5 bästa telefoner med dubbla kameror 2020

Moderna smarttelefonkameror kan åstadkomma fantastiska prestationer. De tar vassa, livliga bilder som ofta inte kan skiljas från bilder tagna av dyra, professionella digitala linsreflexkameror. De spelar in ultra-high-definition och långsam rörelse video som skulle vara omöjligt att fånga med något annat än de mest avancerade videokameror för bara ett decennium sedan. Och vad som kanske är det viktigaste, de tar väl exponerade bilder under alla ljusförhållanden med ett enda tryck på skärmen.

ProduktvarumärkenamnPris

OnePlusOnePlus 5 A5000 - Svart - 8 GB RAM + 128 GB - 5, 5 tumKolla pris på Amazon
LGLG G6 H870DS 64 GB Svart, 5, 7 ", Dual Sim, 4 GB RAM, GSM Unlocked International Model, Ingen garantiKolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 7 Plus 32 GB olåst, rosaguld (certifierat renoverat)Kolla pris på Amazon

HUAWEIHuawei P10 VTR-L29 64 GB grafit svart, 5, 1 ", Dual Sim, GSM Unlocked International Model, Ingen garantiKolla pris på Amazon

HUAWEI Honor 9 STF-AL00 5, 15 tum Kirin 960 Dual 20 MP + 12 MP (4GB + 64GB) Smartphone (Charm Sea Blue)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Det kan då tyckas som smarttelefonkameror närmar sig den punkt som förbättrar kvalitetsförbättringarna inte till snyggare bilder, åtminstone inte när de bedöms med blotta ögat. Men det hindrar inte smarttelefontillverkarna från att driva tekniken framåt och uppfinna nya, geniala sätt hur smarttelefonanvändare kan fånga minnesvärda stunder. Marknaden har exploderat under de senaste åren med smarttelefoner med dubbla kameror, och det verkar som om dubbla kamerasensorer är här för att stanna. Så, vad är fördelarna med smarttelefoner med dubbla kameror och vilka smartphones med dubbla kameror är bäst just nu?

Det är lätt att glömma att smarttelefoner med dubbla kameror ansågs vara en teknologisk återvändsgränd under första halvåret. 2011 släppte HTC HTC EVO 3D, en 3D-aktiverad Android-smarttelefon, som kan användas för att ta stereografiska 3D-foton och video för visning på sin autostereoskopiska skärm. 3D-funktionen lämnade gimmicky, för att säga det mildt, och konsumenterna förlorade sitt intresse strax efter att smarttelefonen slog in på marknaden.

Smarttelefonstillverkare har lärt sig sina lektioner, och den nuvarande rasen av smarttelefoner med dubbla kameror producerar vanliga JPEG-bilder som kan visas på vilken skärm som helst och laddas upp på sociala medier och delas med andra som om de tagits med en enda kamera. Det beror på att den andra kameran används för mer praktiska ändamål än 3D.

Många moderna smartphones med dubbla kameror har ett par kameror med olika brännvidd, vanligtvis en för vidvinklad landskapsbilder och den andra för att närma saker. Detta ger användarna flexibiliteten hos ett zoomobjektiv utan den bulk som en sådan lins skulle kräva.

Andra tillverkare kombinerar en mycket ljuskänslig monokrom sensor med en vanlig färgsensor för att fånga mycket mer ljus och detaljer än en vanlig sensor kunde. De resulterande bilderna har otrolig skarphet och tydlighet även om de tas i mindre än idealiska ljusförhållanden.

Ibland använder smarttelefontillverkare även den andra sensorn för att ta samma bild med ett annat fokus. Användare kan sedan kombinera de två bilderna under efterbehandlingen för att realistiskt efterlikna den önskade bokeheffekten som är karakteristisk för mycket ljusa och mycket dyra teleobjektiv.

Under 2017 kan du välja mellan många enastående smartphones med dubbla kameror. Praktiskt taget alla större smarttelefontillverkare har släppt åtminstone en smarttelefon med dubbla kameror, vanligtvis reserverar funktionen för flaggskeppsmartphones.

OnePlus 5

OnePlus 5 tar några steg från den traditionella OnePlus-formeln, bland annat är den dyraste telefonen OnePlus någonsin har släppt. Med det högre priset kommer mer imponerande funktioner, och den bakre dubbla kamerakonfigurationen är verkligen en av dem.

