5 Bästa visitkort-skannerapp för Android

Visitkort är grundpelaren i vardagen. Dessa praktiska kort kan innehålla all information inklusive telefonnummer, e-postadresser etc., naturligtvis tillsammans med namnet. Men med media som nu blir alltmer digitala kan det vara ganska svårt att spara varje nummer och e-post som du ser på ditt kort. Försvunnit är dagarna med att ange detaljer manuellt på din telefon tack vare skanningsappar för visitkort som finns tillgängliga i överflöd där ute. Dessa appar skannar alla detaljer med din telefonkamera och identifierar automatiskt de tecken och nummer som nämns där.

Dessa appar använder OCR-teknik, annars känd som Optical Character Recognition, vilket gör det enkelt att skanna dokument såväl som visitkort för nummer och andra relevanta detaljer. Det finns massor av appar där ute och vi kommer att prata om några av dem i vår artikel idag. Så låt oss ta en titt.

5 Bästa visitkort-skannerapp för Android

CamCard

Denna app kommer med en omfattande funktionsuppsättning som gör den till en av de favoritskanningsappar som skannar där ute. Det har ett användarvänligt gränssnitt som gör att du enkelt kan navigera till alla funktioner. Det främsta jobbet är att skanna visitkort och automatiskt ange informationen i telefonboken, och CamCard gör det jobbet utmärkt. Det kommer också med bulkskanningsfunktioner om du vill spara flera kontakter samtidigt. Tack vare molnsynkronisering kan användaren av appen hitta alla detaljer på olika enheter utan att behöva synkronisera informationen manuellt.

Det finns ett sekretessskanningsläge inbyggt i appen, så att du kan auktorisera din sekreterare att spara alla kontakter från visitkort. Om en kontakt på ett visitkort som du skannade slutar fungera i det företag som nämns på kortet och i ett nyare företag, kommer appen automatiskt att hålla reda på det. När det gäller funktioner och bekvämlighet är CamCard en av de bästa apparna där ute. En bra app kommer dock inte gratis. Det är för närvarande prissatt till $ 0, 99 i Google Play Store. Det finns inga annonser på den här appen men det finns köp i appen för ytterligare funktioner.

ScanBizCards Lite

Detta är en app som kan synkronisera direkt med Customer Relationship Management eller CRM-system, vilket gör det möjligt för företag att lagra information om sina kunder för support efter försäljning. Det kommer med stöd för CRM-system som SalesForce och SugarCRM, som är några av de populära namnen som går runt i branschen. Den riktar sig främst till företagskunder, även om appen också kan fungera bra för enskilda användare. Appen erbjuder obegränsad skanning av visitkort, vilket gör den till ett praktiskt verktyg för stora företag.

Medan automatisk igenkänning är nyckeln här, kan användare också skicka filer för manuell transkription. Två manuella transkriptioner levereras med premiumversionen och användare kan köpa mer med ett köp i appen. Appen har också stöd för dubbelsidiga visitkort. När ett visitkort har skannats kan det sparas som en ny kontakt eller läggas till en befintlig kontakt på din telefon eller surfplatta. Data synkroniseras mellan enheter, så det är inte ett enormt problem för enskilda användare. Detta är Lite-versionen av appen, som är gratis att ladda ner men kommer med köp i appen. Det finns dock inga annonser.

Microsoft Office-objektiv

Microsoft är inte främling för produktivitetsbaserade appar. Företagets Office Lens-applikation gör att du sparar visitkort till en vind. Det kommer med en handfull funktioner förutom att bara skanna, vilket gör detta till en mer än kapabel företagslösning för alla. Eftersom skanning inte är särskilt begränsad till visitkort kan Office Lens skanna i stort sett vad som helst, inklusive dokument och andra papper.

Det saknar emellertid några av de andra funktionerna som konkurrerande erbjudanden erbjuder. Funktioner som manuell transkription saknas här, även om automatisk igenkänning fungerar ganska smidigt i appen. Office Lens har ett dedikerat visitkortläge om det är allt du letar efter. Du kan spara informationen på ditt system eller ha dem i molnet med Microsoft OneNote. Det bästa av allt är att appen är helt gratis att ladda ner och har inga annonser eller köp i appen.

Visitkortläsare av ABBYY

Även om det finns flera utmanare till toppkronan, är Business Card Reader av ABBYY högt rankad av experter som den bästa appen där ute. Det kan skanna och lagra visitkortsinformation på dina enheter på upp till 25 språk, vilket gör det till ett extremt funktionellt erbjudande. Dessutom medger den prisbelönta OCR-tekniken exakt noggrannhet när man känner igen lite detaljer på ett visitkort. Det kan också på ett smart sätt upptäcka kanterna på ett visitkort och ta bort det i enlighet därmed och på så sätt hjälpa dig att hålla ett professionellt visitkort.

Data här säkerhetskopieras via din smartphone, surfplatta och PC så att du har många olika alternativ för att synkronisera dina data. En gång skannade kontakter kan delas över plattformar inklusive via e-post i JPEG eller som en standard VCard-fil. Appen levereras gratis men med annonser och köp i appen. Vi rekommenderar starkt att du får den betalda licensen för den typ av funktioner som den erbjuder. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.0.3 och senare.

CardHQ

Vi sparar det bästa för det senaste här, eftersom CardHQ är ett erbjudande som kommer med massor av funktioner men inte ber om en enda krona från kunderna. Visitkort skannas in så snabbt som 3 sekunder, vilket gör detta till ett praktiskt verktyg för både företag och privatpersoner. Användare kan skanna ett obegränsat antal visitkort med denna app, vilket är en annan stor bonus. När du har skannat en kontakt på din enhet kan du enkelt dela den via sociala medieplattformar inklusive WhatsApp, Twitter, E-post etc.

Det kommer med stöd för flera språk, med möjligheten att skanna flera visitkort samtidigt. Automatisk igenkänning fungerar ganska smidigt och användare bör inte stöta på några problem med avseende på prestanda. Du kommer att kräva en smartphone eller surfplatta som kör Android 4.1 eller högre för att använda den här appen.