5 bästa spel som XCOM

XCOM är ett notoriskt unikt spel, så mycket att XCOM har blivit sin egen genre, eftersom många titlar kommer ut med detta system som XCOM har skapat. Med så många ädelstenar som dyker upp, alla med likheter och rötter i XCOM-serien, kanske du undrar om något av dessa jämförs med XCOM-serien, så att du kan börja spela några spel som har en liknande upplevelse. Som sagt, vi konstruerade denna lista för att visa er alla våra favoriter. Och så, utan vidare, här är de:

Phoenix Point

Phoenix Point är ett kommande turbaserat strategi-videospel som speglar XCOM på många sätt. Den utvecklas av Snapshot Games och kommer att släppas i september 2020. Den här utvecklas faktiskt av skaparen av XCOM, och så här är det en att hålla ett öga på, eftersom det kommer att likna XCOM.

När ny information släpps och ges till samhället och i tidig tillgång ser den mer och mer spännande ut när dagarna går. Det finns muterande monster, ballistisk inriktning och så mycket mer. Du måste strategisera hur du ska hantera hot som dolda dolda dimensioner, kanoner, laddade fiender och mycket mer! I Phoenix Point måste du möta och besegra utlänningarna och återta denna värld från dessa angripare.

Fantomläran

Phantom Doctrine är ett taktiskt strategispel utvecklat av Creativeforge Games. I det kalla kriget måste du och ditt team av spioner infiltrera, utrota och motverka fiendens spionnätverk. Med en stor betoning på sekretess och vaghet måste du sätta ihop ledtrådar från dokument och information som du samlar in när du och ditt team går igenom fiendens planer och använder strategi och intelligens för att planera din väg i enlighet därmed.

Val som att stoppa ett uppdrag från rivaliserande agenter eller att skräddarsy dem tillbaka till sin hembas är bara ett av de beslut du kommer att behöva fatta i detta spionage-mästerverk. Med komplex strategi för konstgjord intelligens och utarbetade mål är Phantom Doctrine en för dig att spela och sjunka dussintals timmar in i.

Battle

Battletech är ett turbaserat strategi-videospel i ett SciFi-universum, där "Arno-restaureringen" äger rum. Kamea Arno är ledaren för ditt imperium och söker återta de territorier som förlorats för sin eländiga oroande farbror. I Battletech hittar du ett stort beroende av slumptalgenerator (eller RNG) som dikterar hur många av dina treffar som faktiskt kommer att landa där du vill att de ska landa. Det kan innebära att du dödas i ett enda skott, medan du kastar hundratals skott mot din motståndare. Battletechs glädje är dess gigantiska mekanismer som du springer med. Genom att ta emot fiendens mekanismer med din trupp får du en lång lista med uppdrag att låsa upp och slutföra, allt för att uppgradera din egen mech på vägen för att återfå imperiet.

Mutant Year Zero: Road to Eden

Inspirerat av ett svenskt brädspel, Mutant Year Zero,, är ett taktiskt turbaserat strategispel med fokus på timing, planering och strategi som integrerar mutation. Det finns massor av speider- och övervakningsfunktioner som lägger till unik mekanik i spelet som håller det friskt och spännande. I färdighetsuppsättningen för mutationer kommer du att ha många alternativ att använda och uppleva för din egen vinst, galna förmågor som får dig att vara den starkaste. Med en post-apokalyptisk miljö måste du och ett gäng muterade djur och människor slå sig samman för att kämpa för överlevnad i denna förvirrade värld.

Warhammer 40K: Mechanicus

Warhammer 40k: Mechanicus är utvecklad av Bulwark Studios och publiceras av Kasedo Games. Det är ett turbaserat taktiskt strategispel, med en fraktion av maskin smälta humanoider som tror på en spirituell doktrin kring tekniken. Mechanicus är positivt överraskande i sin kvalitet och motsvarar den bland många av de tidigare nämnda titlarna. Du måste bilda din trupp innan du fortsätter med varje uppdrag och titta igenom en uppsättning bonusar som hjälper dig att fortsätta genom varje uppdrag. Det finns världar för dig att utforska, och fängelsehålor som du måste planera för att gå igenom försiktigt och delikat.

Dom

Som ni ser finns det massor av fantastiska spel som liknar XCOM. XCOM-franchisen kan vara en av dina favoriter, men dessa andra titlar kommer säkert att komma nära dig.

Vad är dina favoritspel som XCOM?