OnePlus 5 har en 16 MP-kamerasensor med 24 mm brännvidd tillsammans med en 20 MP-sensor med 36 mm brännvidd och optisk bildstabilisering. Du kan antingen växla mellan sensorerna för att komma närmare eller längre från motivet utan att fysiskt röra sig i någon riktning, eller så kan du aktivera porträttläge och låta smarttelefonen successivt suddiga bakgrunden och skapa en realistisk bokeheffekt. OnePlus 5 kan automatiskt upptäcka olika ljusförhållanden och omedelbart optimera kamerainställningarna för noggrannhet och tydlighet. Men om du hellre vill ta saker i dina egna händer, låter Pro-läget dig finjustera inställningar som ISO, slutartid, exponeringskompensation och andra.

Kameran är smidig tack vare Snapdragon 835-chipset från Qualcomm och Adreno 540 GPU inbäddade i chipset. Om du beställer 128 GB-versionen av smarttelefonen (och du borde definitivt om du planerar att spela in 4K-videor och ta många bilder) får du till och med 8 GB minne. Fråga bara inte vad du ska göra med det - även OnePlus själva vet inte.

De enda två saker du kanske inte gillar med smarttelefonen är 5, 5-tums Full HD-skärm och bristen på vattenmotstånd. Medan den lägre upplösningen åtminstone innebär en längre batteritid, är bristen på vattentätning oförlåtligt i denna prisklass 2017.

iPhone 7 Plus

Även nästan ett helt år efter lanseringen är iPhone 7 Plus fortfarande en av de bästa dubbelskamerasmartfoner du kan köpa. Medan dess relativt tjocka ramar känner sig daterade jämfört med vågen av futuristiska bezel-mindre smartphones från andra tillverkare, håller det upp på alla andra sätt.

IPhone 7 Plus har två 12 MP-kameror, en med ett vidvinkelobjektiv och ett med ett teleobjektiv. Om du är villig att offra viss bildkvalitet genom att aktivera digital zoom kan du fotografera med upp till 10 gånger förstoring för foton och 6 gånger för video. Den dubbla kameran i iPhone 7 Plus stöder en ny funktion för att skapa en djupfälteffekt som håller ansikten skarpa och skapar en vackert suddig bakgrund som kallas stående. Med avancerad maskininlärning analyserar kameran och programvaran omedelbart scenen och bestämmer hur man ska tillämpa effekten optimalt för att uppnå realistiska resultat.

Det som är så bra med att använda iPhone 7 Plus som en kamera, förutom dess förmåga att ta fantastiska bilder, är hur bra bilderna ser ut på 5, 5-tums skärmen med en bred färgskärm. Det är bara synd att skärmen bara har full HD-upplösning.

Vi känner också behovet av att berömma prestandan hos Apple A10 Fusion-chipset och PowerVR Series7XT Plus GPU. Hela telefonen är IP67-certifierad för vattenbeständighet upp till 1 meter och 30 minuter. Apple har uppnått en sådan beundransvärd skydd mot vatten och damm genom att ta bort hörlursuttaget och omfamna belysningskontakten. Om du hittills har använt trådbundna hörlurar kan det ta en stund tills du antingen vänjer dig att använda en adapter eller byta till Bluetooth-hörlurar.

LG G6

De senaste generationerna av LG-flaggskepp handlade om gimmicks - gimmicks som ingen behövde. Med G6 har LG slutat försöka övertyga konsumenterna att spendera sina hårt tjänade pengar på funktioner de inte behöver. Istället har de släppt vad som på många sätt är en grundläggande smartphone som tas till perfektion.

Den dubbla kameran har två 13 MP-sensorer, en med en 71-graders synfält och den andra med en 125-graders synfält. Båda sensorerna litar på Fasdetektering autofokus (PDAF) för snabb, stabil autofokus för föremål på långt avstånd eller i utomhusmiljöer. Kameraprogramvaran har flera nya lägen, inklusive ett läge som heter Square Camera. När den är aktiverad delar fyrkamera användargränssnittet i två 1: 1-rutor. En kvadrat visar förhandsgranskningen av bilden, och den andra visar den sista bilden som tagits, så att du direkt kan se om du har lyckats ta en bra bild.

