5 bästa rit- och skissappar för Android år 2020

Ritning och skisser är något som ett stort antal mobilanvändare älskar att göra. Skisser eller konst något är inte begränsat till bara experter och proffs. Vi har alla lite kreativitet i oss och det kan hjälpa till att ibland bara lindra stressen och skissa något på din telefon. Tack vare teknikens utveckling behöver kunderna inte en penna och ett papper för att skissa när de vill. Det finns dedikerade appar där ute som hjälper dig att skissa på din Android-enhet. Så om du plötsligt känner behov av att rita något på din telefon, behöver du bara ta ut telefonen och komma på jobbet.

Det finns omfattande verktyg och inställningar tillgängliga på dessa appar, så att du kan få den typ av vinklar du behöver. Naturligtvis kommer inte alla skissappar att komma gratis, så du kanske måste göra en investering om du är seriös om detta. Men vissa av dessa appar är faktiskt gratis, så se till att titta närmare på dem alla. Vissa av dessa appar kan också användas av barn, vilket gör det perfekt för människor i alla åldrar.

Skissbok

Detta är en omfattande skiss-app med förmågan att få de skisser du önskar. Det kommer med en praktisk uppsättning funktioner, något som vi inte ofta hittar på skissappar. Det finns tio olika borstar som du kan välja mellan, så att du kan anpassa dina skisser som du vill. Med appen kan du rita verklighetstrogna skisser, med ett gäng färger att välja bland. Om du letar efter några casual skisser och mockups är den här appen avsedd för dig. Appen har funnits länge, så utvecklarna vet exakt vad kunderna vill ha.

Appen ger dig möjlighet att zooma med 2500%, vilket ger dig granulär kontroll över dina skisser och förmågan att redigera även den minsta detalj. Den gratis appen kommer med dessa funktioner, men pro-versionen fördubblar mängden erbjudna funktioner. Du kommer att få 100 andra borsttyper, plus en handfull andra funktioner. Om du vill använda detta professionellt rekommenderar vi att du får pro-versionen. Appen är gratis att ladda ner, men du måste göra ett köp i appen för att låsa upp pro-funktionerna. SketchBook är kompatibel med enheter som kör Android 4.0.3 och senare.

Skiss

Den här appen kommer från Sony, vilket betyder att den kommer att ha ett gäng snygga funktioner ombord. Appen har installerats nästan 100 miljoner gånger, vilket gör den till ett måste för alla som vill göra några avslappnade ritningar eller skisser. Naturligtvis kommer appen med ett gäng verktyg för att underlätta skisser. Du kommer att kunna välja från ett brett utbud av borstar med den här appen, vilket gör den till ett måste för alla som gillar att bli kreativa. Liksom appen vi pratade om tidigare, kommer den här med möjligheten att zooma in på dina målningar eller skisser.

Du kan förbättra dina skisser genom att lägga till attraktiva klistermärken från Sonys stora bibliotek. Det finns flera anpassningsalternativ här, vilket gör detta till en ganska praktisk skissapp att ha. Appen är gratis att ladda ner, även om den kommer med köp i appen. Trenden med skissappar är att de flesta funktioner erbjuds gratis, men du måste göra en investering för att låsa upp pro-nivåinställningar och verktyg. Se i alla fall till en kort titt på Sketch från Google Play Store.

Rita något klassiskt

Detta är ett unikt tag på ritappar eftersom det inte bara är en app utan också ett spel. Draw Something har ett intuitivt användargränssnitt, vilket gör det möjligt för användare att ha kul med sina skisser och ritningar. Vi skyller inte på dig om detta spel blir beroendeframkallande mycket snabbt. Den är utformad för människor i alla åldersgrupper, även om jag känner att barnen kommer att ha det särskilt bra med appen. Det finns dagliga utmaningar som du kan tävla om för att förbättra din skicklighet ytterligare. Sammantaget är detta en mycket bra app och rekommenderas starkt för alla som gillar lite casual ritning och skisser på sina mobila enheter.

Appen är tydligen "världens mest populära ritspel", och vi kan se varför. Gränssnittet är enkelt att använda, det finns flera spellägen att välja mellan, och spelet är helt gratis att ladda ner. Det kan dock hända att du måste göra ett köp i appen för kontinuitet, vilket är något att tänka på om du lätt blir kopplad till spel. Spelet kommer från utvecklargruppen Zynga, som är kända för sina otroligt beroendeframkallande mobil- och webbspel. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.1 och högre.

Adobe Illustrator Draw

Den här är strikt för proffsen, eftersom den kommer från industrins juggernauts Adobe. Företaget tillverkade tidigare PC-programvara tidigare och har gjort sig känt som ett av marknadens största programvara för fotoredigeringsprogram. Illustrator Draw är mindre komplexa än andra appar som Lightroom, Photoshop etc. Appen har vunnit Tabby Award för skapande, design och redigering, så du vet att den har utvecklats med mycket tanke. Appen är oerhört populär på marknaden med redan nästan 5 miljoner nedladdningar. Du behöver en smartphone eller surfplatta med Android 4.3 för att använda den här appen. Appen är gratis att ladda ner, men du kan välja att köpa företagets Creative Cloud-prenumeration för bättre synkronisering mellan enheter. Detta är värt att överväga om du har flera enheter.

Barnklotter

Detta är en grundläggande doodling-app och låter dig klottera och skapa några fina små skisser. Du kommer att upptäcka att användargränssnittet är lätt att förstå och inte kräver mycket skicklighet. Eftersom det är designat med barn i åtanke är denna aspekt nyckeln här. Du får inte några glänsande funktioner som du såg med de andra apparna i listan, så det skulle vara orättvist att jämföra den här appen med de andra på listan. Vi har säkerställt att vi valde fem av de bästa målar- och skissapparna på den här listan, med fokus på alla aspekter av användarupplevelsen.

Det erbjuder 24 borstar och tillägg av ljusa färger, vilket gör det till en väldigt trevlig app för både barn och vuxna. Appen är gratis att ladda ner även om det finns några annonser.