5 bästa schackspel-app för Android år 2020

Schack är ett av de mest spännande men frustrerande spelen där ute. Det kanske inte är så populärt som konventionella brädspel, men med tanke på hur mycket ansträngning och mental träning som schack kräver är det mycket betraktat som ett av de mest skickliga spelen där ute. Så att behärska spelet är inte ett enkelt jobb. Det finns hundratusentals spelare där ute som spelar schack varje dag. Så hur kommer du på nivå med dessa spelare? Tja, genom att öva upprepade gånger förstås. Det finns en mängd olika spel och appar för blivande schackspelare som kan förbättra deras schack.

För dem som redan har en korrekt förståelse av schack, finns det ingen anledning till att de inte ska spendera lite tid på att spela mot andra spelare världen över eller med sina vänner. Vi kommer också att prata om appar som kan hjälpa dig när du spelar schack med hjälp av ett riktigt bräde och vill hålla reda på tiden. Det finns också en app som hjälper dig att lära dig några nya taktiker i schack för att fånga in andra spelare i din labyrint. Här finns något för alla.

5 bästa schackspel-appen för Android

Chess - Play & Learn

Precis som namnet antyder hjälper denna app dig att lära dig grunderna i schack och sedan fortsätta för att nå stora höjder genom att spela spelet. Du kan spela med riktiga spelare över hela världen och till och med interagera med dem under spelet och lägga till mer krydda till dina schackmatchningar. Du kan till och med spela mot AI eller dator för att finslipa dina färdigheter innan du spelar mot riktiga motståndare. Datorn kommer också att analysera var du gick fel och hjälpa dig att göra nödvändiga justeringar för att undvika eventuella misstag i framtiden.

Appen kommer från chess.com, som har ett stort antal användare och schackspelare. Du kan till och med logga in på deras forum för att få detaljerad kunskap om spelet eller helt enkelt diskutera aspekter av denna app. Det finns över 20 teman och brädor att välja mellan, så det finns ingen brist på kvalitetsmiljöer att spela det här spelet i. Om du är en absolut amatör för spelet kan du få mycket kunskap med videoinstruktionen i appen. Detta är också den bästa appen som vi kan rekommendera för att helt enkelt luta dig tillbaka och njuta av ett schackspel med dina vänner eller familj. Appen är gratis, men det finns annonser och köp i appen ombord. Du kommer att kräva en Android-smartphone eller surfplatta med minst version 4.4 eller högre för att köra det här spelet.

Spela Magnus

Detta spel är utformat för att spela som stormästare Magnus Carlsen, vilket innebär att du måste ta upp ditt spel på allvar för att slå Magnus. Spelet innebär inte att Carlsen spelar sig själv, utan en algoritm som har analyserat Carlsens spelmetod och byggt en AI-version av den. Naturligtvis är detta inte din körning av kvarn schackspel. Det erbjuder för närvarande spelare för en spelare, även om utvecklarna nämner att multiplayer-stöd snart kommer att inkluderas. Valda spelare kan till och med kvalificera sig för att spela Magnus live på en hemlig plats varje år.

Om du känner att dina schackkunskaper är genom taket föreslår vi starkt att du provar just detta spel. Förutom att du kan förbättra dina färdigheter finns det också den extra bonusen att spela med schackvärldsmästaren själv. Ingenting kan slå det. Appen är gratis att ladda ner, men vissa funktioner kräver att användarna gör ett köp i appen. Lyckligtvis finns det inga annonser här, så du kan fortsätta spela naturligt utan att annonser avbryter ditt flöde. Appen har laddats ner nästan en miljon gånger, vilket säger att den är ganska populär där ute. När det gäller kompatibilitet bör du vara bra så länge du har en smartphone eller surfplatta med Android 4.0.3.

DroidFish Schack

Baserat på den robusta Stockfish schackmotorn erbjuder DroidFish samma uppsättning funktioner, men med en unik uppsättning kartonger och teman att välja mellan. Du kan till och med lägga till eller ta bort schackmotorer som du väljer från listan från utvecklaren. Användargränssnittet är ganska grundläggande, vilket inte är särskilt oroande eftersom spelet inte beror för mycket på bild. Det finns en dedikerad klocka ombord här, vilket gör det så mycket mer som ett vanligt schackspel.

Vissa mindre funktioner som vibrationer och ljud kan också styras av användaren. Dessa lägen kan ställas in så att användaren meddelas om detta när datorn gör ett drag. Det är lite okonventionellt jämfört med andra schackspel här, och ibland är det vad vi verkligen behöver av ett mobilspel. Spelet låter dig importera, exportera eller redigera PGN efter ditt val. DroidFish är ett gratis Android-spel och har inga köp i appen eller annonser ombord. Den uppdateras ofta av utvecklaren så att du kan vara säker på att du regelbundet får information om nya funktioner.

Chess Clock Time Control

Detta har inte ett spel i sig själv, men appen ger istället användarna möjlighet att få en klocka för riktiga schackspel. Hela telefonens skärm konverteras till en klocka, så du behöver inte oroa dig för synligheten. Detta är en helt annan app än de som vi har nämnt ovan, men är lika användbar eftersom det alltid är viktigt att hålla en timer på dina matcher. Spelaren måste helt enkelt knacka på sin sida av skärmen när de är färdiga, precis som på en riktig schackklocka. Det finns bekvämt placerade paus- och återställningsknappar på skärmen. Användarna uppmanas att vara försiktiga här eftersom de kan av misstag trycka på pausen eller den senaste knappen efter att ha gjort ett drag. Eftersom det här är en ganska grundläggande app vill inte utvecklaren dra nytta av den. Det kan laddas ner gratis och det finns inga köp i appen ombord. Spelet är kompatibelt med enheter som kör Android 4.0.3 och senare.

Chess Tactics Pro (Puzzles)

Denna app ger dig insiderkunskap om schack genom att ge dig pussel att lösa. Det finns olika nivåer att välja mellan, så du kan prova denna app oavsett din expertis. Pussel görs tillgängliga varje dag för att se till att du förblir ansluten till appen. Det finns många olika brädetema att välja mellan också, så du behöver inte oroa dig för att bli uttråkad av brädans ordning efter långvarig interaktion med spelet. Spelet fungerar precis som annonseras, och utvecklaren är mycket stolta över att det inte finns några problem eller onödiga avmattningar med spelet. Det är gratis att ladda ner, även om du måste ta itu med annonser. Det finns dock köp i appen för att göra dina liv mycket enklare. Appen är kompatibel med enheter som kör Android 4.0.3 och senare. Utvecklaren har optimerat det här spelet för både smartphones och surfplattor, så det finns mycket roligt att ha om du äger en större enhet.