6 bästa GoPro-videoredigeraren för Mac år 2020

GoPro-kameror - och liknande Action-kameror - är mycket roliga eftersom du kan fånga bilder som annars skulle bryta en vanlig DSLR-kamera eller smartphone. Du kan fånga unika trail shots och till och med fånga några söta vatten trick med GoPro. Att skapa en video med GoPro-bilder är emellertid inte alltid lätt när du vill klippa upp den till, till exempel, en höjdpunktsrulle.

Redaktörens val

Om du är ny inom videoredigeringsscenen är VideoProc faktiskt ditt bästa val. Eftersom det var designat för lekman bör du inte ha några problem att göra dina råa bilder till något som är vettigt ganska snabbt.

MER INFORMATION

Det är i allmänhet vad en videoredigerare är till för, men många videoredigerare har en ganska lärande kurva och kommer över som skrämmande. Det är därför vi kommer att visa er alla videoredigerare som fungerar bra för nybörjaren, för lekmannen.

Så följ med nedan, så visar vi dig de bästa GoPro-videoredigerarna för Mac, redaktörer som du kan hoppa rätt till utan redigeringsupplevelse alls.

GoPro-specifika videoredigerare

Det är värt att notera att du inte nödvändigtvis behöver en GoPro-specifik videoredigerare med bilderna som du spelar in på din GoPro - eller någon åtgärdskamera. Nästan alla videoredigerare där ute kan redigera och manipulera dina GoPro-bilder. Som sagt, det finns också videoredigerare som har GoPro-specifika funktioner, som att kunna ansluta dina inspelade bilder via WiFi.

Som sagt kommer vi först att presentera VideoProc:

VideoProc

Om du är ny i världen av videoredigering och klippning och klippning av bilder på något sätt som är vettigt för din video, kommer du definitivt att ta VideoProc för en snurr. VideoProc designades för lekman, den person som kanske inte är helt bekant med teknik. Normala videoredigeringsverktyg kan ta lite tid att plocka upp och behärska, men VideoProc kommer att få dig att skapa mästerverk på några minuter.

VideoProc är din traditionella videoredigerare, men den fungerar också som GoPro-videoredigerare. Det är utmärkt för bearbetning av GoPro-bilder. Massor av andra GoPro Studio-alternativ kan göra det, men där VideoProc sticker ut gör det sig lättillgängligt av lekmannen.

Den här programvaran har alla de verktyg som du kan förvänta dig av en videoredigerare - klipp ut, klipp, dela, slå samman, beskära, rotera, vända och till och med ramaxtraktion. Du kan tillämpa effekter, lägga till text- eller bildvattenmärken, importera undertexter, speed-up och till och med långsam nedspelningshastighet för att verkligen göra dina GoPro-bilder unika.

Och eftersom vi använder VideoProc för att redigera GoPro-bilder specifikt, är en av funktionerna som du kommer att älska mest att förmågan att stabilisera skakiga bilder och minska bakgrundsbrus, vilket alla är extremt vanliga i videokameratyp som GoPro. Det finns till och med funktioner för att korrigera eller fixa video och ljud som inte kan synkroniseras.

Som sagt, VideoProc har inte alla de professionella funktionerna här - du kommer säkert inte att använda det för saker som professionell filmredigering.

VideoProc har många grundläggande funktioner som gör det enkelt för lekmannen att använda, men det finns några mer avancerade verktyg också. Du kan använda programmet för att manipulera och redigera 4K-video, så att du kan redigera dem med olika bildhastigheter och från olika inspelningslägen - som från GoPro, DJI-drönare, iPhone och till och med dina professionella DSLR-kameror.

En av de största fördelarna med VideoProc är maskinvaruacceleration på nivå 3. Beroende på din processorkraft kan videoklipp normalt ta timmar att återge eller slutföra, men är faktiskt 5x snabbare än andra verktyg med det här aktiverat.

För det mesta är VideoProc ett utmärkt val för nybörjare; det saknar emellertid avancerade videoredigeringsfunktioner som du hittar i många GoPro-program för videoredigering på kommersiell nivå. Det är ett av de bästa sätten som nybörjare kan redigera sina egna GoPro-videor också.

GoPro Fusion Studio

VideoPro är en väl avrundad videoredigerare, men om du letar efter något som är specifikt för att redigera GoPro-bilder är Fusion Studio definitivt precis uppe i din gränd. Med GoPro Fusion Studio kan du ta dina vanliga GoPro-bilder och förvandla den till din egen hemmagjorda film, eller till en fantastisk höjdpunkt för dina äventyr på spåret eller på vattnet

Från GoPro själv har Fusion Studio en hel del snygga funktioner som kan förvandla dina Action Camera-bilder till något fantastiskt. Det finns lite av en inlärningskurva för det, men GoPro har en ganska grundläggande översikt över alla saker som den kan göra:

  • Sy enkelt och framför sfäriskt innehåll med hög upplösning
  • Ladda snabbt av innehåll direkt från Fusion eller en innehållsmapp
  • Justera färg med förinställningar eller finjustera manuellt
  • Förvandla dina bilder med Little Planet, Fisheye och andra effekter
  • Lägg till gimballiknande stabilisering som använder sensordata för att jämna ut alla dina bilder (perfekt för att stabilisera annars skakiga bilder)
  • Anpassa ljud med 360 surroundljud eller avancerad vindbrusreduktion

Du kan hämta Fusion Studio gratis på Mac eller Windows. Deras mjukvara kan även ansluta till några av Adobes videoredigeringsprodukter också.

