5 bästa vattentäta telefon 2020

En enda droppe vatten kan förstöra de flesta moderna elektroniska enheter. Kunder hatar detta och tillverkar så mycket som möjligt för att hålla fukt borta genom att göra deras prylar vattentäta. Med ankomsten av USB Type-C-kontakten, som i sig är designad med vattentätning i åtanke, kommer fler smartphones än någonsin med IP67- eller IP68-vattentät klassificering. Men vad betyder egentligen dessa betyg, och vad är några av de bästa vattentäta smartphones som du kan köpa 2017? Fortsätt läsa för att hitta svaren på dessa frågor.

bästa vattentäta telefon 2017

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

CaterpillarCaterpillar CAT S60 robust vattentät smartphone429, 99

SamsungSamsung Galaxy S7 Edge344, 98

SonySony Xperia XZ244, 99

JotoUniversal vattentätt Smartphone-fodral6, 49

Initialismens IP står för Ingress Protection. Denna industristandard används för att specificera skyddet mot fasta föremål och den andra mot vätskor i kapslingar runt elektronisk utrustning.

Det första numret efter IP anger skydd mot fasta föremål och damm. Det lägsta antalet en enhet kan få är 0, vilket betyder inget skydd alls. Det högsta antalet är 6 och det garanterar fullständigt skydd mot damm.

Det andra numret anger nivån på skyddet mot fukt och vatten. 1 är den lägsta skyddsnivån, tillräcklig endast för att hålla vertikalt fallande droppar vatten borta från de känsliga elektroniska komponenterna inuti höljet. I motsatt ände av spektrumet är numret 8, vilket gör anordningen lämplig för kontinuerlig nedsänkning i vatten under förhållanden som ska specificeras av tillverkaren, vanligtvis upp till 3 meter. Ett steg nedan är den sjunde nivån av vätskeinträngningsskydd, vilket gör det möjligt för enheten att nedsänkas upp till 1 meter under vatten i cirka 30 minuter.

Tillverkarna betygsätter ofta sina enheter som IPX7 eller IPX8. Kunder gör ofta felaktigt föreställningar av detta som inget skydd alls, medan det i själva verket bara betyder att enheter med dessa klassificeringar inte formellt har klassificerats när det gäller inlopp av fasta partiklar. De flesta smartphones med IPX7- eller IPX8-betyg skulle lätt få det högsta fasta partikelskyddsgraden på 6, vilket gör dem helt dammtäta.

Alla hängivna läsare på vår webbplats kommer säkert att veta att vi älskar Galaxy S7 Edge. Med denna underbara smartphone har Samsung skjutit kuvertet med Android-smarttelefondesign och funktionalitet.

Under huven är Galaxy S7 Edge en flaggskeppssmartphone genom och igenom. Den har Samsungs egna Exynos 8890 Octa-chipset och 4 GB minne, 5, 5 ”Super AMOLED kapacitiv pekskärm med en upplösning på 1440 x 2560 pixlar, 12 MP bakkamerasensor med optisk bildstabilisering och 4K-video, samt 3600mAh-batteri.

Men tvinga dig själv att ta hänsyn till specifikationerna, så upptäcker du en annan sida av S7 Edge, en som älskar äventyr och spänning. Smarttelefonen är IP68 vattentät, och den kan även användas som selfie-kamera under vattnet (se detta exempel på bilder). Det medföljande Micro SD-kortspåret låter dig utöka lagringsutrymmet, så att du kan spara fler HD-inspelningar och högupplösta bilder.

Hittills är LG G6 den överlägset hetaste smarttelefonen 2017. G6 har sexiga böjda skärmhörn som inte bara ser underbara ut, utan de gör också skärmen mer motståndskraftig mot skador från hörndroppar. I stället för att försöka hitta på till synes revolutionerande funktioner som vanligtvis inte går någonstans, fokuserade LG på grunderna, och vi är glada över att de gjorde det. Designen är diskret men väldigt tilltalande.

Smarttelefonen har en 5, 7 ”4K-skärm med en ovanlig aspekt av 18: 9, som kommer att behaga eller fans av tung multitasking eftersom den låter dig placera två appar ovanpå varandra. Skärm-till-kropp-förhållandet är 80%, och hårdvaraspecifikationerna är på samma sätt imponerande. Det finns Snapdragon 821-processor och 4 GB RAM, 32 GB lagring, en 5 MP-selfie-kamera med 100-graders synfält och två 13 MP-kameror på baksidan. G6 är IP68 vattentät, så du kan njuta av dess underbara kurvor även under vatten eller i duschen.

Vi har redan nämnt Cat S60 som den bästa robusta Android-smarttelefonen i en av våra tidigare artiklar, och den förtjänar att nämnas igen här för sitt utmärkta damm- och vattenskydd. Det är visserligen inte en av de vackraste smartphonesna på marknaden, men om du är ute efter en hållbar smartphone med en infraröd kamera ser det förmodligen inte ut för dig.

S60 använder MSX-teknologin exklusiv för FLIR, världens största kommersiella företag som specialiserat sig på design och produktion av termiska avbildningskameror, så att du kan fånga delbara klara termiska bilder, video och till och med tidsinställda bilder.

Smarttelefonen har testats noggrant för att överleva djup på upp till 5 meter under 60 minuter med Cat's unika Lockdown Switch. Det robusta fodralet är dropptätt till 1, 8 m, och Gorilla Glass 4-skyddad skärm kan säkert överleva även utan en av de fula plastskyddskåporna som så många berörda ägare av lyxsmartphones slutar köpa.

Xperia XZ kan enkelt ha den bästa kameran för alla IP68-certifierade smartphones. Sony-enheter har alltid varit kända för sina utmärkta videokodnings- och bildtagningsmöjligheter, men XZ tar dem till en helt annan nivå. Med en helt ny RGBC-infraröd sensor som skiljer naturligt och lysrör / LED-ljus för att säkerställa den mest exakta färgåtergivningen tillsammans med lasers autofokusgivare som beräknar avståndet till motivet och fokuserar på det med snabba snabba hastigheter för oskärpa-mindre bilder, Sony Xperia XZ är en dröm för alla fans av mobilfotografering.

Utöver den fantastiska kameran har Xperia XZ en smidig 5, 2 ”Full HD 2, 5D Corning G-glasskärm, Qualcomm Snapdragon 820-chipset, 3 GB minne och 32 GB internt lagringsutrymme. Du kan utöka lagringsutrymmet med upp till 256 GB micro SD-kort, och smarttelefonen håller bekvämt en hel dag tack vare 2900mAh-batteriet och närvaron av USB-typ C-laddningsteknologi.

Sist men inte minst, istället för att betala massor av pengar för en ny, vattentät smartphone kan du bara spendera några dollar på ett universellt vattentätt smarttelefonfodral. Den här från JOTO är kompatibel med alla smartphones upp till 6 ”, och den kommer att hålla din enhet skyddad mot vatten, damm, snö och till och med djup nedsläpp.

bästa vattentäta telefon 2017

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

CaterpillarCaterpillar CAT S60 robust vattentät smartphone429, 99

SamsungSamsung Galaxy S7 Edge344, 98

SonySony Xperia XZ244, 99

JotoUniversal vattentätt Smartphone-fodral6, 49