När man tittar på LG G6 på avstånd är det omöjligt att inte märka den stora skärmslösa skärmen med 18: 9-bildförhållande. Skärmen mäter 5, 7 tum och har 1440 x 2880 pixlar. Den sträcker sig från hörn till hörn och kopierar själva smarttelefonens böjda hörn. Enligt LG stärker de böjda hörnen skärmen, vilket gör att det är mindre troligt att det krossas när det tappas.

Snapdragon 821-chipset är kanske inte den snabbaste Qualcomm-chipset på marknaden, men det är fortfarande en av de bästa mobila chipseten du kan få. Det gör den dubbla kameran snappy och hela telefonen fördröjningsfri. LG G6 är den enda smarttelefonen på denna lista som klarar MIL-STD-810G-serien av tester designade av den amerikanska militären för att testa sina utrustningsgränser under olika förhållanden där den förväntas användas.

Huawei P10

Huawei P10 är en uppgradering som alla Huawei-fans har väntat på med ett modernt dubbla kamerasystem utvecklat med Leica. Det dubbla kamerasystemet med exakt 3D-ansiktsdetektering, dynamisk belysning och naturliga porträttförbättringar fångar dubbelt så mycket ljus som vanliga smarttelefonkameror tack vare kombinationen av en 20 MP monokrom sensor med en 12 MP färgskytte. Kirin 960 avancerade chipset och avancerade maskininlärningsalgoritmer beräknar exakt hur man kombinerar bilddata från de två sensorerna tillsammans för att skapa en fantastisk bild.

Du kan sedan se resultatet på 5, 1-tums IPS-NEO LED-pekskärm med Full HD-upplösning och Corning Gorilla Glass 5-skyddsteknologi. Huaweis Emotion UI har nått version 5.1, och vi är stora fans av dess minimalistiska utseende och förvånansvärt användbara funktionalitet. UI: n förenklar många vanliga uppgifter och lägger till nya funktioner utan att göra smarttelefonen svår att använda.

Till skillnad från de flesta andra enheter på den här listan är Huawei P10 trevligt kompakt tack vare 5, 1-tums skärm, men ändå packar det ett 3200 mAh-batteri, som dvärgar det ganska underhållande 2900 mAh-batteriet som du kan hitta i iPhone 7 Plus.

Huawei Honor 9

Huawei Honor 9 är ett bevis på att dubbla kamerasystem hittar sin väg även till medelstora enheter. Men du skulle inte kunna säga att Honor 9 är en medelhög enhet utan att leta upp den online och se priset. Den fantastiska böjda kroppen utformad genom en termisk bockningsprocess, med 3D-krökt glas som täcker skärmen, finns i fyra färger, och det ser helt fantastiskt ut oavsett vilken färg du väljer.

Precis som Huawei P10 förlitar sig Honor 9 också på en 20 MP monokrom lins och en 12 MP RGB-lins för att fånga mycket detaljer under alla ljusförhållanden. Huawei påstår sig leverera två gånger ljusstyrkan under förhållanden med svagt ljus som vanliga smarttelefonkameror, och vi har ingen anledning att inte tro dem. Dubbelkamera-inställningen låter dig också zooma in för att se saker på nära håll utan att förlora bildkvaliteten.

Honor 9 förlitar sig på den snabba Kirin 960-chipset, och Huawei erbjuder smarttelefonen med antingen 4 eller 6 GB RAM och 64 eller 128 GB lagringsutrymme. Oavsett vilken version du väljer kommer smarttelefonen alltid med ett 3200 mAh Li-Po-batteri med snabb batteriladdning.

ProduktvarumärkenamnPris

OnePlusOnePlus 5 A5000 - Svart - 8 GB RAM + 128 GB - 5, 5 tumKolla pris på Amazon
LGLG G6 H870DS 64 GB Svart, 5, 7 ", Dual Sim, 4 GB RAM, GSM Unlocked International Model, Ingen garantiKolla pris på Amazon

ÄppleApple iPhone 7 Plus 32 GB olåst, rosaguld (certifierat renoverat)Kolla pris på Amazon

HUAWEIHuawei P10 VTR-L29 64 GB grafit svart, 5, 1 ", Dual Sim, GSM Unlocked International Model, Ingen garantiKolla pris på Amazon

HUAWEI Honor 9 STF-AL00 5, 15 tum Kirin 960 Dual 20 MP + 12 MP (4GB + 64GB) Smartphone (Charm Sea Blue)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.