5 bästa tabletter för seniorer år 2020

Tabletbranschen har utvecklats oerhört under de senaste åren. Medan Apple fortsätter att dominera marknaden, finns det några andra spelare i striden nu. Det finns surfplattor för praktiskt taget alla, men en nisch som förblir outnyttjad är pensionärer. En av de viktigaste funktionerna som seniorer önskar är en stor skärm, användarvänlig användargränssnitt och hållbarhet. Lyckligtvis behöver inte tillverkare förbereda nya tabletter som är specifikt avsedda för äldre eftersom det finns gott om tabletter som redan finns på marknaden som passar de äldre.

Bästa tabletter för seniorer

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

MicrosoftNytt Microsoft Surface Pro (2017)625, 18

Som ossASUS Chromebook Flip C302CA469, 58

ÄppleApple iPad 9, 7 tum334, 8

SamsungSamsung Galaxy Tab S3315, 95

AmazonHelt ny Fire HD 8 TabletKontrollera pris

Dessa surfplattor rekommenderas idealiskt att läsa lite, titta på videor eller till och med hålla kontakten med nära och kära. Naturligtvis kommer surfplattor också med många andra funktioner ombord, men det är några av de viktigaste funktionerna som äldre letar efter. Med detta i åtanke har vi sammanställt en lista över fem bästa tabletter du kan få för äldre. Det finns olika val ombord här eftersom vi inte bara begränsar räckvidden till bara en mobil plattform. Se till att titta närmare på alla modeller som erbjuds.

Samsung Galaxy Tab S3 9.7

Samsung Galaxy Tab S3 kommer med en ganska anständig funktionslista, även om den här funktionen som sticker ut här är den underbara 9, 7-tums Super AMOLED-skärm med en upplösning på 2048 x 1536. AMOLED-skärmen säkerställer att de svarta förblir framträdande medan de också är fantastiska synlighet även med solljus. Designen är synonymt med nästan alla Samsung-surfplattor som vi hittills har sett, vilket kanske är den enda svagheten i denna produkt.

Tala om några av de andra funktionerna, Galaxy Tab S3 kommer med en fyrkärnig Snapdragon 820 SoC, 4 GB RAM, 32 GB utbyggbar lagring, en 13-megapixel bakkamera, en 5-megapixel framkamera, Android 7.1 Nougat, en USB C-port, en fingeravtrycksscanner och ett 6 000 mAh-batteri.

Du kan till och med lägga till ett tangentbordskydd till Galaxy Tab S3 9.7, som är ett officiellt Samsung-tillbehör för enheten. Själva surfplattan ger dig tillbaka med $ 537 på Amazon just nu. Du kan få tablet + tangentbordspaketet för cirka 635 dollar. Det är meningsfullt att få paketet eftersom tangentbordet i princip konverterar det till en fullblåst Android-anteckningsbok.

Apple iPad (2017-modell)

Apple förvånade oss alla och lanserade en uppgraderad version av sin mest populära iPad tidigare i år. Medan modellen har ungefär samma funktioner som standard 9, 7-tums iPad Air, har företaget gjort några viktiga uppgraderingar inom flera områden. Med tanke på användargränssnittets flytande och det faktum att allt fungerar sömlöst rekommenderas Apple iPad starkt för seniorerna. Att använda en iPad kräver dock att du delvis investeras i Apple-ekosystemet.

IPad 2017 kommer med en 9, 7-tums 2048 x 1536 (Retina Display) innesluten i ett metallskal. Standard-WiFi-varianten väger 469 gram vilket gör den ganska skrymmande jämfört med andra tabletter i samma storlek. Tabletten levereras också med en dual-core 1, 84 GHz Apple A9-chipset, 2 GB RAM, 32/128 GB lagring, en 8-megapixel bakkamera, en 1, 2-megapixel framkamera, iOS 10 och en icke-borttagbar 8827 mAh batteri.

