5 coola Chromebook-tips och tricks som du inte kände

Chromebooks är inte ett nytt fenomen. Plattformen har dock vuxit massivt sedan den först lanserades. Det är viktigt att notera att Chromebooks marknadsförs som en livskraftig ersättning för MacBooks och PC: er, och i många fall gör de jobbet bra. Detta beror på att Chromebooks körs på molnet och varje operation är smörjig. Google gör dock några ändringar på plattformen med introduktionen av Android-applikationer till systemet. Detta kommer att göra långt för att säkerställa att användarupplevelsen förbättras på Chromebook.

Eftersom de flesta tjänster ännu inte har en app på Chromebook måste användare ibland lita på webbappar. Vi kommer att diskutera en handfull tips och tricks från Chromebook som du kanske inte har känt till tidigare. Detta ger dig en bättre förståelse för din Chromebook och hjälper dig att få ut det mesta.

Hur man använder Skype på en Chromebook

Medan Chromebook-enheter levereras med Hangouts som standard, kanske inte alla kontakter du har använder Hangouts. Detta är när appar som Skype är praktiska. Det finns dock ingen dedicerad Skype-app för Chromebook. Men tack och lov finns det också en lösning för detta. Du behöver helt enkelt gå över till webbläsaren och skriva in web.skype.com för att komma igång. Du blir ombedd att ange dina referenser och du kan fortsätta därifrån.

På grund av bristen på korrekta plugins kan Skype tyvärr inte fungera normalt i Chrome-webbläsaren. Du kommer att behöva Windows-plugins, som naturligtvis inte är kompatibla med Chromebook. Så som det ser ut kommer du bara att kunna använda textmeddelanden på Skype, utan stöd för röst- eller videosamtal. Detta är ett stort förbehåll, vilket kan göra det mer troligt för kunder att byta tillbaka till Hangouts. Det är dock bra att veta att du kan få någon form av Skype för att fungera på Chromebook, vilket annars inte var möjligt tidigare. Dessutom vill inte alla som använder Skype ringa video- eller röstsamtal. Se till att prova detta.

Hur du får gratis Google Drive Cloud Space upp till 100 GB på Chromebook

Google ger dig många fördelar för att helt enkelt köpa en Chromebook. Du kommer emellertid inte automatiskt att få belöningar för att köpa en Chromebook, och du måste kräva dina belöningar från en dedikerad Google-sida. För att komma igång, gå över till chromebook.com/goodies och kolla vilka godsaker du har i väntetid för dig. Du hälsas till några godbitar, inklusive gratis musik och filmer. Rulla ner till Google Drive så ser du att det finns 100 GB lagringsutrymme på Google Drive som väntar på dig. Klicka på ”Lös in erbjudande” för att få lagring. Lägg upp detta, du får en snabbmeddelande som ber dig tillåtelse att kontrollera Chromebook för kompatibilitet med det här nya erbjudandet. Klicka på ja, så ser du ett "Victory" -meddelande som antyder att du har lyckats lösa in 100 GB lagringsutrymme på Google Drive.

Kom ihåg att det kan ta en stund innan Google Drive reflekterar dessa förändringar på enheterna, så se till att hålla tålamod om du inte ser det direkt. 100 GB ledigt lagringsutrymme kan vara en gudstjänst för Chrome OS-enheter med tanke på att det inte kommer med mycket intern lagring till att börja med. Så om du nyligen har fått en Chromebook och blivit besviken över den interna lagringsenheten på enheten måste du lösa in din gratis lagring.

Hur man tar en skärmdump på Chromebook

Medan Chromebook förlitar sig mest på molnet för att utföra vissa uppgifter, kan du utföra vissa uppgifter som att ta en skärmdump med relativt enkelhet. För att ta en skärmdump, måste du i princip knacka på knappen med flera fönster på dem, oftast belägen på den övre delen av tangentbordet. Du måste hålla den här tangenten tillsammans med CTRL för att ta en skärmdump av skärmen.

På samma sätt kan du trycka på samma knapp + CTRL och Shift för att ta en delvis skärmdump av ditt fönster. Dessa kortkommandon kan vara till stor hjälp för kunder som är nya på Chrome OS-plattformen.

Hur man använder Dropbox på Chromebook

Du kan integrera din Dropbox-lagring med standardfilsystemet i Chrome OS. Detta kan uppnås genom att ladda ner en app från Chrome Web Store som heter "File System for Dropbox". Detta är dock inte officiellt godkänt av Dropbox, även om det fungerar sömlöst. När du har gett den nödvändiga behörigheter öppnar du appen och klickar på "Mount". Du måste nu ange dina Dropbox-referenser för att komma igång. Appen kommer att be om dina behörigheter, när du har beviljat dem alla hittar du din Dropbox-lagring på vänster sida av filhanteraren.

Så här ställer du in fjärrskrivbord på Chromebook

Att installera Chrome Remote Desktop är ganska enkelt på Chromebook. Med den här funktionen kan du ansluta vilken dator eller Mac som helst till din Chromebook och använda den sömlöst. Allt du behöver är en Chrome-webbläsare på alla involverade maskiner. Det är också obligatoriskt för alla webbläsare som har samma Google-konto för att den här funktionen ska fungera. När du väl har tänkt dessa förutsättningar är det en ganska enkel process.

Först måste du gå över till chrome.google.com/webstore på den PC eller Mac du vill ha fjärråtkomst. Här söker du efter Chrome Remote Desktop och lägger tillägget till webbläsaren. Det ger dig en snabb berättelse om de behörigheter den behöver, se till att klicka på "Lägg till". Nu ser du appen Remote Desktop på din startsida för Chrome. Klicka på den så ser du en snabbmeddelande som ber dig godkänna processen, klicka på "Fortsätt". Lägg upp detta, du kommer att flyttas till en annan sida som visar de behörigheter det kräver. Klicka på "Tillåt åtkomst" här.

Nu måste du helt enkelt knacka på "Komma igång" under avsnittet Mina datorer, som leder dig till en sida som hjälper dig att ställa in en unik PIN-kod för fjärrskrivbordet. Det är mycket enkelt att komma åt fjärrskrivbordet från din Chromebook efter det. Du måste helt enkelt starta Remote Desktop från applistan på Chromebook, välja "Fortsätt" och "Tillåt åtkomst" som du gjorde i stegen ovan. Du kommer nu att bli ombedd att ange den PIN-kod du genererade tidigare för att få åtkomst till din PC eller Mac på distans. Efter dessa steg kan du ansluta till din PC eller Mac som om du använde den framför dig. Den här funktionen är bra om du reser hemifrån och vill kontrollera vissa aspekter av din Mac eller PC.