5 bästa programvara för överföring av Android för Mac 2020

Många Android-användare litar på Mac som deras primära dator. Med detta i åtanke är det viktigt att du har rätt programvara som kan hjälpa dig att överföra filer mellan din Android-smartphone och Mac. Med tanke på att Apple inte erbjuder någon programvara som standard för att göra detta, har användare länge varit tvungna att lita på tredjepartslösningar för säker och säker filöverföring mellan en Mac och en Android-enhet.

Google har haft appen Android File Transfer för Mac som hjälper dig att enkelt överföra filer (eller till och med dra och släppa) till din Android-telefon eller surfplatta. Detta är dock inte lämpligt för alla ändamål. Trots sin funktionsuppsättning har Android Device Manager vissa begränsningar.

Det är här andra erbjudanden kommer i blandningen. Med tanke på att det finns ganska många av dessa appar nu, beslutade vi att sammanställa en lista över de fem bästa Android-filöverföringsprogramvaran för Mac år 2020. Så utan att vänta längre, låt oss komma rätt till det.

Ett ord på Mac

Det är värt att notera det, även om Android har förbättrats avsevärt under åren - och det har macOS - kan du fortfarande inte bara ladda ner filer genom att ansluta din USB- eller USB-C-kabel. Du måste ladda ner vad som väsentligen är "kompatibilitets" -appen som Google har gjort för macOS, Android File Transfer. När du laddar ner det - gratis - bör du kunna överföra filer så fritt som du vill.

Som sagt är Android File Transfer fortfarande den bästa filöverföringsprogramvaran som du kan hämta för Mac. Det finns många andra som lägger till fler funktioner, men allt du behöver är Android File Transfer från Google, som vi kommer att prata om här:

Android File Transfer

Denna tjänst har funnits länge nu. Google har förfinat appen genom åren för att upprätthålla kompatibilitet med nyare MacOS-versioner. Det är en ganska grundläggande lösning på något som berör så många användare. Med Android File Transfer kan du enkelt få tillgång till din Android-smartphone eller surfplatta via en macOS-dator. Det låter dig överföra eller visa foton, videor, kontakter och mer på nolltid.

Det fungerar via en USB-anslutning, så det är absolut nödvändigt att ha en trådbunden anslutning till din Mac för att den här funktionen ska fungera. Som vi sa, det är inte den bästa lösningen där ute, men det fungerar ganska bra för många användare. Visst, det har inte klockorna och visselpiporna från andra appar, även om det får jobbet gjort ganska anständigt. Android File Transfer är tillgängligt från Googles webbplats (länk ovan) och är gratis.

SyncMate

Detta är en detaljerad programvara för din MacOS-dator som kan ansluta till flera andra enheter utöver din Android-smartphone eller surfplatta. Vidare tillåter det dig att ansluta din Android-enhet som en separat hårddisk, vilket möjliggör sömlös filöverföring mellan din Mac och Android-enhet. Du kan också montera din Android-smartphone som en separat disk på din Mac, vilket ger dig friheten att snabbt överföra filer mellan mappar. Det som gör att SyncMate verkligen sticker ut är det faktum att det också kan synkronisera musik, kontakter och till och med mappar utan någon ansträngning från användaren.

Ganska mycket som en iPhone kan SyncMate automatiskt synkronisera förutbestämda mappar på nolltid. Det kan också synkronisera appar mellan dina Mac- och Android-enheter, vilket är en tilltalande funktion att ha på en Mac-programvara. Det är en extremt funktionell app och måste vara högt upp på din lista om du vill hålla dig till en praktisk lösning. Företaget erbjuder en gratisutgåva som vem som helst kan prova och sedan gå vidare till den betalda versionen av "Expert" om de gillar produkten.

Handshaker

Detta är en app som inte kräver en separat nedladdningslänk eftersom den kan laddas ner direkt från Mac App Store. Det är kanske det bästa alternativet till Android-filöverföringsappar från tredje part eftersom det har godkänts av Apple för just detta ändamål. Med detta i åtanke måste det vara högst upp på varje Mac / Android-användares lista. När det gäller funktionerna är det ganska enkelt att para ihop med en Android-smartphone eller surfplatta. Appen stöder dra och släpp av filer mellan Mac och Android-enheten.

Även om appen ursprungligen krävde en fast anslutning för filöverföring, stöder den nu även trådlös filöverföring med imponerande hastigheter. Det bästa här är att appen också låter dig få åtkomst till telefonens microSD-kortlagring och överföra filer bekvämt. Det som gör denna app till min favorit är det faktum att det är helt gratis att ladda ner i Mac App Store. Se till att kolla in det.

AnyTrans för Android

Den här specifika programvaran är ganska lik SyncMate, eftersom den erbjuder en omfattande enhetssynkroniseringslösning mellan en Mac och Android-smartphone / surfplatta. Det stöder alla versioner av Android, så att du är väl täckt även om du äger en lite äldre Android-enhet. Detta speciella erbjudande är fullt kapabelt att synkronisera foton, musik, videor och till och med appar via .apk-filer. Appen använder ett säkert protokoll för att konfigurera en anslutning mellan Mac och Android-enheten för att skydda dina filers säkerhet.

Om det finns en nackdel är det faktum att AnyTrans kan ta ett tag ibland att känna igen din enhet. Detta kan vara irriterande, särskilt om du har bråttom. Men för att kompensera detta, kom ihåg att AnyTrans också kan hjälpa dig att ladda ner musikvideor online utan kostnad. iPhone-användare har använt AnyTrans som ett genomförbart iTunes-alternativ till synkronisering av musik och foton, så det är bara rättvist att folk på AnyTrans också har en version för Android-användare.

Molntjänster

Detta är lite konstigt val men hör oss. Tjänster som Dropbox och Google Drive har möjliggjort sömlös synkronisering mellan stationära datorer och Android-enheter under en lång tid. Med detta i åtanke är det inte en dålig idé att installera en Google Drive eller Dropbox-plugin på din MacOS-dator och kopiera filerna där för att få åtkomst till den direkt på din Android-smartphone och vice versa. Detta kan dock ta lite tid och är mycket beroende av vilken typ av internetanslutning du har, så det kanske inte är för alla.

Men om internethastighet inte är ett problem kan detta enkla alternativ vara praktiskt för alla användare. Det är också viktigt att komma ihåg att molntjänster erbjuder en viss mängd gratis lagring för vissa användare. Med detta i åtanke är detta kanske ett av de billigaste och mest effektiva lägena för filöverföring mellan en Mac och en Android-enhet, även om hastigheten fortfarande är en oro för vissa användare.

Dom

Som ni ser finns det många utmärkta applikationer som du kan använda för att smidigt överföra filer från Android till Mac. Det trevliga med applikationer som dessa är att de låter dig snabbt och enkelt flytta filer från Android till Mac och från Mac till Android.

Har du ett favorit sätt att överföra filer från Android till Mac och tvärtom? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan!