första utvecklade VideoProc sitt program från grunden för att stödja lekmannen, personen som inte var eller inte känner till videoredigering och vanliga videoredigeringsmetoder.

Det gör VideoProc perfekt för alla som vill göra sin egen video, dokumentär, film och mer. Vare sig du är helt ny inom området videoredigering eller är en erfaren veteran i branschen, fungerar VideoProc bra för båda typerna av människor.

En av de unika sakerna med VideoProc är att den låter dig redigera 4K-video, annars känd som Ultra HD. Du redigerar inte bara 4K-video, utan får förmågan att kasta in olika specialeffekter, konvertera den till en mängd filformat och så mycket mer.

Det är värt att notera att VideoProc inte är en "gratis" videoredigerare. En livstidslicens kommer att få dig tillbaka nästan 80 $, även om de regelbundet kör rabatter som gör det mycket mer överkomligt.

Du kan kolla aktuella priser här; Du har dock också chansen att få programvaran gratis just nu. Det beror på att VideoProc kör en giveaway för att ge programmet och dess stabiliseringsprogramvara gratis, samt ange dig själv för en chans att vinna en GoPro Hero7 i svart eller silver.

Att få VideoProc utan kostnad är väldigt trevligt här, men det som kan vara ännu trevligare är chansen att vinna din egen GoPro Hero7. Om du inte känner till GoPro är det i huvudsak en actionkamera.

Det finns inte en hel del kameror där ute som låter dig fånga actionfoton medan du säger jetski genom en sjö, men GoPro tillåter dig att göra just det och så mycket mer! Du kan ta den kameran på alla exotiska äventyr du vill ha - även på en fyrhjulig lera genom dina favoritspår. På grund av sin hållbara och toppkonstruktion gör det möjligt för dig att tåla vatten och andra potentiella ansträngande skador.

Naturligtvis är ett av problemen med actionkameror att det inte finns någon stabilisering överhuvudtaget. Det är därför VideoProc faktiskt har stabiliseringsprogramvara i sin videoredigerare så att du kan sätta ihop en smidig actionvideo eller film som är ganska lätt att titta på utan att göra dina tittare rörliga. Detta är en av våra favoritfunktioner, eftersom det är en sak som du inte ofta ser i en videoredigerare.

Det är enkelt att använda det här verktyget i VideoProc. Du behöver bara öppna VideoProc och öppna din actionfilfil som du väljer. Sedan trycker du bara på knappen Verktygslåda och använder Deshake- funktionen för att jämna ut och stabilisera din video. När behandlingen är klar kan du exportera videon och sedan visa upp filmen till dina vänner.

Om du fortfarande inte är helt säker på hur du kan stabilisera video inom VideoProc, kan du titta på gratishandledning ovan som tar dig steg för steg genom processen.

Naturligtvis finns det mer i VideoProc än videostabilisering och specialeffekter. En cool funktion som VideoProc har, liksom många videoredigerare, är dess förmåga att klippa video. Detta är en så viktig del av att redigera videofilmer, vilket ger dig möjligheten att klippa bort de onödiga bitarna.

Inte bara det, utan kanske har du laddat ner en video från Internet där du vill bli av med reklam och sponsorer ur videon. VideoProcs skärverktyg låter dig göra just det. Läs om hur du använder det direkt från VideoProc här.

En annan cool funktion - möjligheten att dela video. Rå, oredigerade videofiler kan ta en galen plats på din Mac-maskin.

På grund av deras stora storlek är det bara inte lätt att flytta de extremt stora filerna från enhet till enhet - det tar så lång tid för dessa överföringar att hända, även med nuvarande USB-C-hastigheter. Det beror på att dessa filer bara är så stora . Det här problemet besväras när du har att göra med 4K-video med hög upplösning.

Som sagt, VideoProc har en lösning för det, och det ger dig möjligheten att dela upp video i bitar som är lättare att flytta runt. När du flyttar dem dit du behöver vara kan du alltid slå dem samman igen genom att använda VideoProc's matris med redigeringsverktyg. Läs om hur du delar upp video i bitar här.

