5 bästa telefoner som körs på Qualcomm Snapdragon 835-processor

Snapdragon 835-chipset, som är utvecklat i samarbete med Samsung, är den första SoC (System on Chip) byggd med 10nm FinFET-processen. Det tillkännagavs först av Qualcomm vid CES 2017, och hela mobilbranschen förväntar sig att det ska vara nästa mål för mobilprestanda.

Google Pixel 2 vs Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixel259, 99

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris

Enligt Qualcomm borde Snapdragon 835 ge 25 procent snabbare grafikåtergivning, 60 gånger fler skärmfärger jämfört med tidigare generationer, utmärkt krafteffektivitet, högsta nedladdningshastigheter upp till en Gigabit per sekund, fotografering av upp till 32 MP med noll slutartid, naturtro VR- och AR-upplevelser och många andra spännande funktioner. Snapdragon 835-telefoner gör också de bästa dubbla simtelefonerna, eftersom den bästa processorn på planeten har DSL-kapaciteten (Multi Sim LTE dual sim dual standby).

De flesta smarttelefontillverkare har ännu inte släppt sina nya flaggskeppssmartphones med den nya chipseten, men det finns redan några enheter att välja mellan, liksom några som borde vara tillgängliga mycket snart.

Med tanke på att Samsung har spelat en viktig roll i utvecklingen av Snapdragon 835, borde det inte vara någon överraskning att de är den första smarttelefontillverkaren som utnyttjar den. Galaxy S8 och S8 Plus är banbrytande flaggskeppsanordningar avsedda att läka Samsungs skadade rykte.

Borta är hemknappen för signatur. Hela framsidan av Galaxy S8 och S8 Plus är upptagen av den vackra böjda skärmen, som mäter 5, 8 tum när det gäller S8 och 6, 2 tum för S8 Plus. Båda modellerna har samma upplösning på 1440 x 2960 pixlar. De delar också samma hårdvaruspecifikationer förutom batteriet. Den mindre av de två smartphones levereras bara med ett 3000mAh-batteri, medan den större kommer med ett mer omfattande 3500mAh-batteri.

De nya Galaxy-smartphonesna har Samsungs AI röststyrda personliga assistent, Bixby. Precis som Google Assistant eller Apples Siri kan Bixby förstå samtal, svara på frågor och kontrollera olika smartphone-funktioner och appar. Både Galaxy S8 och S8 Plus är utformade för att fungera med Samsungs Gear 360-kamera och Gear VR-headset.

Tänk bara på att Galaxy S8 och S8 Plus också levereras med Exynos 8895 Octa, men inte i USA. Med andra ord, om du håller dig med den officiella amerikanska distributionen, är du garanterad att hamna med Snapdragon 835-chipset.

Samtidigt som alla ögon är på Samsung, är det Sony som har släppt den som hittills är den mest progressiva smarttelefonen i år. Xperia-serien hade sin rättvisa andel av upp och ner, men när vi tittar på XZ Premium skulle vi aldrig föreställa oss att företaget någonsin har släppt en underhållande smartphone.

XZ Premium är en lyxig 5, 4 tum stor smartphone med 4K-upplösning och stöd för HDR10, vilket placerar den i samma liga som Sonys Bravia-tv-apparater, som är mycket kända för sin stjärnbildskvalitet.

Trots sin eleganta yttre är denna vackra smartphone inte rädd för elementen. Corning Gorilla Glass 5-skyddad skärm motstår repor och bucklor, och glas- och metallkroppen är IP68-certifierad, vilket innebär att den är helt skyddad mot damm, och den är vattentät i upp till 5 fot vatten i upp till 30 minuter.

Snapdragon 835 är parat med Adreno 540 GPU och 4 GB minne. 3230mAh-batteriet ska hålla en hel dag. Om det inte är den snabba laddningstekniken Quick Charge 3.0 och ett USB-typ 3.1 C-vändbart kontakt är där för att rädda dagen.

Även om rykten fortfarande rör utgivningen av Xiaomi Mi 6, har vi tillräckligt med information för att måla en ganska fullständig bild av hur smarttelefonen kommer att se ut. Det verkar som om Xiaomi kommer att använda en polerad rostfritt stålkonstruktion med en böjd glaspanel för att understryka det faktum att Mi 6 är deras flaggskeppssmartphone. Flera återgivningar av smarttelefonen föreslår att den kommer att finnas i blått, silver, guld och svart.

Xiaomi gillar att hålla sin premiumsmartphone något mindre jämfört med några av de billigare enheterna de släpper. Xiaomi Mi 6 kommer troligen att ha en 5, 15-tums skärm med Full HD-upplösning, vilket vi anser vara mer än tillräckligt, trots att flera smarttelefontillverkare hävdar exakt motsatsen.

Vad du inte får med Mi 6 är vattentät. Istället sägs smarttelefonen bara vara stänkbeständig. Den baksida av detta är det faktum att det kommer att vara mycket mer överkomligt än Galaxy S8 eller Xperia XZ Premium. Bortsett från detta tittar du på samma Snapdragon 835-chipset, samma premiumbyggnadskvalitet, samma snabba batteriladdningsteknologi och samma prestanda.

En ny läcka av specifikationerna för den kommande HTC 11 motsäger många saker vi har hört talas om flaggskeppssmartphone hittills. Det som är säkert är att det kommer med Snapdragon 835-chipset. Det är mycket troligt att den kraftfulla chipset har 6 GB minne till sitt förfogande.

Skärmen ska vara 5, 5 tum stor och sportar QHD-upplösningen. Den bakre kameran sägs ha 12 MP och levereras med af / 1.7-bländare och OIS. Den framåtvända kameran bör ha 16 MP och af / 2.0-bländare. Smarttelefonen kommer förmodligen att vara IP57-klassad och stöder en hel massa av banbrytande tekniker, inklusive Quick Charge 3.0, HTC BoomSound, 3D-ljudinspelning, HTC Usonic med Active Noise Cancellation, Edge Sense, NFC och andra.

OnePlus 5 formar sig för att bli en utmärkt avancerad smarttelefon med ett mellanklasspris och ett flaggskepps chipset. De flesta tekniska kommentatorer förväntar sig att den ska ha en 5, 5-tums skärm med Full HD-upplösning och en tryckkänslig teknologi.

Eftersom OnePlus 3 hade 3 GB minne kommer dess efterföljare troligen att ha 8 GB. Ja, ingen behöver så mycket RAM, men vi är villiga att satsa på att många kommer att köpa telefonen bara på grund av denna specifikation. Andra rykten talar om bakre och främre kameror med 22 MP och 8 MP med näthinnesscanner, 4000mAh snabbladdningsbatteri med trådlös teknik och ett pris på cirka 450 dollar.

Google Pixel 2 vs Galaxy S8

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

GoogleGoogle Pixel259, 99

SamsungSamsung Galaxy S8Kontrollera pris