5 bästa retro-spelkonsoler med inbyggda spel

Dagens videospel handlar om fantastisk kristallklar HD-grafik, massiva miljöer och fördjupade berättelser. Även om det finns många speltitlar som är värda att spendera tid med, är det ibland tröttande att spela samma typ av trendspel om och om igen. De som upplevde utvecklingen av spel genom åren skulle komma överens om att spela retro är en frisk andedräkt. En sannblodig spelare skulle uppskatta att han spelade Super Mario Odyssey när han slutade en omgång Super Mario Brothers i åtta världar utan att gå igenom speciella varpzoner. Det finns en känsla av uppfyllande i en spelare när han använder Link i Zelda's Breath of the Wild och har gått igenom tidslinjer från Nintendo Entertainment System till Nintendo Switch, titel efter titel.

ProduktvarumärkenamnPris

AtariAtari Flashback 8 Gold Console HDMI 120 Games 2 Wireless ControllersKolla pris på Amazon

PlaystationPlayStation Classic ConsoleKolla pris på Amazon

SEGASega Genesis Classic spelkonsol - Sega GearKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Med gryningen av retro-spel tillbaka till mainstream, dök det också upp moderna versioner av konsolerna som tidigare var berömda. De är nu mindre än de brukade tack vare spelteknologier som nu kan bearbeta grafik och ljud med mindre kort och enklare scheman. Men mer än återupplivade kopior har dessa enheter nu inbyggda spel som inte kräver ytterligare hårdvara! Här är de 5 bästa retro-spelkonsolerna med inbyggda spel för att mata din retro speltrang.

Atari Flashback 8

Spelkonsolen Atari var också en av de berömda konsolerna som födde grundläggande men engagerande 8-bitarsspel som Frogger, Pitfall och Space Invader. Och för att hålla den gamla spelbranden vid liv har Atari skapat Flashback-spelkonsoler som har olika spel beroende på vilken serie som köpts. Vi har valt Flashback 8 Gold Deluxe på grund av de över 120 titlar som ingår i enheten som huvudsakligen är kända av många. Köpet kommer med spelenheten, en nätadapter, en HDMI-kabel, 2 trådbundna paddlar och 2 trådlösa styrenheter.

Tack vare moderna spelinnovationer har de flesta av de 40-åriga spelen behållit sin ljudintegritet, med videoen förbättrad för 720p-upplevelsen. Men förutom storleken, är en stor fördel med de senaste konsolrevivationerna att de nu inkluderar spara / ladda tillstånd som du kan spara om du sitter fast på en trång plats och du måste komma över utan behov av att gytas om från startpunkten.

PlayStation Classic

Sony PlayStation var en av konsolerna som inledde 3D-spelets era, tillsammans med förbättrad 2D-grafikbearbetning som gjorde många spel till en enastående framgång. Några av de utmärkta titlarna som ingår i de 20 förinstallerade spelen är Final Fantasy VII, Resident Evil Director's Cut, Tekken 3, Twisted Metal och Metal Gear Solid. Även om den nya konsolen är 45% mindre än den första generationen, är det roliga fortfarande lika stort och stort.

Inköpet inkluderar två trådbundna styrenheter utan analoga pinnar, en HDMI-kabel, en USB-strömkabel och ett virtuellt minneskort. De ursprungliga kontrollerna distribuerades i denna konsol för att ge en gamin-upplevelse som kommer nära den upplevde tillbaka på dagarna 1994 då spelet mer handlade om att slå knappar eller använda din skjorta för lite bild!

Sega Genesis Classic

Konsolen som kompletterar denna lista med spel i retroklass är Sega Genesis; spelbolaget som födde noterade spel som Sonic the Hedgehog, Golden Axe, Mortal Kombat, Shining Force, Phantasy Star, Streets of Rage och Virtua Fighter. De nämnda spelen ingår i de 81 spelen som laddats in för denna väckelse. Om du upplevde det lilla med resten, kanske denna remake är den minsta av dem alla - med konsolen nästan lika stor som kontrollerna.

Detta var en generation när alla sex knappar passar in i regulatorn med lätthet. Men mer än den ursprungliga renderingen av kontrollerna, behöll Sega också de ursprungliga uttagen.

NES Classic

Nintendo Entertainment System återskapades med nästan 100% av utseende och känsla på den äldre konsolen, förutom att storleken är mycket mindre än sin förfader. Mycket av detaljerna, som knapparna och styrenhetens uttag är i stort sett samma som originalen. En bra förmån med mini-konsoler som den här är att den levereras med 30 kända speltitlar som Super Mario. Donkey Kong, Final Fantasy och The Legend of Zelda för att nämna några. Den bakre delen av miniversionen som ett uttag för en nätadapter och en HDMI-port som ger sömlöst ljud och video, till skillnad från de tre-porters AV-anslutningar som visar pixilerade bilder.

När det gäller den klassiska styrenheten får du en med köpet. Utseendet, texturen på dekalerna, även materialen som används med knapparna är lika äkta som de känner. Ett speciellt bakslag som märks är att kabeln på kontrollenheten är för kort för normal användning. För att kompensera för problemet är förlängningskablar tillgängliga att köpa.

Super NES Classic

Super NES, som påstås vara en av de konsoler som inledde en fantastisk spelålder, är en av de bästa konsolerna som lanseras med massor av spel som definierade flera spelarspel: Super Mario Kart, Street Fighter II Turbo, Super Bomberman och många fler med de andra 21 spelen inbäddade i systemet. Precis som NES Classic är SNES också mindre, men detaljerna i den ursprungliga versionen bibehölls, till exempel kassettfacket, ström- och återställningsknapparna och till och med styrenhetsuttag. Det fanns dock några justeringar, till exempel att utmatningsknappen inte är användbar och portarna för styrenheten kan hittas när du drar ut den bifogade detalj.

Super NES Classic har också en HDMI och en micro USB-adapterport på baksidan, precis som NES. En utmärkt detalj som fixades med den här versionen är längden på regulatorkablarna som inte längre behöver förlängningar. När allt kommer omkring kostar ett par förlängningskablar cirka $ 10, vilket kan vara onödigt med SNES Classic. Alla knappar, D-pad, välj- och startknappar och ABXYLR-knapparna är alla intakta och inredda med samma utseende och känsla som legenden.

Och den bästa spelkonsolen?

Alla erbjuder spelupplevelsen som bara retro-spelare skulle uppskatta. Men mer än bara en återblick till en tid, dessa spelkonsoler är också utmärkta för att introducera den nya generationen med spel som banade vägen för modern spel. Oavsett om det är en Nintendo, en Sega eller en Atari, varje spel som spelas ger en glimt av en kultur som får spelare i alla åldrar att njuta av.

ProduktvarumärkenamnPris

AtariAtari Flashback 8 Gold Console HDMI 120 Games 2 Wireless ControllersKolla pris på Amazon

PlaystationPlayStation Classic ConsoleKolla pris på Amazon

SEGASega Genesis Classic spelkonsol - Sega GearKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.