5 bästa spel som syre inte ingår

Oxygen Not Inkluderat är ett strategi, byggnadsspel för rymdkolonin där du befäljer en armé av kloner som måste överleva den djupa undergrunden på en främmande planet. Spelet är faktiskt ganska involverat och tar timmar av din tid att se till att dina kloner är lyckliga och inte dör av sjukdom. Den tid det här spelet tar är väldigt betydande, vilket kan få många att bära efter ett tag. Men om du letar efter ett liknande spel för att uppdatera dig - oroa dig inte - det finns många spel lika roligt som det här ute. Som sagt, vi har sammanställt en lista som hjälper dig att hitta en att njuta av. Här är några av våra favoriter.

Rimworld

Rimworld är ett simuleringsspel för konstruktionskolonier som utvecklats av Ludeon Studios. Det fungerar fortfarande och har ett stort modding community på grund av de enkla verktygen som kan användas för att modifiera den. Rimworld ger dig ansvaret för en grupp överlevande som kraschar landade på den värld du väljer. Du måste samla resurser, hitta mat och överleva de fientliga invånarna i denna värld. I Rimworld måste du ta hand om de mentala behoven (såväl som de fysiska) för dina kolonister. Var försiktig med de utländska invånarna, eftersom de så småningom kommer att försöka döda dig och ta alla dina förnödenheter och lämna din koloni i lågor. Det finns många defensiva alternativ och verktyg som du kan använda för att försvara din bas, till och med kunna beordra vissa nybyggare att försvara kolonin i tider med behov.

Gnomoria

Gnomoria är den andliga efterträdaren till Dwarf Fortress. Det är ett stadsbyggande överlevnadsspel, och du måste försvara det från inkräktare.

Gnomoria sätter dig i kontroll över en grupp nissar som du kommer att använda för att bygga en mäktig fästning för att försvara ditt folk och där mycket värdefulla förnödenheter från fientliga inkräktare. I den här titeln samlar du resurser med hjälp av dina kablar, bygger en underjordisk fästning för att dölja dina förnödenheter och rike. Utanför fästningen kan du bygga massor av gårdar och jordbruksstrukturer för att mata och driva dina makt hungriga nissar. Detta spel förbättrar verkligen alla Dwarf Fortress kvaliteter. Om Dwarf Fortress var till din smak, bör du definitivt kolla den här ännu mer!

Factorio

Factorio är ett realtidsstrategispel som har utvecklats av Wube Software sedan 2012. Det har funnits som ett tidigt åtkomstspel sedan 2014, och uppdateringar rullar fortfarande ut för det. Factorio ger dig ansvaret för en serie fabriker som skapar ett ekonomi-värld-förstörande-företag. Factorio ger dig ansvaret för att driva, underhålla och utveckla en fabrik, du måste samla in och hantera dina resurser, bygga automatiska, komplicerade maskiner som skapar och hanterar sig själva för att så småningom utvecklas till en robotfabrik som tillgodoser de godas behov du arbetar för. När du skyddar och utvecklar en massiv och komplicerad monstrositet i ett företag måste du skydda dessa maskiner från det onda vilda djur som försöker stoppa framstegen i dina fabriker. Var noga med att hålla vakten uppe.

Planetbase

Planetbase är ett rymdkolonisimulerings- och strategispel utvecklat av Madruga Works. Det släpptes 2015, men är fortfarande en av våra favoriter idag. Det handlar om att etablera en mänsklig koloni på en avlägsen planet och bygga en utpost för att överleva på planeten. Du får flera alternativ för svårigheter i termer av den planet du väljer.

I Planetbase beordrar du och övervakar byggandet av en koloni för dig och dina nybyggare att överleva, du måste noggrant hantera rymden, resurserna och handeln. Du måste se till att ditt folk inte svälter ihjäl och att deras personliga behov hanteras, till exempel träning och sovplatser. Att konstruera en våningssäng kontra en queen size-säng kan vara skillnaden mellan en arg folkmassa och glada kolonister. Handel är också en värdefull sak, du måste se till att din koloni blivit ett massivt handelskapital i rymdens döda mörker.

Fängelsearkitekt

Prison Architect är ett simuleringsspel för fängelsekonstruktion och ledning utvecklat av Introversion Software. Den gjordes tillgänglig för alfaförbeställning den 25 september 2012 med uppdateringar som kontinuerligt har skett sedan dess. Spelet är fortfarande i sin beta, eftersom utvecklarna inte verkar ha ett "slut" -datum med det. Det är bra med oss, eftersom mängden tillgängligt innehåll i det är galen!

I Prison Architect är du inställd som Prison Warden som måste bygga och hantera ett privat fängelse mitt i ingenstans, där du måste hantera fångarnas önskningar och behov. Detta inkluderar badrum och duschar, elektriska stolar och fängelseceller. Det kommer till och med med ett spelläge - mestadels en sandlåda - utformad för att visa upp exakt vad detta spel har att erbjuda, med ett extra läge inbyggt på ett sådant sätt att du själv måste fly från fängelset.

Dom

Som ni kan se finns det många liknande spel som har tendenser som Oxygen Not Inkluderat, alla med sina egna egendomar och naturligtvis funktioner. Oxygen Not Included är ett roligt överlevnadsspel, och många på denna lista sätts in i samma genre; men vi tror också att dessa fem är några av de bästa du kan köpa idag. Vi hoppas verkligen att ha gett dig massor av spel att hälla hundratals timmar i! Vad är ditt favoritspel som Oxygen Not Inkluderat?