5 bästa spel som Dwarf Fortress

Dwarf Fortress har länge varit en populär och älskad titel, även med sin tidiga retrostil. Men många liknande spel har lanserat för att tävla med det, vilket ger en modern version av spelet som ska spelas. Titlar som Gnomoria och Rimworld är precis som Dwarf Fortress med sina egna unika element och är mycket roliga! Så om du gillar Dwarf Fortress mycket, men letar efter de moderna alternativen, har vi konstruerat en lista över några av de mest uppfriskande och moderna Dwarf Fortress-liknande spelen. Så här är våra favoritspel som Dwarf Fortress. Låt oss dyka rätt in.

Rimworld

RimWorld är ett top-down konstruktions- och hanteringsspel utvecklat av Ludeon Studios. Rimworld har många aspekter som liknar Dwarf Fortress, men det saknar komplexiteten som Dwarf Fortress innehöll. När du startar spelet får du flera världar att välja mellan, och så snart du landar börjar likheterna visa sig omedelbart. Du befäljer en grupp strandade rymdresande, vars fartyg kraschade landade. Du måste samla in och hantera resurser och ta hand om dina kolonisters behov. Deras känslor, interaktion och fysiska behov kan få denna titel att lysa där den verkligen gör.

Rimworld sätter spelaren i en position där han måste se till att hans folk lever ett gott och hälsosamt liv utan att bli galen. Lägg till alla dessa funktioner med konstant raid som genomförs på din bas, och detta spel kommer att vara en som vi alla kommer att hålla kär.

Gnomoria

Gnomoria följer ungefär samma principer som Dwarf Fortress och befaller små, ambitiösa varelser att bygga ett imperium. Gnomoria har i allmänhet alla funktioner och idéer från Dwarf Fortress, förutom att det verkligen inte innehåller nästan lika mycket komplexitet. Att kunna gräva och djuva djupt i det långa mörkret för att konstruera den största fästningen som världen någonsin har känt, är något som båda dessa titlar delar som ett mål. Och utanför din fästning kommer du att hantera resurser och jordbruksbehov. Men var beredd, du är inte den enda som söker välstånd. Banditer och inkräktare kommer att plundra och plundra din växande bosättning och försöka få sina rikedomar för sig själva.

Syre ingår inte

Oxygen Not Included är ett överlevnadsspel utvecklat och publicerat av Klei Entertainment redan 2017. Oxygen Not Included sätter spelaren kontroll över en stor grupp överlevande kloner som har grävt mil i jorden för sin egen överlevnad. När du spelar det här spelet kommer du att notera likheter med Rimworld, du måste vara försiktig med varje detalj och se till att dina människor blir väl omhändertagna när de fortsätter genom livet. Vissa titlar kan vara närmare Dwarf Fortress, men den här kan enkelt väljas på grund av de alternativ som ges till spelaren när det gäller konstruktion och hantering.

stad

Civitatem är ett stadsbyggnads- och managementspel utvecklat och producerat av LW Games. Det är för närvarande i tidig tillgång, men mycket har redan gjorts med det lilla teamet som arbetar med den här titeln; emellertid är det mycket lovat att komma på vägen. När du laddar upp spelet upptäcker du att din by har satts i facklan - den har plundras, plundras och bränts till marken med många döda kroppar liggande runt. Och så reser du och det glada bandet av överlevande några avstånd innan du bosätter dig och börjar återuppbygga livet där. Genom att få många alternativ för konstruktion och evenemang som säsonger och diplomati får detta spel att lysa. Och med utvecklarna som kontinuerligt arbetar med den här titeln kan du vara säker på att se mycket mer när tiden går.

towns

Towns är ett simuleringsspel för stadsbyggnad. Towns utvecklades ursprungligen av den tre-personiga gruppen SMP. Även om själva spelet aldrig avslutades av utvecklarna, eftersom det var i tidig tillgång hela tiden, liknar detta spel utan tvekan Gnomoria och Dwarf Fortress. Bristande komplexiteten hos någon av dessa städer sätter dig till full kontroll över en stor grupp städer som du ska använda för att bygga massiva städer och stanna djupt ned i jorden. Hantera resurser och ta hand om dina medborgare när du bygger din fästning eller stad. Med en förenklad militär aspekt som infördes i den här titeln håller många av oss detta spel kära för vårt hjärta och är ledsna över den vändning detta spel hade tagit. Det är dock fortfarande ett fantastiskt spel som du kan spela idag.

Dom

Även om många av dessa titlar kanske inte är lika populära eller färdiga som Dwarf Fortress, är de faktiskt lika bra, om inte bättre än spelet som inspirerade dem. Har du några favoritspel som Dwarf Fortress? Ljud av i kommentarerna nedan.