5 bästa radioappar att lyssna på lokal AM / FM-radio med eller utan att använda data och Wi-Fi

Enligt Cisco växte den globala mobildatatrafiken med 74 procent 2015 och nådde 3, 7 exabyte per månad i slutet av 2015. Vi använder mobil- och Wi-Fi-anslutningar för att titta på videor online, prata med våra vänner och familj, läsa nyheterna och lyssna på radio. I kombination kan dessa aktiviteter snabbt äta upp din månatliga tilldelning av mobildata. Lyckligtvis kan du spara många värdefulla megabyte genom att lyssna på lokala AM- och FM-radiostationer med din mobiltelefons FM-mottagare.

Du kanske inte vet det, men din smartphone har troligen en FM-mottagare. "Anledningen till att du för närvarande inte kan komma åt den här smarttelefonfunktionen är att vissa trådlösa transportörer väljer att inte slå på FM-chipet för amerikanska kunder, " förklarar Oregon Public Broadcasting.

Tyvärr finns det inget sätt för dig som enskild kund att aktivera FM-mottagaren i din smartphone på egen hand. Istället måste din trådlösa operatör besluta att aktivera FM-chips på alla enheter i deras nätverk. Offentliga sändningsstationer, som Oregon Public Broadcasting, har framgångsrikt förespråkat att få FM-mottagning till alla transportörer, men det finns fortfarande lite arbete som måste göras - och du kan hjälpa till. Om du är en Verizon- eller Apple-kund, hämta din smartphone och kontakta din operatör. Förklara varför det är viktigt för dem att låsa upp FM-chipet i alla smartphones de säljer. Med tillräckligt många människor som högt hoppar på företagens ytterdörrar och uttrycker sin oenighet med deras grundlösa politik, kommer ledningen garanterat att märka.

De som redan har en enhet med ett olåst FM-chip kan helt enkelt ladda ner och testa vår topp 5 favoritradioapp för Android.

TuneIn grundades för 14 år sedan i Dallas och sänder för närvarande över 100 000 radiostationer och miljoner on-demand-program och podcast till 50 miljoner aktiva användare varje månad. Tjänsten finns på praktiskt taget alla mobilplattformar, och utvecklarna gör ett bra jobb med att leverera en mycket polerad användarupplevelse.

Bland många nyckelfunktioner i appen är möjligheten att snabbt och enkelt hitta intressanta stationer, shower och podcast direkt från appen och bokmärka dem för framtida användning. Tack vare Google Voice-stöd kan du bara säga "OK Google, lyssna på ESPN Radio", så att du kan hålla båda händerna på ratten eller i de varma fickorna på din vinterjacka.

Premiumanvändare får dessutom tillgång till ett bibliotek med över 40 000 ljudböcker, exklusivt innehåll från 600 musikstationer och live play-by-play från varje NFL-, MLB- och BPL-spel. Det enda premiumanvändare inte får är annonser.

IHeartRadio, som ägs av iHeartMedia, ett amerikanskt massmediaföretag med huvudkontor i San Antonio, är en Internetradioplattform som grundades 2008 som iheartmusic.com. Stationen samlar för närvarande innehåll från cirka 800 lokala stationer över hela USA. Företaget har nyligen meddelat två prenumerationsbaserade tjänster som heter iHeartRadio Plus och iHeartRadio All Access. Med dessa tjänster kan prenumeranter njuta av extrafunktioner som offline-användning, uppspelning, spellistor och andra.

Plattformens Android-app har ett högt betyg på 4, 7 stjärnor, med många användare som berömmer sitt polerade användargränssnitt och olika anpassningsalternativ. iHeartRadio gör det mycket enkelt att skapa en personlig musikstation baserad på tidigare gillade låtar. Appen har också podcast från personligheter som Ryan Seacrest, Colin Cowherd, Sean Hannity, Elvis Duran, Bobby Bones och andra. Den billigare prenumerationsplanen kostar $ 4, 99 per månad och den dyrare planen kostar $ 9, 99 per månad. Om du vill skapa dina egna spellistor och lyssna på dem offline, är den dyrare planen vägen att gå. Å andra sidan, om du bara vill spela upp dina favoritlåtar och hoppa över de som du inte gillar, räcker det med billigare plan.

Jämfört med de tidigare två lokala radioapparna på denna lista är NextRadio grundläggande annorlunda. Appen använder sladden från dina hörlurar som en antenn för att ta emot lokala FM-radiosignaler, istället för att förlita dig på din mobila dataförbindelse. Som ett resultat använder appen 75% mindre batteri och 92% mindre data än vanliga streamingappar, enligt den officiella beskrivningen. Det enda problemet är att inte alla enheter är kompatibla, som vi har förklarat tidigare. Innan du laddar ner appen kanske du vill kolla in den officiella listan över enheter som stöds. Som sagt, de allra flesta av AT&T-, Sprint-, Boost Mobile-, Virgin Mobile-, T-Mobile- och Alcatel-smartphones borde fungera bra.

Även om appen i grunden fungerar precis som den gamla radio som dina morföräldrar fortfarande har i sitt sovrum, förbättrar den avsevärt den totala lyssningsupplevelsen genom att slänga in en hel massa extra funktioner. Du kan se informationen om konstverk och låtar medan du lyssnar, betygsätta vilka låtar du gillar och vilka du helst inte vill lyssna på igen och dela vad du lyssnar på på sociala mediesidor.

Radio.com

Vi bör börja med att säga att Radio.com inte erbjuder direktuppspelning av AM och FM-lyssnande via din telefon. Återigen beror detta på att de flesta operatörer automatiskt inaktiverar FM-mottagaren i telefonen, och det finns inte så mycket av det.

Som sagt, Radio.com är ett av våra favoritalternativ till radioströmning. Oavsett om du letar efter sport, musik eller pratradio, kan Raido.com ge dig det bor, när som helst och var som helst i världen - så länge du har en WiFi- eller dataförbindelse. Radio.com kommer faktiskt att låta dig strömma över 300 radiostationer och 1100 podcast, med nya stationer och podcast som regelbundet läggs till.

Om du är ett sportfan, kommer Radio.com att tillåta dig att även lyssna på kommentarinnehåll från MLB, NFL, NHL, NBA och till och med högskolesteam!

Radio FM

Radio FM är ett annat utmärkt val för dem som letar efter ett alternativ till standard AM- och FM-radio. Med Radio FM kan du lyssna och njuta av en mängd olika musikgenrer, till exempel klassisk, rock, pop, instrumental, hip-hop, gospel och så mycket mer. Men på toppen av musik ger Radio FM dig också möjlighet att lyssna på din favoritpratradio, nyhetskanaler, komedi och andra typer av radioprogrammering. Tyvärr finns det ingen faktisk FM-användning tillgänglig på grund av bristen på ett aktiverat FM-chip i din telefon.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta val när det gäller radioappar. Vissa av dessa låter dig spela FM-radio, så länge FM-chipet i din telefon är aktiverat; Tänk dock på att ingen smartphone på marknaden erbjuder någon form av AM-teknik. Smarttelefoner är uteslutande begränsade till FM, och det är om din operatör har FM-chip aktiverat på din telefon.

Vad är din favoritapp för att spela FM-radio offline? Låt oss veta i kommentarerna nedan.