5 bästa ritningstabletter för artister 2020

För inte så länge sedan var konstnärer tvungna att spendera obsena mängder pengar om de ville skapa digitala teckningar och målningar. Medan pennskärmar och tablettstift fortfarande används av många konstnärer, har surfplattor nyligen blivit gynnade av amatörer och proffs. De erbjuder utmärkt värde för pengarna och deras funktionalitet går långt bortom att dra.

ProduktvarumärkenamnPris

MEKOMEKO Universal Stylus, [2 in 1 Precision Series] Disc Stylus Touch Screen PennorKolla pris på Amazon

WacomWacom DTHW1620H Mobile Studio Pro 16 "Windows 10, Intel Core i7, 512GB SSDKolla pris på Amazon

LenovoLenovo Yoga Book - FHD 10.1 \ "Android Tablet - 2 in 1 TabletKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Note Pro 12.2 (64 GB, vit)Kolla pris på Amazon

MicrosoftMicrosoft Surface Pro 4 (256 GB, 8 GB RAM, Intel Core i5)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPad Pro (128 GB, Wi-Fi, Silver) - 12, 9 "skärmKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Alla surfplattor som visas på listan kan användas med pennpennor som MEKO 2-i-1 Disk Stylus. Ritning med en pennpenna ger dig mycket bättre noggrannhet än om du skulle rita med fingrarna (som faktiskt fungerar förvånansvärt också), och du kan använda olika utbytbara tips för att förbättra din ritupplevelse.

Snälla, klicka inte på produktlänken ännu. Vi måste först ge dig lite information om det för att rädda dig från en otäck klistermärkechock. För det första är detta surfplatta riktat till proffs som tjänar bra pengar och behöver de bästa tillgängliga verktygen. Det som kan se ut som en vanlig tablett vid första anblicken är faktiskt en mycket kraftfull Windows-dator med Intel Core i7-processor, NVIDIA Quadro M1000M 4GB GDDR5 GPU, 512 GB SSD-lagringsutrymme och möjligheten att köra den fullständiga versionen av Windows 10.

Men det är precis där saker börjar bli intressant. DTHW1620H är Wacoms mest avancerade rittavla, med 4x högre noggrannhet och tryckkänslighet jämfört med vanliga rittavlor. Tabletts fantastiska 16-tumsskärm med 4K-upplösning och 94% Adobe RGB-färgtäckning presterar mil över vanliga Android-surfplattor.

3D-designers kan fånga 3D-skanningar med den inbyggda Intel Real Sense-kameran och skanningsprogramvaran. Digitala artister kan använda den nya Wacom Pro Pen 2, som har 4x högre pennnoggrannhet och tryckkänslighet än den tidigare versionen, för att skissa, rita och redigera på ett sätt som känns naturligt och intuitivt.

Den enda nackdelen är priset. På nästan 3 000 dollar är Wacom DTHW1620H Mobile Studio Pro alldeles för dyr för de flesta artister, trots hur fantastiskt det är.

Du vet aldrig när inspiration träffar, så det är vettigt att köpa en rittavla som är så lätt att du kan ta den med dig var du än går. Yoga-boken från Lenovo är världens lättaste 2-i-1-tablett, och i detta fall har den låga vikten inga kompromisser.

Tabletten öppnar som en traditionell bok och avslöjar en skärm med hög upplösning på ena sidan och Lenovos innovativa Halo-tangentbord med verklig haptisk feedback. Tangentbordet visas bara när du behöver det. När du inte gör det blir det en slät yta för dina anteckningar eller för den medföljande bakre pennan, som upptäcker 2048 trycknivåer. Pennan låter dig skriva anteckningar och notera dina idéer med äkta bläck, sömlöst digitalisera allt du behöver och visar det på surfplattan.

Yogaboken drivs av en 2, 4 GHz Intel Atom-chipset med 4 GB minne och snabb GPU. Det kan pågå upp till 12 timmar på en enda laddning. Dessa specifikationer, tillsammans med högkvalitetshögtalarna, gör denna surfplatta perfekt för multimediaförbrukning och ritning.

Samsung har drivit surfplattor och smartphones som instrument för konstnärskapande i många år nu. Deras anteckningsrad av enheter är älskad av konstnärer och affärspersoner både för att den inkluderar S Pen. Med S-pennan är det möjligt att exakt notera anteckningar, telefonnummer, söktermer och mycket mer på den stora 12, 2 ”-skärmen på Galaxy Note Pro-surfplattan.