VideoProc är lätt det bästa programmet som du kan plocka upp idag för videoredigering och videostabilisering, särskilt om du inte är ny inom videoredigering och actionkamera.

# 2 Lightworks Editor

Lightworks Editor ligger på andra plats på vår nedräkning. Lightworks Editor har funnits riktigt länge och användes i produktionen av några stora filmer - du har utan tvekan hört talas om The Wolf of Wall Street och Pulp Fiction tidigare. De använde båda Lightworks Editor i produktionen. Lightworks Editor har faktiskt funnits i tjugofem år.

Lightworks Editor är en mångsidig videoredigeringsplattform - du kan använda den på Mac, men den är också tillgänglig för nedladdning för Windows och olika Linux-distributioner också. Som sagt, oavsett vilken plattform du är på kommer Lightworks Editor att låta dig redigera video nästan var som helst.

Programmet har mycket att göra, och liknande VideoProc har det faktiskt ett mycket lättanvänt gränssnitt. Som sagt, kommer du att kunna använda det bra om du är ny inom videoredigeringsindustrin och du kan också använda den om du har erfarenhet också. Den är designad för båda typerna av människor, och även om den är ganska grundläggande, kan den också användas för professionell video - precis som The Wolf of Wall Street.

Nykomlingar till programmet kan få en uppfattning om vad programmet handlar om i videon ovan.

Lightworks, precis som VideoProc har några utmärkta funktioner för videoexport och filkonvertering. Om du har en fil som du vill ladda upp till YouTube eller Vimeo specifikt låter Lightworks Editors göra det direkt från programmet. När du är klar med att redigera din video och du är redo att exportera den kommer Lightworks att tillåta dig att exportera videor specifikt för dessa plattformar, och i alla olika upplösningstyper - oavsett om det är i Standard eller High Definition, upp till 4K eller Ultra HD.

Att vara videoredigerare har naturligtvis LightWorks samma traditionella funktioner som VideoProc har - till exempel använder den traditionella tidslinjemetoden, vilket gör det enkelt att klippa, klippa och dela ram för ram. Det finns ett antal speciella visuella och ljudeffekter som du också kan använda.

Du kan också använda Lightworks för att stabilisera programvaran, även om det inte kommer att göra nästan lika bra som jobbet som VideoProcs funktion "deshake".

Har du inte sålt på Lightworks Editor ännu? Tja - den goda nyheten är att du inte behöver investera en krona direkt. Du kan ladda ner den gratis med en 7-dagars licens, i huvudsak en rättegång. När den här varaktigheten är slut måste du registrera verktyget gratis. När du går vidare och registrerar det kan du använda det så mycket du vill och utan några kontanta förskott. Om du vill använda några av premiumfunktionerna och låsta funktionerna måste du dock betala för en uppgraderad licens. Prova Lightworks själv - se till att välja Mac-alternativet.

# 3 HitFilm Express

Hitfilm Express ligger på tredje plats i vår nedräkning. Om du inte säljs på VideoProc eller Lightworks Editor, är detta en utmärkt tredje plats. Hitfilm Express har professionella videoredigeringsfunktioner i ett program som inte kostar dig en krona.

Gratis, professionell videoredigeringsprogramvara? Vad?! Det är sinnessjukt! Det är dock sant - du kan ladda ner gratis på Mac eller Windows och ha professionell redigeringsprogram direkt till hands.

Här finns allt du någonsin skulle behöva för att skapa din hemvideo, dokumentär eller film. Det finns skärverktyg, ljud- och videofilter, lager och maskering, kompositionsalternativ och till och med grön skärmeffekter för att göra riktigt detaljerad redigering.

Så om Hitfilm Express är så bra, var i världen tjänar de dina pengar på? Vi släpper katten ur väskan - Hitfilm Express är inte helt gratis.

