5 bästa zip- och unzip-arkivappar för Android

Om du använder en Android-smartphone i stor utsträckning och överför skrymmande filer till och från din dator, kommer du att vara medveten om att lagring vanligtvis är ett problem när du flyttar genom stora filer. Det är här arkivering och komprimering kan vara praktiskt eftersom det låter dig paketera en handfull filer i en fil med en .rar- eller .7z-förlängning. Dessa filer kan också extraheras på din smartphone, även om du kanske behöver en app för det.

Det är vad vi kommer att diskutera idag. Du kanske är medveten om att en stor majoritet av filhanteringsapparna stöder arkivering och dekomprimering av rar-filer. Men om du vill ha en app som specifikt används för arkiveringsändamål. Tja, det finns en handfull sådana appar i Play Store och vi kommer att titta på fem av dem i dag. Dessa appar kan komma till nytta om du har mycket data att överföra regelbundet. Det kan också användas för att avmarkera standardfiler som du laddar ner online. Så utan att vänta längre, låt oss titta på fem av de bästa arkivapparna för zip och packa upp för Android.

5 bästa zip- och unzip-arkivappar för Android

ZArchiver Donera

Vi har pratat om ZArchiver i en tidigare artikel, och det här är en betald version, känd helt enkelt som ZArchiver Donate. Eftersom detta är betalt kommer det med en handfull andra funktioner som vi inte ser i gratisversionen. Du kan växla mellan två bakgrunder för appen, samtidigt som du får en förhandsgranskning av bilder medan du packar ut tillägg. Du kommer också att kunna redigera filerna i arkivet, vilket är en praktisk funktion. Listan över arkivförlängningar som stöds är 7z (7zip), zip, bzip2 (bz2), gzip (gz), XZ och tar. Men du kan dekomprimera arkivet i följande format - 7z (7zip), zip, rar, rar5, bzip2, gzip, XZ, iso, tar, arj, cab, lzh, lha, lzma, xar, tgz, tbz, Z, deb, rpm, zipx, mtz, chm, dmg, cpio, cramfs, img (fett, ntfs, ubf), wim, ecm, arc (freearc), lzip, vilket erbjuder ett stort urval av filtyper till användarna.

ZArchiver har funnits länge på Android, vilket gör detta till en ganska populär app totalt sett. Med tanke på vilken typ av funktioner som Pro-versionen erbjuder, tycker vi att det är en bättre satsning än gratisversionen. Vi rekommenderar dock användare att prova gratisversionen innan de får Pro-licens. Appen är kompatibel med ett brett utbud av Android-enheter.

RAR

Också känd som WinRAR för Android, den här arkiveringsappen är ganska välkänd i branschen. Logotypen påminner om den ikoniska winrar-logotypen, som har många minnen för äldre datornördar. Listan över tillägg som stöds av appen är dock begränsad. Du kan packa upp filer från RAR, ZIP, TAR, GZ, BZ2, XZ, 7z, ISO och ARJ-format, medan arkivering endast stöds i RAR- och ZIP-format. Appen kan även hantera lösenordsskyddade ZIP-filer, så du kan använda den här appen precis som du skulle använda ett standardarkiveringsprogram.

UI: n är dock ganska grundläggande, vilket kanske stör några användare. Men om du letar efter en no-frills-app som kan skapa arkiv och packa upp RAR-filer måste detta vara det. Det är inte för prickigt för en modern app, men får fortfarande jobbet gjort. Appen är gratis att ladda ner, även om det finns annonser och köp i appen. Du kan stänga av annonserna genom att göra ett köp i appen i appen. När det gäller funktioner ombord och prestanda är RAR en bra app att ha. Den är kompatibel med enheter som kör Android 4.0.3 och senare.

7Zipper

Som namnet antyder är detta utformat för att arkivera och extrahera 7Zip-filändelser. Förutom 7Zip kan 7Zipper också packa upp zip, alz, ägg, tjära, tar.gz, tar.bz2, gz, bz2, rar, jar, 7z, lzh och låter dig skapa zip, 7z och jar arkiv. Appen låter dig också se innehållet i arkivet. Du kan öppna stora text- och bildfiler tack vare den inbyggda bild- och textvisaren. Du kan också ändra arkiv som du vill och därigenom få mer kontroll i dina händer.

Om du vill rensa upp alla röra från din telefon kan du använda flervalsfunktionen och välja så många mappar och filer som du vill ta bort, byta namn på eller flytta dem till en annan plats helt. Denna app är också ganska gammal, och du kommer att kräva en Android-smartphone eller surfplatta med Android 3.0 eller högre. Med tanke på sin tid i Play Store har appen redan laddats ner 50 miljoner gånger. Du kan få appen gratis även om det finns annonser ombord. Det är konstigt att det inte finns några köp i appen för att bli av med annonserna för gott.

ALZip

Den här appen är en hybrid mellan en arkiverare och en filhanterare, och erbjuder det bästa från båda världar. Det kan extrahera zip, rar, 7z, ägg, alz, tjära, tbz, tbz2, tgz, lzh, burk, gz, bz, bz2, lha-filer och delat arkiv med filformat alz, ägg och rar samtidigt som du arkiverar innehållet i zip-, ägg- och alz-format. Det är uppenbart att filformaten för arkivering av dina filer inte är så olika, men eftersom de flesta använder zip ändå tror vi inte att det här kommer att vara ett enormt problem för användarna. En av de många intuitiva funktionerna ombord är förmågan att dra och släppa filer till mappar. Denna funktion fungerar utan tvekan bättre på telefoner med större skärmar eller surfplattor.

Om du inte är nöjd med appens bakgrundsbild kan du välja din egen favoritbild från ditt galleri. Detta är kanske den enda appen som erbjuder ett så stort utbud av anpassningsalternativ. ALZip är en gratis nedladdning, även om den innehåller annonser. Appen är kompatibel med smartphones och surfplattor som kör Android 4.0 och senare.

AndroZip

Det här är en lite äldre app på den här listan här, även om det inte förändrar det faktum att det är en anständig app. AndroZip låter dig skapa och ändra arkivfiler. Utdragning eller packning av befintliga arkiv stöds också. En dedikerad app-backupfunktion garanterar att ditt innehåll är säkert när du byter till en annan enhet. Du kan använda avancerade sökfunktioner för att hitta dina media, dokument och andra filer. Utvecklaren nämner att appen fungerar precis som en arkiveringsapp skulle fungera på en dator. Det bästa här är att appen även kan stödja krypterade ZIP-filformat som inte ofta fungerar på konventionella arkiveringsappar. Du kan till och med installera apk-filer med den här appen. Pro-versionen av appen sätter dig tillbaka med $ 1, 49, vilket inte är mycket med tanke på vad den ger till bordet.