5 bästa VoIP-tjänsten för hemmet

Vi lever i en tid av samarbete där kommunikation är ett måste. Det finns många kommunikationsenheter som hjälper oss att uppnå det, men VoIP är den mest föredragna bland dem alla.

Voice over Internet Protocol är ett mycket flexibelt system som konverterar röst från din enhet till signaler som reser över internet till den person du pratar med och vice versa. Detta system gör att du enkelt kan ringa långa avstånd och videosamtal till låga priser.

VoIP är den stigande trenden i samhället, och många företag ser till att du får den kvalitetsservice du behöver. Återförsäljarna tillhandahåller all slags hårdvara och mjukvara som gör att Internet-samtalet är ett gynnsamt val för alla.

Här är en lista över de 5 bästa VoIP-tjänsterna som du kan få för ditt hem år 2020.

Google Voice VoIP-applikation

Om du har enkel åtkomst till Internet och ett Gmail-konto är denna VoIP-applikation det bästa valet för dig.

Det kan ringa PC-till-PC-samtal och från PC till mobilsamtal utan problem. Du måste bara logga in eller registrera dig för ett Google-konto och acceptera alla villkor. Google kommer att ge dig alternativ för nummer beroende på din plats, och sedan efter några steg är du redo att ringa.

Programvaran kommer med många andra avancerade funktioner som vidarekoppling, röstbrevlåda, enkel kontaktsynkronisering och många fler. Du kan också använda Google-röst för konferenssamtal och SMS.

Dessutom är det mycket enkelt att ringa med Google-röst. Du måste bara logga in på Google Voice från din webbläsare, klicka på knappen "Ring ett samtal" och välj sedan kontakten för att ringa. Vidare kan du också installera ett plugin-till-videochat eller ett hangout-plug-in för att ringa, PC till telefonsamtal.

Denna app är tillgänglig för alla plattformar från Android till iPhone.

Pros

 • Ingen hårdvara behövs
 • Gratis inskrivning
 • Gratis ljud- och videosamtal

Nackdelar

 • Kopplar automatiskt bort efter 3 timmar

Ladda ner för iOS, Android och Web

Skype VoIP-applikation

Skype är en virtuell telefonsystemapplikation som låter dig ringa samtal från datorer och mobila enheter.

Det erbjuder app-till-apptjänst gratis och kostar endast $ 2, 99 per månad för obegränsat samtal till fasttelefoner och mobiltelefoner. Vidare ger denna programvara dig också flexibiliteten att välja ett lokalt nummer från något av de 24 länderna.

Det är populärt på grund av sitt enkla gränssnitt och enkla att använda tjänster. Den använder egna codecs som säkerställer ljud- och videokvalitet av hög kvalitet. Det stöder också konferenssamtal för upp till 10 personer i taget.

Kvaliteten beror emellertid på din nätverksanslutning, det finns vissa chanser att röststörningar och ramfall faller i vissa fall.

Dessutom har Skype också stöd för textning, videomeddelanden, emojis och mycket mer saker. Du kan använda dess gratistjänst genom enkel registrering på sin officiella webbplats. Du kan också använda Hotmail, outlook och Facebook-id för att logga in.

Pros

 • Obegränsat antal minuter
 • Högkvalitets videosamtal
 • Enkelt gränssnitt
 • Fungerar i bakgrunden

Nackdelar

 • Ingen nödsamtalstjänst

Ladda ner för iOS, Android, Windows / Mac / Linux och webben

Whatsapp VoIP-tjänster

Under de senaste åren har WhatsApp tagit sig till de flesta smartphones.

Appen kan köras på alla typer av nätverk, vare sig det är 3G, 4G eller Wi-Fi. Mer intressant är att det har ett enkelt gränssnitt och direktuppringningssupport. Appen kan ringa både video- och ljudsamtal till alla delar av världen utan att konsumera din vanliga samtalstid.

Whatsapp har heltäckande krypteringsteknik som säkerställer skydd mot datastöld. Dessutom behöver den ingen speciell registrering eller registrering; det använder ditt vanliga telefonnummer som identifierare. Applikationen kan också interagera direkt med din kontaktlista och använda dem direkt från den befintliga posten.

Det är mestadels kompatibelt med alla smarttelefonens operativsystem och surfningssystem, från Android till webben. Dessutom ger appen omedelbar delning av filer, multimedia, texter, klistermärke och mycket mer.

Pros

 • Synkronisera kontakt från befintlig lista
 • Plats är aldrig ett problem
 • Enkelt gränssnitt

Nackdelar

 • Obligatoriskt telefonnummer
 • App till app-tjänst

Ladda ner för iOS, Android, Windows, Mac och Web

Vonage VoIP-tjänster

Vonage är den mest erkända tjänsteleverantören för VoIP-hårdvara och anslutningar.

De har en track record för att betjäna mycket pålitliga och kvalitetssamtal. Företaget är också det mest innovativa VoIP-leverantörsföretaget. Vonage kan förse dig med ATA-kablar, telefoner och alla andra tillbehör som behövs för VoIP-installationen.

De adaptrar som de tillhandahåller är också mycket budgetvänliga. De kostar bara $ 40 och återbetalas helt om de returneras utan skada.

Överlägset är Vonage inte det billigaste företaget, men det är heller inte det dyraste. Dessutom är samtalskvaliteten de tillhandahåller värt vartenda öre du betalar dem.

Vidare kan du använda en 14-dagars rättegång innan du fattar det slutliga beslutet.

Pros

 • Enkel installation
 • Tydlig samtalskvalitet

Nackdelar

 • Relativt dyra

Bred rösttjänster

Om du behöver en VoIP-anslutning för många internationella samtal, är bred röst bara saken för dig.

Företaget har en avancerad teknikinstallation som säkerställer heltidstjänster med minimala uppdelningsperioder. Dessutom har de antagit BYOD- eller “Bring Your Own Device” -schema som låter dig välja din enhet. Telefonen bör dock ha SIP-funktioner för det här jobbet.

Anmälningsavgiften för Broad Voice startar från 5, 95 dollar per månad, och den har också 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. De har vidare anpassade planer som gör det bekvämt att ringa utanför och inuti USA.

Pros

 • Mobil och stationär app tillgänglig
 • Selektiv samtal dirigering och blockering

Nackdelar

 • Klagar om kundtjänster

Sammanfattning

Internet-baserad VoIP finns i två former hårdvarubaserade och mjukvarubaserade. De hårdvarubaserade tjänsterna har ett permanent telefonnummer och behöver en ATA-kabel för anslutning. Medan programvarubaserade tjänster kräver att du installerar en applikation på din internetaktiverade enhet.

Denna lista visar det bästa alternativet för båda kategorierna.

Så nu är valet helt upp till dig. Bestäm VoIP som passar dina behov och kopplas aldrig bort från din kontakt.