En stor majoritet av funktionerna är gratis i Hitfilm Express, men resten? Du måste betala för dem som det de kallar "tilläggspaket." Dessa paket sätter tillbaka plånboken på cirka $ 10 vardera. Det finns flera tillgängliga, men som exempel, om du betalar för bara en av dem, låses upp åtkomst till viktiga funktioner som färgkorrigering, exponeringsjustering, delad skärmmaskering och ytterligare filter.

Naturligtvis har Hitfilm Express en "nackdel" som du särskilt måste se upp för på Mac, och det är precis hur krävande det är på dina hårdvaruressurser. Om du planerar att göra lite lätt videoredigering - kanske lite klippning och trimning - borde du vara bra, men om du tittar på att göra något extremt detaljerat måste du se till att du uppfyller minsta specifikationer, men du borde verkligen överskrida dem.

En av orsakerna till att det är så krävande är på grund av Partikel Simulator, såväl som alla gröna skärmeffekter. Det finns bara så mycket att se upp för när det gäller alla enskilda objekt och pixlar, vilket kan vara mycket krävande. Här är ordet från Hitfilm själv:

"HitFilm's Particle Simulator är ett mycket kraftfullt verktyg som låter dig spela Gud. Skapa vädersystem, växa dina egna städer eller kalla svärmar av varelser - det är allt i HitFilm Express, från rutmönster och fraktalt vridna, ljudpåverkade 3D-former till kaotisk, fysikdriven simulering. "

Det är bara ett av områdena varför Hitfilm Express är så krävande - det finns bara så många objekt och pixlar att övervaka och återge. Ju mer du använder, desto mer krävande kommer det att bli på din Mac.

Så innan du börjar med Hitfilm Express, se till att du åtminstone uppfyller minsta specifikationer. För en Mac vill du åtminstone ha en i5 Intel Core-processor - eller en AMD-ekvivalent - 8 GB RAM och Intel HD Graphics 4000, men ett diskret grafikkort skulle vara bättre.

Men om du planerar att redigera 4K-video, vill du se till att du bara använder maskinvara i toppnivå - vi talar om en Intel Core i7-processor, helst mer än 8 GB RAM, och du behöver definitivt ett särskilt videokort. Den senaste versionen av macOS rekommenderas också för den smidigaste funktionen.

Du kan uppfylla minimikraven för grundläggande redigering, men om du gör något tungt lyft, kommer du definitivt att vilja se till att du har lite toppnivå hårdvara packad bort. Skaffa en kopia av programmet gratis här.

# 4 Filmora

Wondershares Filmora-programvara är ett annat utmärkt val. Liksom VideoProc byggdes detta från grunden så lätt att använda för lekmännen och kryddat veteran.

Som sagt, en av höjdpunkterna i Filmora är ganska lik VideoProc - det finns några utmärkta videostabiliseringsfunktioner i det som gör att du kan förvandla skakiga actionfilmer till ett smidigt klipp som inte kommer att orsaka rörelsesjuka för dina tittare.

Filmora gör det enkelt att jämna ut dina skakiga actionvideor, även om det kan ta några fler klick än VideoProc. Ändå är det lätt att åstadkomma. Först måste du öppna dina bilder i Filmora-mediebiblioteket. Därifrån kan du klicka på stabiliseringsfunktionen för att jämna ut din video.

Även om det är en av höjdfunktionerna här, är Filmora verkligen en fullfjädrad videoredigerare. Det finns massor av olika funktioner som hjälper dig att förvandla din ifrågasatta inspelade hemvideo till ett konstverk, något professionellt.

En av de coola sakerna med Filmora-videoredigeraren är att du kan exportera videor till vilket format du behöver. Behöver du titta på din video på mobil eller på Mac? Använd filformatet .MP4 för det. Behöver du använda det för Windows? .WMV skulle vara din bästa insats.

Precis som VideoProc har Wondershare Filmora ett antal funktioner för att bränna dina filmfiler till DVD också. Om du vill titta på din video, dokumentär eller film på storskärmen kan du använda Filmoras DVD-bränning för att se din film i alla DVD-spelare, Blu-Ray-spelare eller spelkonsoler.

