5 bästa säkerhetsappar för Android år 2020

Moderna smarttelefoner och surfplattor levereras med någon form av säkerhet inbyggd. Men eftersom säkerhetsstandarderna höjs för varje enhet, hittar hackare och skadlig programvara alltid ett sätt att krypa in. Med detta i åtanke måste det vara beredda för alla säkerhetsrelaterade eventualiteter, eller helt enkelt vidta de åtgärder som krävs för att bekämpa hot mot skadlig programvara. Säkerhetsappar hjälper en hel del med detta och vi kommer att prata om en handfull av dessa appar i ett försök att hjälpa dig att få det bästa när det gäller skydd mot virus och skadlig programvara.

Vi kommer att prata om fem av de bästa säkerhetsapparna som finns tillgängliga för Android i den här artikeln i ett försök att hjälpa dig att hålla dina enheter säkra mot skadlig programvara och andra säkerhetsrelaterade problem.

5 bästa säkerhetsappar för Android

AVG

AVG är ett populärt namn inom antivirus- och PC-säkerhetsbranschen, och det är ingen överraskning att företaget också utvecklade en fristående säkerhetsapp för Android. AVG kommer med en ganska mångsidig uppsättning funktioner, vilket gör att den sticker ut från resten av tävlingen. En av de nya funktionerna som tog sig till appen är VPN-skydd, vilket hjälper dig att hålla din anslutning säker och praktiskt taget ospårbar. Bland dess andra funktioner är skydd mot virus och skadlig programvara, Wi-Fi-säkerhetsskanning, ett fotovalv för att dölja dina foton och möjligheten att skanna applikationer i realtid.

Den har också en inbyggd batteribesparande funktion som kan aktiveras för att få mer användning från full laddning. Du kan koppla ihop denna app med AVG: s fjärrhanteringskonsol för att få stöldskydd för din smartphone. När den är påslagen tillåter detta live GPS-spårning för en förlorad telefon.

Det kommer också att ta en bild och skicka den till dig när någon försöker låsa upp den utan din tillåtelse. Detta möjliggör också enhetslås, som låser hela enheten när SIM-kortet byts. Sammantaget rekommenderas AVG-appen för den typ av funktioner som finns här. Det är en gratis nedladdning från Google Play Store och kommer med annonser och köp i appen. Appen fungerar med smartphones och surfplattor som kör Android 4.1 och senare.

Sophos Mobile Security

Denna app har vunnit “Bästa Android Security 2016” och “Best Protection 2015” vid AV-Test-utmärkelsen, vilket ger den ett grundligt erkännande som den så riktigt förtjänar. Denna app används av IT-företag och myndigheter runt om i världen, så det är en ganska välkänd app bland säkerhetsexperter. När det gäller funktioner kommer appen med Wi-Fi-skanning för att säkerställa att dina data endast skickas över ett säkert nätverk. Du kan också skydda dina appar med ett lösenord, blockera oönskade färger och få tips regelbundet om hur du kan förbättra din enhetssäkerhet.

Sophos kommer också med webbfiltrering ombord, vilket är en funktion som hjälper dig att hålla dig borta från skadliga länkar eller webbplatser. Enterprise-funktioner som Managed Mode låter IT-avdelningen i ett företag övervaka en enhets hälsa med denna app. Det kommer också med någon form av stöldskydd, varvid en stulen enhet kan torkas på distans för att undvika att känsliga uppgifter faller i fel händer. Slutligen kan den skanna hela enheten efter spår av skadlig programvara eller skadligt innehåll och därmed hålla din enhet säker och säker. Det bästa är att Sophos Mobile Security är en gratis app och inte har några annonser eller köp i appen.

Avira Antivirus Security 2020

Ytterligare ett prisbelönt antivirusprogram för din Android-smartphone och surfplatta, Avira fungerar som ett anständigt alternativ för de ovannämnda apparna och har en anständig uppsättning funktioner ombord. Företaget hävdar att appen beräknar miljoner attacker mot skadlig programvara varje månad som kan kosta upp till € 300 per månad. Det kommer med ett rangordningssystem för appar som korrekt illustrerar hur mycket data en app samlar in för att varna dig om eventuella säkerhetsrisker.

Det kommer också med en inbyggd skanningsfunktion för enheter, med möjligheten att även titta igenom lagring av SD-kort. Appen har utformats så att den är lätt på din smartphone, så förvänta dig inte att den kommer att äta i ditt batteri. Avira skannar igenom databaser över senaste säkerhetsöverträdelser och korsar dina kontakter för att se om det finns några påverkade e-postadresser. Om den hittas kommer appen att låta dig meddela dina kontakter om säkerhetsöverträdelsen för att vidta ytterligare åtgärder. Naturligtvis kommer appen också att varna dig när din e-postadress äventyras vid en läcka eller skadlig attack. Avira är en gratis nedladdning från Google Play Store och kommer med både annonser och köp i appen.

Trend Micro Mobile Security och Antivirus

Förutom att tillhandahålla antivirus- och säkerhetsfunktioner, kommer appen också med en VPN-funktion som låter dig surfa på ett säkert sätt. Den här funktionen kan vara praktiskt särskilt i offentliga Wi-Fi-hotspots. Appen skannar också alla webbadresser som du går till och kommer att varna dig om misstänkt aktivitet på den specifika webbplatsen. Detta grenar sig också som en föräldrakontrollfunktion, så att du kan blockera vissa webbplatser från att ladda i din webbläsare.

Det kommer också med en fjärrkonsolfunktion för att spåra din förlorade telefon, vilket gör den så mycket mer än bara ett antivirusprogram. Denna app av Trend Micro är en gratis nedladdning och kommer med köp i appen. Det finns dock inga annonser.

Avast Mobile Security

De som är bekanta med PC-programvara kommer att känna till Avast som en robust antivirusprogram. Android-versionen har alla samma funktioner, tillsammans med ett gäng andra för att ge dig en mångsidig och komplett säkerhetslösning för din smartphone. Den levereras med en samtalsblockerare, RAM-booster, stöldskyddsfunktioner, VPN, energisparfunktioner och mer. Apputvecklarna erbjuder också en premiumversion av Avast som levereras utan annonser och gör det möjligt att blockera enheter när SIM-kortet på din skyddade enhet byts. Avast är en gratis app i Play Store med annonser och köp i appen.