5 mest säkra e-posttjänster år 2020

Traditionella e-posttjänster som Gmail eller Outlook är långt ifrån säkra och privata. De företag som driver dem tjänar pengar genom att sälja sina kunders användardata till olika tredje parter, och de samarbetar enkelt med brottsbekämpande myndigheter som CIA och NSA, och hjälper dem få åtkomst till krypterad kommunikation och bilagor. Lyckligtvis finns det e-posttjänster som undviker sådana metoder, som erbjuder ogenomtränglig säkerhet och integritet som du kan vara beroende av.

Är du inte säker på vad de är? Här är en handfull av de bästa alternativen som finns tillgängliga idag.

ProtonMail

ProtonMail grundades 2013 på CERNs forskningsanläggning av Dr. Andy Yen, Dr. Bart Butler, Jason Stockman och Wei Sun, och tjänsten har sedan dess etablerat sig som den mest populära leverantören av krypterad e-post från slutet till slut. ProtonMail har servrar belägna på två platser i Schweiz, och den använder en kombination av krypteringsprotokoll och symmetrisk krypteringsprotokoll för att kryptera användarnas e-postmeddelanden och annan användardata.

ProtonMail kan nås antingen med hjälp av webbläsaren eller direkt från sina mobilappar, som är tillgängliga både för iOS och Android. Oavsett hur du kommer åt ProtonMail, kommer du alltid att hälsas med ett modernt, optimerat användargränssnitt som gör att läsa, organisera och skicka krypterade e-postmeddelanden utan problem. ProtonMail är fullt optimerad för användning med alla andra e-posttjänster - även de som inte är säkra - så att du kan använda den som din primära e-posttjänst för alla dina e-postkommunikationsbehov.

Counter

CounterMail erbjuder en automatisk och transparent krypteringsmekanism med ett starkt krypteringsprotokoll som heter OpenPGP. Till skillnad från traditionella e-posttjänstleverantörer fungerar CounterMail på en disklös arkitektur, vilket förhindrar att CounterMail webbserver läcker IP-adresser till en hårddisk. Skulle någon någonsin stjäla en CounterMail-webbserver, skulle personen inte hitta någon användbar information.

CounterMail-servrar finns i Sverige, ett land med starka digitala sekretesslagar. Precis som ProtonMail kan CounterMail nås antingen via ett webbgränssnitt eller en mobilapp. Var bara inte förvånad över hur barebones CounterMails användargränssnitt är. Utvecklarna värderar helt klart funktion över form, vilket innebär att säkerheten för din e-postkommunikation är garanterad, men det betyder också att det kan vara lite svårare att använda tjänsten.

HUSHMAIL

Hushmail är en etablerad säker e-posttjänst för både personliga och professionella användare. Den stöder tvåstegsverifiering, Touch ID och flera konton, så att du kan vara både produktiv och säker på samma gång. Företaget bakom Hushmail, Hush Communications, grundades redan 1998 och de släppte den första versionen av Hushmail bara ett år senare. Hush Communications har sedan dess arbetat outtröttligt för att erbjuda ett sätt för individer och företag att enkelt kommunicera privat och säkert via Internet.

Hushmails iOS-app är tillgänglig för alla användare av Hushmail Premium eller Hushmail Business. Du kan använda den för att skicka och ta emot krypterad e-post med din befintliga Hushmail-e-postadress, få aviseringar när du får nya e-postmeddelanden, skydda åtkomst till dina konton med Touch ID, skicka e-post från dina e-postalias och lägga till upp till 10 kompatibla konton. Om du bara har ett vanligt Hushmail-konto kan du fortfarande komma åt din inkorg via webbgränssnittet.

Tutanota

Tutanota har sitt huvudkontor i Tyskland och har levererat krypterad e-post från slutet till 2011 sedan 2011 med en standardiserad hybridmetod som består av en symmetrisk och en asymmetrisk algoritm. Tutanota släppte sin källkod för offentlig granskning 2014 på GitHub, vilket har lett till ett antal förbättringar och bugfixar, vilket gjort sin utmärkta säkra e-posttjänst mer robust.

Tutanota erbjuder två olika konton: gratis och premium. Båda typerna är begränsade till 1 GB lagringsutrymme, men premiumkonton innehåller vissa ytterligare funktioner som gratis konton saknar, såsom anpassad domänstöd, inkorgsregler, e-postalias, anpassad logotyp och premiumstöd, bland andra. Oavsett vilken typ av konto du har kan du ladda ner och använda Tutanota-appen för att bekvämt skicka och ta emot krypterade e-postmeddelanden när du är på språng.

MsgSafe.io

MsgSafe är en kommande säker e-posttjänst som förlitar sig på 4096-bitars GPG- och S / MIME-krypteringsnycklar och certifikat för att säkerställa att ingen förutom dig kan läsa din kommunikation. Förutom e-post, stöder MsgSafe också säkra och privata ljud- och videotjänster, vilket gör det till ett utmärkt alternativ till FaceTime, Skype, Duo, Hangouts och liknande tjänster värd av företag som Apple, Microsoft och Google.

Eftersom MsgSafe fortfarande är väldigt ung, är dess mobilapp endast tillgänglig för en handfull testare. Fram tills det ändras kan du använda MsgSafe från alla moderna webbläsare och enkelt dra nytta av alla moderna funktioner som den har att erbjuda. Om du bara behöver upp till 1 GB lagringsutrymme och 25 dagliga utgående e-postmeddelanden behöver du inte betala något för att använda MsgSafe. Och om du vill ha mer, har MsgSafe tre årliga och månatliga planer för att tillgodose dina behov.

Dom

Som ni ser finns det en mängd olika tjänster som du kan använda för krypterad och säker post. Om du vill se till att ingen snuglar med dina e-postmeddelanden, borde dessa fem tjänster kunna hjälpa dig. De flesta av dessa är alla oberoende tjänster, så du behöver inte oroa dig för e-postmeddelanden som körs via tveksamma postservrar som Google.

Har du. favorit säker e-posttjänst? Låt oss veta i kommentarerna nedan.