Filmora - precis som VideoProc - har ett antal specialeffekter du kan använda också; men vi tror att VideoProc är lite enklare att använda, förutom att de faktiskt har fler alternativ. Filmora har faktiskt också gröna skärmeffekter - vilket gör att det liknar Hitfilm Express på detta sätt. Gröna skärmeffekter gör att du kan "skapa nya världar med komposition genom att klippa klipp och de gröna skärmeffekterna." Du andas liv i dina filmer på det här sättet.

Filmora erbjuder också direktöverföring . När du är klar med att redigera din film kan du använda Filmora för att automatiskt optimera och ladda upp din video till de flesta sociala medieplattformar där ute - vi pratar Facebook, Twitter och till och med något så gammalt som MySpace!

Vill du prova Filmora? De har en gratis version som du kan ta för en testkörning för dig själv, men om du gillar det, för att låsa upp alla premiumfunktioner, måste du köpa det för $ 70 på deras webbplats, även om de erbjuder ett års licens för billigare.

# 5 iMovie

Och slutligen har vi Apples egen iMovie-programvara. Om du har en Mac och en slags iOS-enhet, gör den sömlösa anslutningen mellan de två enheterna, och därmed iMovie själv, den här till en av de enklaste att använda videoredigerare där ute.

Liksom Filmora och VideoProc ger iMovie dig faktiskt möjligheten att förvandla din skakiga video till något professionellt. Du "förvandlar din film till magi", som Apple säger. De gör det verkligen enkelt att stabilisera video - i filmens tidslinje, klipp bara på klippet som du vill stabilisera, klicka sedan på Stabiliseringsknappen för att komma igång. Markera rutan som säger Stabilisera Shaky Video och sedan kan du justera mängden stabilisering du vill lägga till i klippet.

En av de coola sakerna med iMovie är att du kan börja redigera video på din iPad eller iPhone, och sedan gå och avsluta dina redigeringar på din Mac eller MacBook - det är så sömlöst.

Precis som VideoProc har iMovie ett antal specialeffekter som du kan lägga till i dina klipp och filmer också. Men det är inte så lika stort som det bibliotek som VideoProc har, men kommer att få dig förbi.

Helt sedan iPhone började stödja inspelningen av 4K-video uppgraderades iMovie så att användare kan redigera 4K-video. Dessutom finns det ett antal högtrycksfilter som du kan använda, krediter och animerade titlar som du kan lägga till genom mallar och till och med inbyggda musik och ljudeffekter som du kan lägga till i ditt klipp.

Det coola med iMovie är att du verkligen kan skapa din egen professionella film med den. iMovie har faktiskt en storyboard där du kan lägga ut idéer och till och med börja separera klipp och ramar så att du kan skapa en berättelse som är mest meningsfull för din publik.

Du kan ta tag i din kopia av iMovie för Mac här, eller för iPad och iPhone här.

# 6 Mercalli

Mercalli är en annan som fungerar riktigt bra för att stabilisera skakig video i en nypa. Med hjälp av Mercalli V4-videostabiliseringsmotor kan du förvandla dina skakiga GoPro-bilder - och innehåll från andra actionkameror - till smidiga, nästan filmliknande upplevelser.

Ovanpå videostabilisering får du många andra fantastiska funktioner - som automatisk CMOS-distorsionskorrigering på två nivåer, korrigering av rullande slutare och borttagning av fisheye-distorsion.

Mercalli gör det enkelt för även lekman - importera dina videofilmer till Mercalli, så kan du snabbt och enkelt analysera och manipulera bilder för att skapa bästa möjliga video.

Dom

Som ni kan se finns det många utmärkta videoredigerare med videostabiliseringsprogramvara för Mac där ute. Enkelt det bästa valet är VideoProc - det har de flesta tillgängliga funktioner, och efter omfattande tester tror vi att det kanske bara är det mest användarvänliga valet där ute. Om du är ny inom videoredigeringsscenen kan du verkligen inte gå fel med det.

Vilket videoredigeringsprogram planerar du att hämta? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan - vi vill gärna höra från dig!