5 bästa sömncykel tracker larmklocka-appar 2020

Det är viktigt för varje människa att få tillräckligt med sömn. Men på grund av stressen i livet får den genomsnittliga mannen eller kvinnan sällan hela kvoten av rekommenderad sömn. Men hur kan man veta om de får den bästa eller tillräckligt med sömnen? Du kan göra det antingen genom att köpa dyra tillbehör som kan använda spårare och sensorer ombord för att upptäcka hur länge du har sovit. Dessa enheter kan till och med bestämma vilken typ av sömn du hade och låter dig avgöra hur du ändrar dina sömnvanor. Men tänk om du inte vill investera i dyra sömnspårare från marknaden? I så fall kan du helt enkelt ladda ner ett program som kan göra jobbet åt dig. Även om det inte kommer att vara lika exakt som tillbehör på kroppen, kommer det fortfarande att göra jobbet till viss del.

Så idag ska vi prata om en handfull appar som kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av sömn du får. Tänk på att det finns massor av appar där ute som tjänar syftet, så det är viktigt att välja de bästa av dem. Så låt oss komma till vår lista över fem bästa sömncykel tracker väckarklocka appar 2020.

5 bästa sömncykel tracker väckarklocka apps

Sleep Cycle alarmklocka

Detta är en avancerad spårningsapp för sömncykel och använder patenterad teknik för att mäta användarens sömncykel utan att behöva placera enheten direkt på sängen. Så hur mäter den din sömn? Tja, det spårar en serie ljud och vibrationer från dig, vilket gör att den exakt kan bestämma vilken typ av sömn du är i (djup sömn, lätt sömn osv.). Denna icke-påträngande teknik ger en ganska exakt representation av din sömncykel. Utöver detta använder appen en speciell metod för att väcka dig lätt när du sover i lätt sömn. Det betyder att du inte vaknar under djup sömn, eftersom appen på ett smart sätt kan mäta vilken typ av sömn du är i.

Utvecklarna hävdar att vakna upp under den lätta sömnfasen är den bästa och inte erbjuder någon irritation som är involverad i att vakna upp från en djup sömn. Det är en otroligt ny idé, och vi rekommenderar säkert alla användare att prova denna app minst en gång. Dess funktionalitet kan inte matchas av varje app, vilket gör detta till en favorit i våra böcker. Appen är gratis att ladda ner och det finns inga annonser. Du hittar dock köp i appen för att låsa upp vissa funktioner i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.1 och senare.

Sov bättre med Runtastic

Runtastic behöver ingen introduktion inom hälsosektorn. Som skapare av otaliga hälsorelaterade appar, främst avseende körning. Men utvecklarna har också en app avsedd för att hjälpa dig att sova bättre. Denna app, som heter Sleep Sleep, har många funktioner som hjälper dig att spåra din sömn och i sin tur förbättra din sömns kvalitet. Denna app kräver dock att du håller din telefon på kudden för att spåra din sömn. Detta kan vara lite obekvämt för dem som rullar runt på sängen. Men om du lyckas sova utan att flytta din kudde position för mycket kommer den här appen definitivt att vara praktiskt. Det kan spåra din djupa sömn och lätta sömn exakt, vilket är en av förutsättningarna för sömnspårningsappar.

När du har ställt in dina inställningar kan du välja det larm du väljer. Du kommer att vakna upp försiktigt och utan mycket hårdhet, vilket håller dig fräsch och vaken hela dagen. Du kan till och med logga din koffein- och alkoholkonsumtion för att få en bättre uppfattning om hur du sover. De flesta av funktionerna är tillgängliga med gratisversionen, medan vissa andra funktioner är gömda bort med Pro-versionen. Vi rekommenderar att du testar den gratis versionen först och först gör sedan investeringen till Pro-licensen. Den gratis versionen kommer också med annonser, vilket är ytterligare en anledning till att få den betalda licensen. Appen är kompatibel med telefoner och surfplattor som kör Android 4.1 och senare.

Sov som Android Lås upp

Detta är en ganska anständig sömnspårningsapp som kan erbjuda alla funktioner i apparna som vi talade om ovan. Det bästa här är att den inte förlitar sig på en prenumerationsmodell utan på en engångsbetalning, vilket ger dig tillgång till alla funktioner för livet. Detta är en ganska bra affär, även om du kommer att behöva betala $ 3, 99. Det här kan tyckas vara lite mycket, men med tanke på att det helt kommer att förbättra din sömncykel tror vi inte att utvecklarna ber om mycket. Appen kan erbjuda detaljerad statistik om dina sömnstatistik som djup eller lätt sömn, samtidigt som den erbjuder analys på din snarkning (ja, verkligen).

Det finns olika larm som användarna kan välja, inklusive naturljud och fåglar som kvittrar, så att du kan börja dagen i en lugn miljö. Om du har problem att somna kan du få tillgång till samlingen av lugnande naturljud (binaural) för att koppla av dig själv i en lugnande sömn. För att förhindra att användare överlappar har utvecklarna utvecklat ett smart sätt att få dig helt vaken när du har vaknat av larmet. Detta görs genom att erbjuda matematiska frågor och CAPTCHA som kräver användarens fulla uppmärksamhet. Det finns en gratisversion av appen tillgänglig i Play Store, även om vi rekommenderar att du får "Unlock" -versionen för $ 3, 99.

Sovdags

Denna app beror på din telefons accelerometer för att spåra din sömn. Naturligtvis betyder det att du måste placera telefonen nära din säng, vilket ibland kan vara besvärligt. Uppgifterna som spelas in av appen kommer dock att vara mycket exakta beroende på din telefons placering. Genom att upptäcka accelerometerdata på din telefon kan appen smart besluta när du ska väcka dig upp och se till att du bara vaknar under lätt sömn. Larmens inställda larm ringer också när telefonen är i tyst läge, vilket är en bra touch, även om den förväntas helt i en modern sömnspårnings- / larmapp.

Appen är gratis att ladda ner och är kompatibel med smartphones som kör Android 4.0.3 och senare. Det finns dock vissa annonser såväl som köp i appen ombord.

Sleep Tracker

Det finns några appar som har en drömjournal för att logga in dina drömhistorier, och det här är en av dem. Detta avvisar behovet av att ha en bok och ett papper på skrivbordet för att vakna upp och beskriva drömmarna när du kommer ihåg dem. Appen är också en vanlig sömnspårare, genom att den mäter dina sömncykler och säkerställer att du vaknar upp varje morgon fräsch och avslappnad. Det finns sömnljud ombord för att hjälpa dig att sova. Dessa ljud stannar automatiskt när du har somnat, tack vare avancerade sömnspårningsfunktioner ombord. Detta är en fin app, liksom alla andra vi har nämnt på den här listan. Du kan ladda ner det gratis, även om det kommer att finnas annonser ombord. Du kan dock bli av med dem med ett köp i appen. Appen är kompatibel med enheter som kör Android 4.0.3 och senare.