Adobe Premiere Pro

Du kan inte nämna videoredigeraren utan att nämna Abobe Premiere Pro. När allt kommer omkring är Adobes program för videoredigering redan välkänd inom videoredigeringsutrymmet och används av experter inom underhållningsindustrin för att skapa fantastiska videor, skapa TV-program, filmer och mycket annat medieinnehåll. Mycket dåligt innehåll som du ser på den stora skärmen eller på TV görs ofta med Adobe Premiere Pro!

Adobe har ett förstklassigt rykte av en anledning - det har en massiv uppsättning kreativa verktyg som du kan skapa visuellt innehåll för TV, film och webben. Som sagt, för den genomsnittliga personen är verktygen faktiskt extremt komplexa, och så finns det en massiv inlärningskurva som följer med det. Du kommer att spendera massor av tid på att lära dig dessa verktyg och längre bemästra dem.

Det räcker med att säga att du inte kommer att få snabb videoredigering av detta; men det har sviten med verktyg du behöver för att skapa den bästa videon som du kan hitta i GoPro-bilder. Så om du har tid att lära dig kan Premiere Pro skapa ett fantastiskt innehåll.

Det har till och med funktioner för att stabilisera det, så att du kan skapa en smidig upplevelse för dina tittare. En av de coola sakerna med Adobe Premiere Pro är storyboarding-funktionerna - ett effektivt arbetsflöde gör att du kan polera ditt arbete utan att behöva lämna tidslinjen, som många verktyg.

Adobe Premiere Clip

Adobe Premiere Clip, precis som det låter, är den mobila versionen av Premiere Pro. Så om du är på språng och inte bryr dig om att inte ha den enorma sviten kreativa verktyg som Premiere Pro har, är detta ett utmärkt sätt att redigera video när du är på språng.

Vi bör nämna att mobilversionen är välden enklare för att skapa video också, och i princip ger dig tillgång till alla grunderna.

En av de coola sakerna med Adobe Premiere Clip är att den faktiskt också har skapat automatisk video - allt du behöver göra är att välja ett soundtrack och välja tempo. Med hjälp av AI kan Premiere Clip sedan ställa in dina bilder till takt för musiken på ett sätt som är vettigt för målet eller ämnet för videon.

Videoredigeringen är verkligen kraftfull på mobilen. Om du inte vill skapa video automatiskt med Premiere Clip kan du hoppa rätt in i videoredigeraren och börja dra och släppa klipp och foton i den ordning du vill, klippa ut de delar du inte vill och lägga till visuella polera med ljusjusteringar, övergångar och långsamma effekter.

FilmoraGO

En annan som du kan använda för att redigera dina GoPro-bilder är FilmoraGo. FilmoraGo fungerar mycket som de andra videoredigerarna, men har åtminstone en unik funktion som skiljer den från resten. Många "gratis" videoredigerare stämplar ett vattenstämpel eller sätter en tidsgräns på ditt klipp, men inte FilmoraGo.

FilmoraGo har faktiskt många samma funktioner som VideoProc gör, som att kunna lägga till musik och effekter. Du har alla klipp-, trim- och snabbare uppspelningsfunktioner också. Det finns många andra funktioner också, även om vi inte skulle kunna räkna dem alla här.

FilmoraGo har också en social aspekt. När du är klar med att skapa din video kan du enkelt dela med dina vänner på YouTube, Instagram, Facebook, WhatsApp och mer.

Antix

Därefter tittar vi på Antix-videoredigeraren. Den här är inte för Mac, men är för dem som behöver redigera och klippa bilder när du är på språng - precis på din iPhone eller iPad.

Antix har, till skillnad från andra videoredigerare, många funktioner som ansluts direkt till din GoPro. Anslut din GoPro upp till samma trådlösa nätverk som din iPhone, och sedan borde du kunna kontrollera och bläddra i din GoPro-kamera för att ladda ner klipp direkt i videoredigeraren.

Medan GoPro-funktionerna är superfina att ha, fungerar det bara på utvalda modeller. Det här är Hero4, Hero3 +, Hero3, Hero + LCD och Hero4 Session.

Förutom GoPro-funktionerna har Antix alla de grundläggande videoredigeringsfunktionerna som du kan förvänta dig av det - som trimning, vändning och omarrangering av videoklipp, import av flera klipp på en gång, lägg till slow motion och färgförbättrande filter, musikspår från Antix gratis bibliotek, en volymutjämnare för perfekt ljudbalans och mer.

Och naturligtvis, som du kan förvänta dig med en mobilapp som denna, finns det funktioner som låter dig dela din redigerade video direkt till sociala medier.

Dom

Det finns så många fler GoPro-videoredigerare än vad vi har nämnt just här. Dessa är dock definitivt några av de bästa som du kan ladda ner. Om du är ny inom videoredigeringsscenen är VideoProc faktiskt ditt bästa val. Eftersom det var designat för lekman bör du inte ha några problem att göra dina råa bilder till något som är vettigt ganska snabbt.

Har du en favorit GoPro-videoredigerare? Låt oss veta i kommentarerna nedan.