Som med alla avancerade Samsung-enheter kan du förvänta dig toppklassiga specifikationer. Not Pro Pro har faktiskt Samsung Exynos 5 Octa-processor, 8 MP bakkamera, 2 MP framåtvänd kamera, 64 GB ombordminne, upp till 13 timmars batteritid per laddning och en handfull speciella Galaxy Perks, inklusive 50 GB Dropbox-utrymme.

År 2014, när surfplattan släpptes, skulle det sätta dig tillbaka en hel del, men har sedan dess blivit mycket prisvärd. Ett bra val för alla som vill komma in på digital konst.

Det kan antas att Microsoft har på egen hand gjort datorer coola igen med sitt Surface-sortiment av surfplattor, bärbara datorer och datorer. Surface Pro 4 är en stor, kraftfull surfplatta designad för att ersätta din bärbara dator. Den har en fantastisk 2, 3 ”PixelSense-skärm med extremt hög kontrast och låg bländning, vilket gör att du kan arbeta även i brett dagsljus utan någon belastning på ögonen. Med det bakre gångjärnet kan du välja mellan flera olika positioner, från helt platt till standard laptopkonfiguration.

Microsoft erbjuder Surface Pro 4 i en hel del konfigurationer, från den supertystiga men blygsamma kraftfulla low-end-modellen med Intel Core M-processor helt upp till den dyraste modellen med Intel Core i7 och 16 GB minne. Vår rekommendation ligger mitt i dessa två ytterligheter, med Intel Core i5 CPU och 8 GB RAM - mer än gott även för de mest krävande Windows-applikationerna.

Inkluderat med Surface Pro 4 är också Surface Pen, en tryckkänslig digital penna tillverkad av konstnärer för konstnärer. Du kan anpassa hur pennan skriver och det medföljande radergummit gör att du snabbt kan korrigera dina misstag. Pennan stöder de flesta moderna Windows-applikationer, inklusive Sketchable, Mental Canvas, Drawboard PDF, StaffPad och andra.

Professionella grafikdesigners och artister älskar Apple iPad Pro inte bara för att det är en utmärkt surfplatta i sig, utan också för att den kan användas med Apple Pencil. IPad Pro var designad med kreativa yrkesmän i åtanke. Den har en underbar 12, 9 ″ näthinneskärm med upplösningarna 2732 x 2048, dubbelkärnig A9X-chipset och framtidssäkra anslutningsmöjligheter. Emellertid överskuggas de imponerande funktionerna i iPad Pro enkelt av Apple's blyerts enorma otrolighet.

Det ser ut och känns som en vanlig blyertspenna, men du skulle inte tro hur smart det här eleganta plastinstrumentet är. Pencils digitala delsystem i kombination med Apple-designad mjukvara minskar ingångsfördröjningen till en nästan omöjlig nivå. Pennans spets är tryckkänslig, så att du enkelt kan rita linjer med vilken vikt du bara använder genom att använda olika tryck. Den inbyggda accelerometern kan beräkna din exakta orientering och vinkel på din hand, vilket gör att skuggningen känns naturlig.

Du får cirka 12 timmars ritning på en enda batteriladdning, och det tar bara 30 sekunder att ladda med hjälp av belysningskontakten, dold under topplocket, för att få 30 minuters användning. Det spelar ingen roll om du ibland vill rita några skisser eller måla ett digitalt mästerverk - med Apple iPad Pro och Apple Pencil får du allt du behöver för att dina kreativa visioner ska bli till liv.

ProduktvarumärkenamnPris

MEKOMEKO Universal Stylus, [2 in 1 Precision Series] Disc Stylus Touch Screen PennorKolla pris på Amazon

WacomWacom DTHW1620H Mobile Studio Pro 16 "Windows 10, Intel Core i7, 512GB SSDKolla pris på Amazon

LenovoLenovo Yoga Book - FHD 10.1 \ "Android Tablet - 2 in 1 TabletKolla pris på Amazon

SamsungSamsung Galaxy Note Pro 12.2 (64 GB, vit)Kolla pris på Amazon

MicrosoftMicrosoft Surface Pro 4 (256 GB, 8 GB RAM, Intel Core i5)Kolla pris på Amazon

ÄppleApple iPad Pro (128 GB, Wi-Fi, Silver) - 12, 9 "skärmKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.