5 sätt att avblockera åtkomst till Facebook i skolan eller arbeta 2020

Det säger sig självt att Facebook har blivit vanvittigt populärt. De flesta i samhället har ett Facebook-konto, och ännu fler av oss kontrollerar eller uppdaterar våra Facebook-flöden flera gånger under dagen. Det kan ta mycket tid, så din skolan eller arbetsplatsen kan faktiskt blockera Facebook i deras nätverk. De tror genom att göra detta att de ökar produktiviteten på jobbet eller skolan, liksom att hålla farligt innehåll eller tal från deras nätverk. Tyvärr är det mer frustrerande än användbart för de flesta. Om du är en av de människor som vill gå mot spannmål och komma åt ditt Facebook-konto trots att det finns ett block på plats, har vi fem sätt att du enkelt kan spärra det.

Använd ett VPN

Det första sättet du kan avblockera Facebook i skolan eller på jobbet är genom att använda en VPN eller ett virtuellt privat nätverk. Genom att använda ett VPN dirigerar du all din Internet-trafik genom ett VPN, som sedan krypterar den informationen och visar den till din Internetleverantör som, ja, krypterad data. Din internetleverantör kan inte bryta igenom den krypteringen och se vilken typ av data det är. Som sagt, eftersom din internetleverantör inte kan identifiera vilken typ av data du använder, kan de inte blockera den typen av data. Så eftersom de inte kan se att du kommer åt Facebook kan de inte blockera åtkomsten till YouTube.

ProduktvarumärkenamnPris

ExpressVPNExpress VPNKontrollera pris

NordVPNNord VPNKontrollera pris

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Browser Extensions

Du kan också avblockera Facebook med hjälp av en webbläsarförlängning. En tillägg som är ganska populär för att avblockera Facebook och andra tjänster där ute är Hola-förlängningen. Genom att ladda ner och installera Hola-tillägget kan du avmarkera Facebook (och andra tjänster) när du är på jobbet. Det är en helt gratis tillägg som du kan ladda ner i din webbläsares respektive tilläggs- eller pluginbutiker. Det är värt att notera att användning av Hola-förlängningen kan vara typ av riskabelt, så länge anslutningsavmattningarna går. Det är gratis, men som alla, Hola måste tjäna pengar - så de tar din extra bandbredd och säljer dem. Detta kan orsaka anslutningsavmattningar och kopplingar, så om du börjar uppleva detta kanske du vill bli av med det för att ta bort problemet.

Skaffa det här: Hola

Tor Browser

Du kan också använda Tor-webbläsaren för att kringgå din institution eller arbetsplatsens block på Facebook eller andra tjänster. Tor-webbläsaren maskerar din IP-adress och låter dig surfa på webben med 100% anonymitet. En av de snygga sakerna med Tor-webbläsaren är att den är helt gratis - du kan gå till Tor-webbplatsen och ladda ner den utan att behöva betala några kontanter. Det är värt att notera att Tor ger dig tillgång till webbplatser som kan ifrågasättas, så när du använder Tor-webbläsaren, var extra försiktig på webbplatser du besöker, eftersom du mycket enkelt kan smitta din dator med skadlig programvara.

Skaffa det här: Tor

Proxy-webbplatser

Ett annat sätt att få åtkomst till Facebook är via proxysajter. Genom att använda en proxysida behöver du inte ladda ner någon mjukvara på din PC eller enhet för att komma åt Facebook och andra tjänster. Du kan besöka en proxy-webbplats i din favoritwebbläsare. Du kan gå till KProxy eller till och med Proxify, och sedan skriva in Facebook-adressen i inmatningsformuläret och öppna en ny flik i din webbläsare med din åtkomst till Facebook. Du kommer att kunna surfa på Facebook fritt, som om det inte ens var blockerat i första hand. Den enda nackdelen med proxysajter är att många av dem har massor av annonser som kan störa din upplevelse. Uppsidan är att Proxify är en betalt Proxy-webbplatstjänst, så att du inte kommer att uppleva annonser där.

HTTPS

Det är värt att notera att du eventuellt bara ändrar Facebook-adressen. Vissa institutioner har Facebook blockerat av http-adressen, till exempel "//facebook.com." Om du bara ändrar adressen till "//facebook.com" i adressfältet kan du få åtkomst till Facebook fritt. Detta fungerar inte alltid, men eftersom många platser som blockerar webbplatser som denna lägger till adresserna manuellt blockerar de inte alltid varje ändring av webbplatsadressen.

Dom

Så, vilken är den bästa metoden för att blockera Facebook? Vi rekommenderar att du använder ett VPN för att komma åt Facebook, eftersom de inte bara ger dig tillgång till censurerat eller blockerat innehåll, utan också ger dig ett extra lager av säkerhet för att surfa på 'nätet med. Som ett alternativ kan du använda en proxy-webbplats vara det näst bästa alternativet, eftersom du inte behöver ladda ner något till din dator för att komma åt Facebook på detta sätt.