Med beaktande av alla dessa faktorer verkar iPad som en mycket bra kandidat för lite avslappnad läsning och surfning i media. 32 GB WiFi-modell på surfplattan kommer att ställa dig tillbaka med $ 319.99. 128 GB-modellen kommer att kosta $ 437, 98 på Amazon. Best Buy säljer iPadens 32 GB-modell för $ 329, 99.

Amazon Kindle Fire HD 8

Kindle Fire HD är Amazons utmanare till det mycket trånga budgetsegmentet. Företaget får saker att hända i branschen trots närvaron av juggernauts som Apple och Samsung. Amazons Kindle Fire 8 är ett utmärkt alternativ för seniorer med tanke på att det har praktiskt taget allt man kan begära. Även om Amazon inte gillar Googles tjänster ombord, har de sitt eget lilla ekosystem för praktiskt taget allt annat.

Tabletten är också ganska välutrustad i hårdvaruavdelningen. Den levereras med en 8-tums HD-skärm, en 1, 3 GHz fyrkärnig processor, 1, 5 GB RAM, 16/32 GB lagring, en 2-megapixel bakkamera, en VGA-främre kamera, en gafflad version av Android 5.1 och en batteri som kan ta upp till 12 timmar. Som ni ser är detta inte ett avancerat erbjudande. Men hårdvaran är tillräckligt anpassad för att hantera uppgifter som böcker, media, videosamtal etc.

Tabletten finns i 16 och 32 GB varianter som prissätts till $ 94, 99 respektive $ 124, 99. Du kan få priset reducerat till $ 79.99 och $ 109.99 om du väljer att få Amazons "Specialerbjudanden" på din hemskärm.

Microsoft Surface Pro (2017-modell)

Detta kan tyckas vara lite för professionellt för seniorer, men funktionerna ombord kan rymma praktiskt taget vem som helst. En av de viktigaste kännetecknen för den här enheten är designen och hur mycket tid Microsoft har spenderat på just den här aspekten.

Tablet / notebook-hybriden levereras med en 12, 3-tums 2736 x 1824-skärm, en 2, 4 GHz Intel Core M-processor, 4 GB RAM, 128 GB lagringsutrymme, frontriktade högtalare, Windows 10 och en batteritid på upp till 13 timmar. Med tanke på den typ av kraft som Surface Pro erbjuder är batteriets livslängd ganska imponerande. Surface Pro kommer med en mängd andra funktioner som kan utnyttja den kreativa sidan av seniorerna. Naturligtvis är detta en komplett anteckningsbok, så hela familjen kan använda den vid behov.

Amazon säljer för närvarande surfplattan för 794, 50 dollar, vilket är ett stort pris att betala, men motiverat med tanke på vilken typ av funktioner det ger till bordet.

ASUS Chromebook-flip

ASUS Chromebook Flip är ett okonventionellt val på den här listan, men ändå värt att nämna med tanke på vilken typ av funktioner den ger till bordet. Detta är en bärbar datorersättning, även om den kommer med en pekskärmsskärm, så att du kan använda den som alla andra surfplattor. Det 360 graders flexibla gångjärnet gör att enheten kan användas i valfri riktning. Du måste helt enkelt vända tangentbordet för att använda det som en fristående surfplatta.

Den levereras med en 12, 5-tums Full HD-skärm, 64 GB lagring, 4 GB RAM, en Intel Core m3-processor, en USB C-port och en batteritid på 10 timmar. Den stora skärmen gör den idealisk för seniorer. Det effektiva Chrome OS ombord säkerställer att det inte finns någon fördröjning eller vänta med att starta upp enheten när du vill.

Chromebook Flip kan köpas för 469 $ via Amazon just nu. Detta är inte ett stort pris att betala med tanke på vad det packar under huven.

Bästa tabletter för seniorer

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

MicrosoftNytt Microsoft Surface Pro (2017)625, 18

Som ossASUS Chromebook Flip C302CA469, 58

ÄppleApple iPad 9, 7 tum334, 8

SamsungSamsung Galaxy Tab S3315, 95

AmazonHelt ny Fire HD 8 TabletKontrollera pris